2011. február 16., szerda

A kivi esete a tejszínhabbal

Azt kell mondjam, eléggé a főzős műsorok hatása alá kerültem és persze desszert sem maradhat ki a sorból... Ismét Nigella és ismét másképp, igaz csak egy kicsit. Annyira megtetszett a gyömbéres passiógyümölcsös tortája, hogy valami hasonlót nekem is készítenem kellett. Passiógyümölcs persze nincs itthon, de még csak azt sem tudom, hogy hol lehetne egyáltalán beszerzni és a gyömbérbor is hiánycikk, ez azonban nem szegte kedvemet. A passiógyümölcsöt kivire cseréltem, a gyömbérbort pedig őrölt gyömbérre és a jól bevált vermutra, bár utólag meggondolva nem vagyok benne biztos, hogy nem inkább egy édes fehér bort kellett volna használnom - na majd legközelebb.

Ha esetleg más is kedvet kapott hozzá, jön a módosított recept.


Hozzávalók:
  • 2 dl tejszín
  • 5 db kivi
  • 2 teáskanál porcukor
  • 2 db babapiskóta
  • őrölt gyömbér
  • 30 ml édes bor
A kiviket meghámozzuk és pépesítjük, néhány 1/4 részét félreteszünk a díszítéshez, majd laza habot verünk a tejszínből a porcukorral és óvatosan belekeverjük a kivit is. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy tálalunk. Egy-egy darab babapiskótát elmorzsolunk a desszertpoharakba, meghintjük a gyömbérrel, meglocsoljuk a borral és már jöhet is rá a kivis tejszínhab. Végül a félretett kivit is rákanalazzük és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

2 adag lesz belőle. Persze ha több piskótát használunk és kevesebb krémet, akkor akár meg is lehet duplázni az adagok számát, akkor viszont érdemes a kivipépből is többet készíteni, hogy jusson mindegyik habköltemény tetejére.

Update: Ma kipróbáltam eperrel és ezerszer finomabb! :)

2 gondolat:

Dóra írta...

Igazi gasztroblogot olvashatunk;)

Anita írta...

Akkor ez már a vég... :D