2013. február 28., csütörtök

Még mindig festés

Tegnap délután hazamentek a festők, szóval ez a része készen van az átalakításoknak. A hobbiszobám még kicsit fura, mert a sok cső miatt lejjebb hozták a plafont és így olyan összenyomottnak tűnik nekem a tér. Na majd ha visszakerülnek a bútorok a helyükre meg a csempe is fent lesz a falon egészen biztosan más lesz az összhatás.
Kék, zöld és a kétféle drapp festékeink maradtak, egy részével majd kifestik anyáék a nyárikonyhát, nem tudom melyik kettőt/hármat fogják összeönteni... ha esetleg mindet, abból elég érdekes valami jönne ki, úgyhogy nem hiszem, hogy ez a verzió lesz a nyerő. Ez azonban már nem is a mi dolgunk, úgyhogy visszakanyarodok a témához.

Jól tettük, hogy nem vittük túlzásba a takarítást a múlt héten, mert az ajtók csiszolása miatt minden négyzetcentit belepett a por, még azt, amiről nem is gondolnánk és ez ugye apró, finom por és száll mindenfelé. Anya tegnap igyekezett a lehető legtöbb dolgot leporolni, felporszívózni és felmosni, de egy alapos takarításra így is szükség lesz a hétvégén. De függönyöket nem vagyok hajlandó újra mosni és vasalni, ezt majd talán az őszi nagytakarításkor, pláne, hogy addig lesznek remélhetőleg szépséges újak a hálóban legalább, a többi még konzultáció alatt van. Viszont nagyon szépek lettek az ajtók, még rájuk nézni is jobb, hogy szép sima a felületük és tudom majd takarítani őket, nem kell évekig porosodniuk. A tapétacsíkunk is felkerült végül a falra, most kicsit furcsa, hogy ott van, mert már megszoktam, hogy csak úgy egymás mellett van a csokibarna és a tojáshéj, de ettől függetlenül tetszik. Már csak a teás szekrényt kell Andrisnak megbarkácsolni, ja és a fürdőbe a fűtéselosztóra a takarószekrényt. Meg a szaunás srác lóg még takarólécekkel egy ajtóra, amit megfordított, meg elvileg megcsinálja az előtetőnket is, ha végre valahára lesz róla legalább egy vázlatrajz, hogy milyet szeretnénk.
Néhány helyen szükség lesz a festéknyomok eltávolítására is, de korántsem olyan sok helyen, mint az előző alkalommal, ezek a fiúk azért igyekeztek a lehető legkevesebb munkát hagyni ránk. Aztán hátra van még a takarítás mellett a csempézés, elvileg jövő hét elején jön vissza apa a kőműves rokonnal, ma telefonált a klímásunk, hogy szombaton jönne feltenni a klímát, úgyhogy az is a helyére kerül, össze kell még kötni a páraelszívó kivezető csövét a kivezető nyílással, meg be kell szerelni a ventilátort a garázsban lévő csőrendszerbe. Na jó a csőrendszer egy kicsit túlzás, de milyen jól hangzik. :) Itt még lesznek kisebb akadályok, mert a ventilátor nagyobb lett a kelleténél, viszont bóvlit nem akartunk venni, ami nem fogja bírni a légcserét a hosszú cső miatt, így viszont túl kevés a hely a fal és a cső között, de állítólag 45 fokos könyökkel megoldható a probléma. Jövő héten elvileg ez is megoldódik, remélhetőleg bele fog férni a csempézés mellett az időbe.

Holnap délután kapunk ismét segítséget a szekrényszereléshez meg beállításhoz, aztán jöhet a visszapakolás az alsó szinten is. Tegnap megtisztítottam a kapcsolókat, konnektorokat, hát jó sok festéket kellet lekaparni róluk még az előző banda után (igen, sajnos nem voltunk elég igényesek és alaposak mi sem az előző festést követően, de legközelebb már egy fokkal könnyebb dolgunk lesz).

Aztán már csak függönyvarrások, egyéb apróságok és az sk festések maradnak, mert nekem ugye vannak terveim a megörökölt szekrénnyel kapcsolatban, hogy szeretném átfesteni őket fehérre, aztán le kellene festeni a fellépőt is, mert sokkal egyszerűbb lenne tisztítani, aztán ott vannak még az íróasztalon lévő tartómicsodák, meg a szekrény a dolgozószobában, meg a fogasok a fürdőben. Jó érzés lesz, ha végleg össze áll az egész.

Újracsempézés a mosdóban és a sufniban kicsit elnapolva, de szerintem sor fog rá kerülni és akkor felkerül majd a zöld csempém. Bár megjegyzem, hogy így a zöld fallal nem olyan rosszak a jelenleg falon lévők sem... de sokkal jobban tetszik az új kiszemeltem.

A lomtalanítás nagy részén túl vagyunk, még vannak dolgok, amiket el kellene ajándékozni vagy eladni, mert csak foglalják otthon a helyet, de most már ezekre is sor fog kerülni szerintem. A sufniba is csak azokat a dolgokat szeretném visszapakolni, amikre tényleg szükségünk van és azokat is rendszerezve és valamiféle végleges helyre olyan formában, hogy lehessen közlekedni és bármihez hozzáférni a helyiségben. A garázsszekrény még nekem hátra van, de már ott is néztem át pár dolgot, ezen kívül a kamrát is át kell pakolni, ott meg a szappanos szekrény helyrekerülését várom és akkor ott is végleges helyükre kerülhetnek a polcok és rajta lévő dolgok is. Aminek a nagy részét megjegyzem meg sem ehetem már cukortartalmuk miatt, szóval még nem tudom, mi lesz a sorsuk... lehet visszaviszem őket anyáékhoz.

Legközelebb lehet már képeim is lesznek. :)

0 gondolat: