Azt kell mondjam, eléggé a főzős műsorok hatása alá kerültem és persze desszert sem maradhat ki a sorból... Ismét Nigella és ismét másképp, igaz csak egy kicsit. Annyira megtetszett a gyömbéres passiógyümölcsös tortája, hogy valami hasonlót nekem is készítenem kellett. Passiógyümölcs persze nincs itthon, de még csak azt sem tudom, hogy hol lehetne egyáltalán beszerzni és a gyömbérbor is hiánycikk, ez azonban nem szegte kedvemet. A passiógyümölcsöt kivire cseréltem, a gyömbérbort pedig őrölt gyömbérre és a jól bevált vermutra, bár utólag meggondolva nem vagyok benne biztos, hogy nem inkább egy édes fehér bort kellett volna használnom - na majd legközelebb.
Ha esetleg más is kedvet kapott hozzá, jön a módosított recept.
Ha esetleg más is kedvet kapott hozzá, jön a módosított recept.
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 5 db kivi
- 2 teáskanál porcukor
- 2 db babapiskóta
- őrölt gyömbér
- 30 ml édes bor
A kiviket meghámozzuk és pépesítjük, néhány 1/4 részét félreteszünk a díszítéshez, majd laza habot verünk a tejszínből a porcukorral és óvatosan belekeverjük a kivit is. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy tálalunk. Egy-egy darab babapiskótát elmorzsolunk a desszertpoharakba, meghintjük a gyömbérrel, meglocsoljuk a borral és már jöhet is rá a kivis tejszínhab. Végül a félretett kivit is rákanalazzük és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
2 adag lesz belőle. Persze ha több piskótát használunk és kevesebb krémet, akkor akár meg is lehet duplázni az adagok számát, akkor viszont érdemes a kivipépből is többet készíteni, hogy jusson mindegyik habköltemény tetejére.
Update: Ma kipróbáltam eperrel és ezerszer finomabb! :)
Update: Ma kipróbáltam eperrel és ezerszer finomabb! :)
2 gondolat:
Igazi gasztroblogot olvashatunk;)
Akkor ez már a vég... :D
Megjegyzés küldése