2011. július 3., vasárnap

Keresztelőre

A hímzés részével már nagyon-nagyon régen elkészültem, de a doboz festése, bélelése, díszítése igencsak elhúzódott... a lényeg azonban, hogy időben elkészült. Vagyis tegnap. :) Ma ugyanis keresztszülők lettünk, Vilike most már hivatalosan is keresztfiunkká avanzsált. Nagyon jól viselte a procedúrát, bár 5 percnél többet ritkán töltött bármelyikünk ölében az anyukáját kivéve. A pap vagy ki a csoda - nem tudom, hogy hívják ezt a tisztséget katolikuséknál, mert nem vagyok benne biztos, hogy pap volt, mert a misét nem ő tartotta - jó hosszúra nyújtotta a mondókáját, helyben meg is tartotta az oktatást, amit a keresztelő előtt elmulasztottunk. És a szokásos locsoláson kívül még többször keresztet is rajzoltak a homlokára, nekem ez furcsa volt a református egyház puritánságához képest. A pap mondanivalója egyébként egész megszívelelendő volt a misén, de ha már templomba megyek hitet gyakorolni, akkor maradok annál, ahol a keresztséget kaptam.
No de vissza az ajándékokhoz, készítettem még gyorsan egy kis macit is pihe-puha polár anyagból és hozzájárultunk az etetőszék beszerzéséhez is (annyi funkciója van, hogy még megjegyezni is nehéz, de szerintem használni a legnehezebb, vagy csak én vagyok béna ezekhez a zárakhoz).




Könnyedén kitalálható, hogy az ihlet maga Barbitól származik, de igyekeztem sajátosság tenni amennyire csak lehet. A maci már most Vilike kedvence lett, a szalagot percek alatt kibogozt a nyakában, de idővel remélem, a doboz is igazi kincsesládájává válik majd.

11 gondolat:

Jutka írta...

Gyönyörű doboz, aranyos maci!
Ügyes vagy.

Barbi írta...

Csudajó lett! :D Ugye mennyire passzol ez az idézet ezekhez az emlékdobozokhoz! :D

Anita írta...

Köszönöm lányok! :)
Barbi, igen, a bárányfelhőket pedig egyébként is nagyon szeretem.

Unknown írta...

nagyon szééééééééép... ehhez kerestél zárat? :)

Anita írta...

Igen, ehhez! :) De megoldottam, mert nemes egyszerűséggel vettem fillérekért egy olyan dobozt, amin volt és Andrissal le meg fel szereltettem.

Unknown írta...

Gratulálok, nagyon szép lett! Megkérdezhetem a minta nevét? Lenne egy leányzó, akinek a keresztelőjére elkészíteném :)előre is köszönöm!
anita

Anita írta...

Kedves Anita, a mintát itt találod, van belőle rózsaszín verzió is.

Unknown írta...

hűűűűűű, egészen kedvet kaptam... ebbe pl. beleszerettem :)
http://2.bp.blogspot.com/_S4cO3axrEMQ/S0zlxS5asuI/AAAAAAAAHYE/vASXpE_OKUU/s1600-h/270760315.jpg

...no majd egyszer... ha sok időm lesz :)

Dorottya írta...

Nagyon jól néz ki, fotón is! ;-)
Remélem , hamarosan, én is összehozhatok egy ilyesmit ajándékba! :-)

Anita írta...

Zsuzsi, hajrá! Ez a minta illik hozzád. :)

Dorottya, örülnék neki! :) Mondjuk rózsaszínben...

Unknown írta...

Köszönöm szépen a mintát!! De fognak örülni akik kapják ;)
Anita