2009. november 9., hétfő

Rövid helyzetjelentés

Úgy elrepült ez a hétvége, hogy nagyon hiányozna most közvetlen utána még egy, de sajnos reggel már csörgött az óra és kezdődött a robot. És hogy mivel is ment el a hétvége? Hát ilyesmikkel...

Pénteken délután röpke 2,5 órát töltöttem a keretezőnél, mivel leadtam öt kis hímzésemet véglegesítésre, ebből kettő ugye már karácsonyi ajándék lett. Egy gyors fejszámolással könnyedén kiszámolható, hogy kb. fél óra jutott egy-egy képre és ez csak a keret és paszpartu válaztásban merült ki, az hogy ez mennyibe fog nekem kerülni, már nem derült ki, mert nem volt idő kiszámolni. Elvileg ma hívnak telefonon, hogy jóváhagyjam a rendeléseket... tippelek egy összegre, kíváncsi vagyok, vajon alatta vagy felette lesz a vége.

És hogy kik fognak megszépülni? Hát ők:

A legnehezebb esetnek a Sárkány SAL bizonyult, de talán annak is sikerült a megfelelő keretet és paszi párosítást kiválasztani. Már nem egészen két hét, és mehetek értük! :-)))
Az esti hírekből kiderült, hogy az utolsó vonatok egyikével gördültem ki a Nyugatiból, ugyanis Rákosrendező környékén ismét felsővezeték szakadás volt, ki érti ezt ilyen ínséges időkben... viszont késett is a vonat úgy jó 20 percet, megduplázta a menetidejét. MÁV, no comment.

Szombaton délelőtt ólomüvegtechnikát tanultunk a foltvarró tanfolyamon, na ez volt az első technika, ami úgy igazán nagyon nem tetszett amellett, hogy sikerült teljesen elrontanom az egészet, szóval a mintadarab tutira kukában fogja végezni. Még gondolkozom rajta, hogy megörökítsem-e, mert hát ellenpéldának kiváló lenne. :) Aztán az anyósomkéhoz mentem, Andris ott várt rám, segített mindenfélét a szüleinek, fő művelet most a számítógép átköltöztetés és asztalszabás volt. Nagyon alakul már a lakás, lassan már tényleg csak apróságok vannak hátra. Hazafelé bementünk egy barkácsba fogantyúkat venni a szekrényre és végre sikerrel jártunk! Aztán bevásároltunk a hétvégére és még gyorsan szereltünk egy kicsit a varrószobán, vagyis kicseréltük a fogantyúkat és összeszereltük a kis polcot, így már a mosószerek és a tv is a helyére került, már csak adást kellene bele varázsolni, de amíg nincs asztalom, addig ez is ráér.

Azért frissítem a listát, hogy mi is van még hátra:
  • függönynek karnist venni és felfúrni,
  • fehér függönyt venni,
  • függönyt varrni,
  • varrógépasztal lábát átcsiszolni és lefesteni,
  • asztallapot szerezni (ezt elméletileg készíti az asztalosunk, csak még szárad a fa),
  • kábelt vezetni a tv-hez.

Elkészültem Dora RR kendőjével, imádtam ezt a pirosat hímezni, na de a növényke sem volt rossz. :) Fotózni persze nem tudtam a borzalmas időjárás miatt, de majd kitalálok valamit... ha még a közeljövőben akarok képet feltenni róla, akkor biztos, hogy egy katasztrófa lesz, mert már akkor sötét van, mikor kilépek az irodából, nem még mire hazaérek. Nekem nagyon tetszik, majd mutatom is.

A vasárnap a főzés és takarítás jegyében telt, Andris zuhanykabint fugázott én meg wc-t pucoltam, hát egyik sem egy egekbe emelő munka, de sajnos magtól nem oldódik meg ez a szomorú tapasztalat. Sütöttem padlizsánt, sütőtököt, lazacot, bélszínrolót, krumplit, főztem rizst, brokkolikrémlevest, tésztát és még balognai mártást is, hogy legyen az uramnak mit enni, mert hogy otthon van a kis mázlista... a kocsit vitte szervizelni, jójó, azért nem irigylem a vezetés miatt, de mégis otthon van ebben a csodaszép időben. Ja igen, mostam is két adag ruhát (a vasalás már megint elmaradt, pedig már nincs kánikula, a kupac meg gyűlik) és egy rövid jógára is szakítottunk időt, a séta viszont eső miatt elmaradt. Helyette kicsit haladtam a tündéremmel (CEF), majd mutatom. És ezzel be is zárult a kör, mert olyan hamar eljött az a fránya reggel...

2 gondolat:

parvati írta...

Oh, örömmel hallom ám, a vasárnapi jóga gyakorlást :) nem fogtok veszíteni a formátokból ;-) ez nagyon klassz!
nem ellenőrzök, csak olvasgatom a naplód és nagyon tetszenek a munkáid, még mindig...nagyon ügyes vagy!

sok puszi
és...keep up the goodies!

Anita írta...

Olvass csak nyugodtan! Azért ez a vasárnapi óra meg sem közelíti a megszokottat, ez a polifoam csempe párosítás a halálom, képetelenség bizonyos pózokat rendesen kivitelezni rajta. Na hátha megszán minket valaki karácsonyra, ha mégsem akkor is veszünk matracot, mert ez így szörnyű. Na meg kicsit unalmas, mert ilyenkor könnyű kihagyni a nem kedvenc pózokat. Andris már megvágta az egyik órádat, a relaxáció meg a napüdvözlet állandó vendég, a többi felváltva helyettesítjük valamivel, amihez épp kedvünk van. Ja és Andris folyton simogat közben, aminek alapvetően örülök, csak a jóga alapvetően nem erről szól. ;)

Nekem a hastánc is nagyon bejött, azért az is segít, hogy valamennyire formában tartsam magam, meg lehet ám ott mindent alaposan mozgatni.

Puszi neked is és take care!