2009. szeptember 14., hétfő

Kontroll

Szeptember első hetébe sok programot belesűrítettem, jutott hely a nőgyógyásznak is, akihez kontrollra tértem vissza a három hónapja felfedezett cisztám miatt. Viszonyalg emberinek mondható időpontot kaptam (18:20), de a viharos tempónak köszönhetően csak 20:20-kor kerültem közelebbi kapcsolatba a doktor úrral. Addig is volt alklalmam az RR kendőt hímezni, tehát nem unatkoztam, ablakokat kontúroztam, meg ablakkeretet áthelyeztem, ha már olyan ügyesen elszámoltam.
A doktor úr eléggé tárgyilagos volt, de már egyikünknek sem maradt energiája szerintem a humorizáláshoz, meg egyébként is. Rossz hír, maradt a ciszta, jó hír, mérete változatlan maradt. Tekintve, hogy panaszt nem okoz, választhattam, járok 3 havonta kontrollra, vagy műtét... a kérdésre persze kérdéssel válaszoltam, mi van, ha babát szeretnénk. Sajnos így mindenképpen műteni kell, mert nem lenne szerencsés, ha a baba mellett maradna a ciszta. Abban maradtunk végül, hogy a fogorvosi hadműveletek után visszamegyek egy ismételt kontrollra, és ha még mindig marad, akkor műtét. Gondolom, nem lesz egy nagy valami, csak mégis altatásban végzik ezt az egészet, ezért van körülötte nagy felhajtás, egyébként szabadlábon meg lehet úszni a dolgot.

Kicsit szíven ütött ez a hír, ezen kívül belekerültem egy akkora zuhéba hazafelé, hogy alig mertem 50-el menni, nem voltam benne biztos, hogy túlélem azt az estét. Aludni persze alig tudtam, mostanra talán sikerült egy kicsit megemészteni a dolgot, de nem mondanám, hogy várom a következő kontroll időpontját.

14 gondolat:

CsacskaMacska írta...

Nagyon sajnálom, hogy maradt a ciszta. Nekem 16 éves korom óta visszatérő "vendég", de mindig felszívódott eddig... Talán a külső a behatások miatt (agytréner gép használata), de megúsztam a műtétet. Azt mondják rutindolog, de sejtem mennyire tartasz tőle. de utána legalább semmi sem tarthat vissza a babázástól:-)Erre kell gondolni:-)

Anita írta...

Én is nagyon bíztam benne, hogy elmúlik, bár sok mindent nem tettem érte. Lehet a következő ellenőrzésig kipróbálom a cickafarkfű teát, állítólag annak nagyon jó hatásai vannak.

Kérdeztem a dokit, hogy mitől függ eltűnik-e, nem nagyon tudott rá mit mondani. Vagy meghasad és felszívódik, vagy nem...

Feküdtem én már sajnos nőgyógyász kése alá, tudom, mit jelent hozzávetőlegesen, bár az teljesen más jellegű apropóból volt.

Minden esetre köszi a támogatást! :)))

Dora írta...

Hát ezt én is sajnálom, hogy nem szivódott fel :( Nekem mindig felszivódott, úgyhogy megúsztam a dolgot, hogy ne kelljen kés alá feküdni. Azt hittem veled is igy lesz.
Szerintem próbáld ki a cickafarkfű teát, én is ittam!

Szentpyr írta...

Hmmm... sajnálom!!! De olyan ügyes vagy, hogy ennyire odafigyelsz minden fontos részletre, mielőtt érkezne a babátok. Itt kezdődik az anyaság szerintem, kitartást! Megéri!!!

ui: Dóri, pssszt!;) :))))

Szentpyr írta...

Ja igen, a cickafarkban én is nagyon hiszek!

Dora írta...

Rita :)

unikat írta...

Kitartás!
Én is sokmindenen keresztül mentem, s megértelek, tudom hogy ilyenkor nehéz a gondolatokat rendezni, nem aggódni, de szorítunk neked, s a lényeg, hogy egy egészséges szép babátok legyen majd.

Anita írta...

Köszönöm lányok a bíztatást, nagyon kedvesek vagytok! :-)))
Azt hiszem, ideje belevetnem magam a teakúrába...

Barbi írta...

Nekem is volt, mikor Ábellel várandós lettem. De az magától felszívódott! Egy várandósság sokmindenre jó ám! Olyankor sok jó dologra képes a test! :D Persze gondolom alkattól függ. Gondolok rád, hogy minden rendben legyen!

Ami a kommentedet illeti, kíváncsivá tettél, várom a mailt! :D

Timici írta...

ciszta ügyben én is a teát javaslom, de nem csak arra jó, hanem a terhességet előkészíteni is;o) ugyanis erősíti a méhet és a nyálkahártyának is jót tesz, ami ugye a megtapadásban segít;o)
én is iszom:o)
a műtét pedig bár nem jó hír, de lehet hasznos lesz és hamarabb teherbe essél utána;o) drukkolok!
a fogorvosi macerához is!
puszillak

Anita írta...

Közben még az is eszembe jutott, hogy akár még a fogaim is közrejátszhatnak ebben az egészben, olyan jó lenne már túlleni rajta. Most várom a doki visszahívását, remélem, a héten egyet le tudunk rendezni.

Bízom benne, hogy hatásos lesz a teakúra, meg kipróbálom az ülőfürdőt is, az is segít, ha jól tudom. :-)
A héten 30%-al olcsóbb a dmc az Évában, ne pótoljam a maradék kettőt?

Barbi, neked mindjár írok, csak mert vigyázok az oldalad épségére. :-)

Miaanya írta...

Nem jó hír, de tényleg jobb ha még várandósság előtt kiderül az ilyesmi.
Én isdrukkolok;)

Dóra írta...

Sajnálom, hogy lehet hogy műtét lesz a dologból. Nyugi, azon is hamar túl lehet esni, nem is nagyon fogod megérezni. De azért tényleg dobd be azt a teát, mikor tervezetten babát akartunk én is ittam literszám:-DD

Timici írta...

Anita, drága vagy, hogy gondolsz rám, közben én már pótoltam a hiányzó DMCket;o)de köszönöm, puszillak!