2009. február 8., vasárnap

A hétvége

Nem sok minden történt a hétvégén, nem voltunk valami akítvak... bár ha jobban belegondolok, akkor azért van mit elmesélnem.
Péntek délután hulla fáradtan érkeztem haza Lisszabonból, mert csütörtökön későn feküdtem le és korán kellett kelnem és a repülőút is hosszú volt annak ellenére, hogy visszafelé nem Prágán keresztül jöttünk. Szóval kb. a kipakolásra futotta az erőmből, de annak is csak a feléig jutottam, szanaszét maradtak dolgok a lakásban. Aztán a zuhanyozás közben ugrott be, hogy szombat reggelre jógázni vagyunk beiratkozva, és tényleg így volt. Jóga után viszont nekivágtunk a Pólusnak, mert viszonylag sok üzlet van és az van az egyik legközelebb, a cél egy óra volt nekem szülinapi ajándék gyanánt. Jó sok helyen megnéztünk, aztán az egyik üzletben találtam egy szimpatikusat, de nem akartam elhamarkodottan dönteni, így átmentünk az Arénába is szétnézni. Na azzal a körrel tartoztunk az ördögnek, nagyon csalódtunk az üzletekben, ami az óra-ékszer csoportosítást illeti. A Westend még piszkálta a csőrömet, de ismerem már magamat annyira, hogy megnézhettünk volna még 50 üzletet, valószínűleg akkor is ennél az óránál maradtam volna, így visszamentünk a Pólusba és megvettük az órát. :-) A hivatalos átadás az esedékesség napján, csütörtökön lesz, remélem, épségben hazaérek Brüsszelből.
Az ebédet pizzarendeléssel oldottuk meg és idő közben benéztünk a MM-be is, mert nekem nagyon piszkálták a fantáziámat ezek a pici netbook-ok. Rá is akadtunk egy kis csinosra, ami egészen barátságos áron volt és már akkor azért kiáltozott, hogy vigyem haza. :-) Andrisnak is tetszett, de akkor még nem tudta, hogy erre tényleg szükségünk van. Én meg ennyiben hagytam a dolgot, majd reggel egyszer csak előállt az ötlettel, hogy hogy is hívták azt a kis kütyüt. Na ennek az lett a vége, hogy délben már boldog tulajdonosai lettünk egy Fujitsu-Siemens Amiso mini gépnek, az egész délutánunk (pontosabban Andris délutánja) ráment a telepítgetésekre és beállításokra, mert az oprendszeren kívül semmi nem volt rajta, most meg már olyan állapotban van, hogy simán vihetem kedden magammal. :-)))

Tegnap este úgy döntöttem, nem halogatom tovább az aum jel elkészítését és gyorsan leszabtam neki az anyagot, majd felrajzoltam a mintát, meglepően gyorsan ment, aztán neki is álltam a hímzésnek. Haladós munka és tetszik is az eredmény, majd lesz képem is róla egyszer (úgyvolt, hogy ma délelőtt készül egy még a napsütésben, de a program átalakult...). Eddig van benne laposöltés, tűzőöltés, francia csomó, láncöltés, egyedül álló láncszem és száröltés, és lesz még benne kötélöltés vagy mi, ezt nem jegyeztem meg pontosan és sűrű halcsontöltés. Bővebben, ha majd képem is lesz róla.
Megírtam Anita barátnémnak a várva várt levelet és belekezdtem neki egy nagyon aprókába, amolyan egyestés fajta, mert nagyon közeleg a 30. születésnapja.

2 gondolat:

mariah írta...

Boldog születésnapot, és sok örömöt az értékes és hasznos ajándékokhoz.

Anita írta...

Köszönöm! :-)