Stahl Judit után szabadon, mert az alaprecept tőle származik, de én már változtattam rajta pár dolgot, attól függ, épp milyen kedvem van. Egy biztos, hogy amikor ezt a turmixot készítem, meleg reggelire vágyom. A hozzávalókat ne vegye épp ezért szentírásnak az sem, akinek esetleg kedve támad elkészíteni, általában én is mindent csak szemre adok hozzá, így most is igyekszem jól saccolni. :-)
Hozzaválók kb. két pohár turmixhoz:
3 dl tej
4 ek. zabpehely
1 nagyobb banán vagy 2 közepes alma
1 tk. fahéj
2-3 ek. méz
A tejet a zabpehellyel együtt felforralom, majd kihűtöm egy kicsit, hogy nyugodtan el lehessen keverni a mézzel. Ezalatt nagyobb darabokban beledobálom a banánt és/vagy az almát (az almát természetesen kicsumázva) a turmixgépbe, megszórom a fahéjjel és aranysárga mézet csurgatok rájuk. Ha megfelelő hőmérsékletűre hűlt a tejes zabpehely, akkor ráöntöm a mézes-fahéjas gyümölcsre és kissé kegyetlen módon az egészet összeturmixolom. :-) Ezután már csak pohárba kell tölteni az italt, kész is a reggeli.
Hozzaválók kb. két pohár turmixhoz:
3 dl tej
4 ek. zabpehely
1 nagyobb banán vagy 2 közepes alma
1 tk. fahéj
2-3 ek. méz
A tejet a zabpehellyel együtt felforralom, majd kihűtöm egy kicsit, hogy nyugodtan el lehessen keverni a mézzel. Ezalatt nagyobb darabokban beledobálom a banánt és/vagy az almát (az almát természetesen kicsumázva) a turmixgépbe, megszórom a fahéjjel és aranysárga mézet csurgatok rájuk. Ha megfelelő hőmérsékletűre hűlt a tejes zabpehely, akkor ráöntöm a mézes-fahéjas gyümölcsre és kissé kegyetlen módon az egészet összeturmixolom. :-) Ezután már csak pohárba kell tölteni az italt, kész is a reggeli.
0 gondolat:
Megjegyzés küldése