2013. január 11., péntek

Mogyorós-tejfölös mártogatós

A karácsony előttől szilveszter utánig tartó szinte mértéktelen ételfogyasztást követően igyekszem kicsit visszafogni magam és saját kezűleg készítem el legalább a reggelimet (vagy valami hasonló, minden esetre nem mélyhűtött sajtos pogácsát vásárolok). Eddig a gyümölcsökkel kokettáltam, tegnap és ma pedig áttértem a zöldségekre, ebből kifolyólag lesz még egy recept majd valamikor a napokban, amíg el nem felejtem az összetevőket.
A műanyag dobozos változat nem olyan ínycsiklandozó látványt nyújtana, úgyhogy a fényképet most kihagyom, de higgyétek el, hogy finom.

Hozzávalók:

  • 2 ek darált földimogyoró
  • 2 dl sűrű tejföl
  • 2 ek reszelt vöröshagyma
  • kevés mustár
  • citromlé, só, bors ízlés szerint
A földimogyorót ledaráljuk, a hagymát lereszeljük és az összes hozzávalót alaposan összekeverjük. Ha túl sűrű lenne az állaga, akkor lehet bele joghurtot is tenni, én azzal hígítottam tegnap.
Állítom, hogy a karalábéval a legfinomabb, de kínálhatunk hozzá bármilyen nyers zöldséget ami kezünk ügyébe akad, én ma a karalábé mellett retket és sárgarépát hoztam még.

2 gondolat:

Edit írta...

Jól hangzik! :)

Judit írta...

Remek lehet! Én szerintem a hétvégén kipróbálom, mert úgy érzem az ünnepek, nyomot hagytak rajtam. :)
Kösziiii