Megismételtem, csakhogy a maradék borsmustárlevél ne vesszen kárba és hogy legyen fénykép és recept Klaudia kedvéért. :)
Szóval íme a köményes-vermutos fehérbab alias rómaiköményes-sherrys csicseriborsó
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj kevés fokhagymával és gyömbérrel
- 1 teáskanál köménymag
- 1 doboz fehérbab konzerv leszűrve és átöblítve
- fél csomag ruccola (70 g)
- 1/2 teáskanál asztali só
- 30 ml vermut
A serpenyőben felmelegítjük az olajat a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a babot, a borsmutstárt, a sót és a vermutot majd jó alaposan összekeverjük. Addig melegítjük állandó kevergetés mellett, amíg a borsmustárlevelek megfonnyadnak és a bab átmelegszik, a lé pedig kissé besűrűsödik (kb. 3-4 perc).
Köretként (2 adag) és főételként (1 adag) is tálalhatjuk mondjuk tükörtojással.
2 gondolat:
Köszi:)
és akkor most gasztro-blogger lettél?
Szívesen! :)
Dehogy is, csak ennek hamarabb van eredménye, mint a hímzésnek és nem utolsó sorban most van időm blogolni. Ha visszamegyek dolgozni nem nagyon lesz időm se főzőcskézni, se ennyit irogatni.
Megjegyzés küldése