2011. február 16., szerda

Nigella után szabadon II.

Megismételtem, csakhogy a maradék borsmustárlevél ne vesszen kárba és hogy legyen fénykép és recept Klaudia kedvéért. :)

Szóval íme a köményes-vermutos fehérbab alias rómaiköményes-sherrys csicseriborsó


Hozzávalók:
  • 1 evőkanál olaj kevés fokhagymával és gyömbérrel
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 doboz fehérbab konzerv leszűrve és átöblítve
  • fél csomag ruccola (70 g)
  • 1/2 teáskanál asztali só
  • 30 ml vermut
A serpenyőben felmelegítjük az olajat a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a babot, a borsmutstárt, a sót és a vermutot majd jó alaposan összekeverjük. Addig melegítjük állandó kevergetés mellett, amíg a borsmustárlevelek megfonnyadnak és a bab átmelegszik, a lé pedig kissé besűrűsödik (kb. 3-4 perc).
Köretként (2 adag) és főételként (1 adag) is tálalhatjuk mondjuk tükörtojással.

2 gondolat:

Klaudia írta...

Köszi:)

és akkor most gasztro-blogger lettél?

Anita írta...

Szívesen! :)

Dehogy is, csak ennek hamarabb van eredménye, mint a hímzésnek és nem utolsó sorban most van időm blogolni. Ha visszamegyek dolgozni nem nagyon lesz időm se főzőcskézni, se ennyit irogatni.