Először a tengnapi napról illene megírnom a bejegyzést, de az nagyobb lélegzetvételű lesz, és inkább holnapra halasztom, amikor egybként is a monitor előtt kell ülnöm, mert most nagyon nem esik jól a szemeimnek az egész napos kertészkedés után. Rengeteg virágot ültettem, meg kicsit rendezkedtem a teraszon, de erről is majd csak később. :-)
Miközben összedobtam egy gyors paradicsomos tésztát ebédre, Andris elkészítette a húsvétkor kóstolt epres koktélt, nagyon finom lett. Megosztom a receptet, hogy ne csak mi élvezzük ezeket a jó kis ízeket.
Miközben összedobtam egy gyors paradicsomos tésztát ebédre, Andris elkészítette a húsvétkor kóstolt epres koktélt, nagyon finom lett. Megosztom a receptet, hogy ne csak mi élvezzük ezeket a jó kis ízeket.
Strawberry dream (a név saját találmány)
Hozzávalók négy pohár italhoz:
- 500 g fagyasztott eper,
- 3 evőkanál barnacukor,
- 1 dl fehér rum,
- 1 lime leve,
- annyi szódavíz, hogy ellepje az epreket.
Az összes hozzávalót a turmixgépbe tesszük, és fél perc alatt pépesre turmixoljuk, aztán már mehet is a pohárba a szívószállal együtt és lehet kortyolgatni.
Fontos, hogy az eper fagyasztott legyen, mert ettől lesz hideg, és megfelelő az állaga. Készülhet friss eperből is, akkor jég is kell hozzá, így picit más lesz az összhatás, de úgy is nagyon finom! :-)
Fontos, hogy az eper fagyasztott legyen, mert ettől lesz hideg, és megfelelő az állaga. Készülhet friss eperből is, akkor jég is kell hozzá, így picit más lesz az összhatás, de úgy is nagyon finom! :-)
0 gondolat:
Megjegyzés küldése