2011. március 24., csütörtök

Ismét orchideák

Abszolút nem számítottam rá, de ma egy hatalmas orchideákkal lepett meg minket az egyik ügyfelünk. Igazi úriember, mint mindig. :)

A képet Viki kedvéért készítettem még ma, egyébként holnap délután valószínűleg kedvezőbbek lettel volna a fényviszonyok, így viszont telibe lett szegénykém vakuzva. Ha lesz humorom, holnap esetleg csinálok másik képet, de ez még bizonytalan, mint a kutya vacsorája. A két kis cserépben ékszerorchideák vannak, az egyiknak sajnos letört a virága, a másiknak viszont sebesnek látszik a szára, nem tudom, melyik fogja tovább bírni. Ja igen, Timi! Itt láthatod, hol kapott helyet Julcsi, mindig valamiféle növények veszik körül.


4 gondolat:

dviki írta...

Köszi Anita! :-) Bár lehet, hogy jobb lenne ha nem látnám és nem is tudnék róla...mert csak irigykedem. :-)))

Nekem most nem virágzik egy sem. A legnagyobb baj azonban az, hogy ebbe a pici panelba már így sem tudom hová tenni őket. :-( Ami elvirágzott azok közül párat ki szoktam vinni anyuhoz, nála hihetetlen jó helyük van!!! Szinte egész évben virágzanak! Igaz, ő ki tudja tenni az ablakpárkányba és a víz sem ilyen kemény, mint nálunk. :-/

Anita írta...

Legalább itt gyönyörködj benne, ha már otthon nem tudsz. :) Egyébkánt lassan már nekem is annyi van, hogy nem tudom hová tenni, a kaktuszokat is teljesen kezdik kiszorítani ezek a szépségek. Ez az új meg tényleg hatalmas, nem is fog beférni a párkányra szerintem.

Jucus írta...

Csodálatos ez az orchidea! Imádom, csak nekem nem maradt meg: egyszer már kaptam a páromtól.

Köszi a gyöngyözéses hozzászólásod! Képzeld, nem volt elég a 2 dz, amit vettem, most meg nem találom a webáruház kínálatában:o(Remélem, kapok még, hogy befejezzem!

Nem tudom, hallottál-e Eszter játékáról? Mindenképp jár egy JÓ SZÓ tőlem is Neked, annyira sok szép munkát mutatsz, hogy jó a blogodra betérni!
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Anita írta...

Jucus, köszönöm! :)

Az orchideával pedig egyáltalán nem nehéz bánni, mint az én példám is bizonyítja. Viszonylag kevés időt szánok a gondozásukra, bár imádom őket csak úgy nézegetni, gondolom ezt megérzik. :) A nagyon száraz levegőt nem bírják, bent az irodában is van egy, de szerintem már ideje lenne hazahoznom regenerálódni egy kicsit.