2013. május 2., csütörtök

Veteményes és egyebek

Egyre nagyobbak a növények a kertben, minden kezd lassan zöldellni vagy virágozni, bár a meleg miatt nem tart egyik sem sajnos túl sokáig. Minden esetre egyiket-másikat igyekszem időnként elkapni.

Tegnap picit rendet tettünk a kertben, én kizoltam a veteményest miközben Andris elszórta az új mulcsréteget, aztán meghosszabította a málnakarót addig is, amíg nem lesz rendes és szépen kikötöztük hozzá a málnákat, olyan szép rendezett lett így és nagyon bízom benne, hogy a gyümölcsöt is könnyebb lesz így szedni. Két vessző sajnos áldozatul esett, de már hajd újat a tövéről, úgyhogy nem aggóm, helyre fognak jönni.

A veteményesképet persze a gyomlálás előtt készítettem, de látni lehet már így is, hogy mekkorát nőttek egy hét alatt.

Ma elvetettem az uborka magokat is, úgyhogy remélhetőleg hamarosan a legutolsó sorban is lesz valami, aztán jön egy sor cikória, két sor fejes saláta, két sor ruccola, sok hagyma és fokhagyma, aztán négy sor répa, egy hagyma, három sor petrezselyem és egy hagyma zárja a sort, amíg a palántákat meg nem veszem és be nem ültetem.

A ribizlibokor, már látszanak rajta a kiz zöld kerek szemek.

Most éppen a babérmeggy virágzik és a boglárka, előbbi fent, utóbbi lent.


A kerítés túloldalásra árnyékos helyre került még medvehagyma is, kíváncsi vagyok be foknak-e foganni, mert elég későn ültettem el őket sajnos. Ha pár darab megmarad már az is, aztán majd sokasítom őket később.

0 gondolat: