2010. december 14., kedd

Neujahrskonzert

Réges-régi vágyam, hogy egyszer élőben hallhassam a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét, így ma utána jártam, hogyan is működik a rendszer. Azt hiszem - a szerzett információk birtokában - ez még sokáig álom is marad, mert januárban már a 2012. évi koncertekre lehet jegyet előjegyeztetni, később gondolom esély sincs rá, hogy hozzájusson az ember. De ez csak a dolog egyik része, a másik a jegyár... persze nem is tudom, mit gondoltam, de több száz eurót  (970 a plafon) azért nem, mert bizony ennyibe kerülne, ha ülni szeretnék és nem egy túlságosan eldugott sarokban. 

Viszont ma kaptam egy csomagot az egyik osztrák speditőr cégtől fali naptárral és egyebekkel (csodálkoztam is rajta, hogy megérkezett, mert nem mindig szokott ám ez idáig eljutni, valahol elakad a posta útvesztőjében), alig hittem a szememnek, mikor a cd-nek látszó tárgyat kicsomagoltam! A 2010 évi újévi koncert felvételét tartalmazza két lemezen. :) Ennek most nagyon-nagyon örülök.

3 gondolat:

Jucus írta...

Ez olyan, mint mikor vágyakozom megnézni a bécsi adventi vásárt már évek óta és megjelenik egy cikk róla sok-sok képpel a Nők Lapjában:o)

Dóra írta...

Hát ezen az áron lepadlóztam. Pedig én is olyan szívesen mennék.

Anita írta...

Jucus, az adventi vásárhoz már volt szerencsém és mondhatom, csodaszép tud lenni. Csak nem lett volna szabad rohanni... szóval én azt úgy tudnám elképzelni, hogy egész hétvégét Bécsben tölteni és aztán az utcákon magunkba szívva a hangulatot andalogni. :)

Dóra, 30€-ért már lehet jegyet kapni, de ha jól értettem a leírást, akkor az valami külön terem, ahol csak állni lehet és még a zenekart sem tudom, hogy látni-e, szóval teljesen fapad. És már most tudnod kell, hogy fogsz-e menni jó egy év múlva... szóval marad valami hazai bármennyire is kíváncsi vagyok rájuk. :)