2013. február 6., szerda

Haditerv - státuszjelentés II.

Avagy kalandozásaim az egészségügyben. :) Biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz az ilyen témájú bejegyzésem (sajnos).

Na már most a doktornő akihez elmentem a Szent Imre kórházban dolgozik és kiírta nekem a beutalót a Fehérvári úti rendelőbe, hogy ott megcsinálják tb-re a vérvételeket. Először nem is gondoltam, hogy ezzel bármi probléma lenne, biztosan nem én vagyok az első olyan betege, akivel ugyanezt csinálja, viszont a rendelőintézet alkalmazottai enyhén szólva is megvetéssel néztek rám, meg gondolták mi a fenét keresek én ott. Aztán jött a következő ellenszenv kiváltó dolog, a vércukor-terheléses vizsgálat. Náluk ugyanis az a módi, hogy egyik nap leveszik a vért az éhgyomri vércukor méréshez, annak kielemzik az eredményét és csak akkor mehetek vissza másnap terheléses vizsgálatra, ha ők ezt jóváhagyják. DE!!! ha kismama lettem volna, akkor szó nélkül megitatják velem a cukros löttyöt, nem kell többször rohangálni hozzájuk. Azt hittem, eldobom az agyam, aztán a nő felajánlotta, hogy saját felelősségemre megcsináltathatom a terhelést, ráíratta velem a beutalóra, dátum, aláírás, minden ami kell. Sorra kerültem a vámpíroknál, ott sem volt valami kedves az idős hölgy, de aztán végül csak belement, hogy igyam meg az előre bekevert cukros vizet és két óra múlva menjek vissza újabb vérszívásra. Amúgy meg sem nézték, hogy tényleg megiszom-e, azt meg főleg nem tudják, hogy mit iszom... no comment, mert még mindenféle következtetéseket vonnék le és nem vagyok benne biztos, hogy az célszerű lenne. Arra a következtetésre jutottam, hogy csak azért aggódnak, nem fogok-e összeomlani ott a váróteremben, mert akkor nekik kell felvakarni és észhez téríteni, ezt a kockázatot meg nem akarják vállalni, ezért ilyen elővigyázatosak.

Elsősorban azért, hogy megnyugodjak, hogy simán túl fogom élni éhgyomorra azt a 75g cukrot, felhívtam a nagynénémet, aki asszisztens egy háziorvos mellett, hogy mi ez a módi. Mondta, hogy ő még nem hallott ilyet, hogy ezzel náluk vacakolnának, de az ugye B-A-Z megye, másképp működnek a dolgok, mint a 11. kerületben. És egyébként pedig a 10 feletti cukorral bírókat nem szokták terhelni, mert azoknak már enélkül is elég magas, de ha nekem normál érték szokott lenni az éhhomi, akkor minden rendben lesz. És tényleg rendben is volt, egyedüli panaszom a gyomorégés volt, bár még mindig érzem, hogy kicsit sok a savam a cukormennyiségtől. Vagy nem is attól, mert már tegnap délután és estefelé is éreztem.

Szóval vérvétel megvolt, kb. 2 hét mire kiadják az eredményeket, azért én majd bepróbálkozom jövő pénteken, hátha mégis elkészülnek vele hamarabb, mert jó lenne minél hamarabb visszamenni kontrollra a doktornőhöz. Még így is érdekes lesz a történet, ha akkor már készülünk majd a festésre.

Válaszoltak az Istenhegyi genetikusok is, célszerűnek tartják mindkettőnk vizsgálatát, ha már ilyen régóta nem jön a baba. Egy vérvétel az egész, bármelyik munkanap mehetünk (azt azért még meg akarom kérdezni, hogy időpontot ettől függetlenül kell-e kérnünk) és kb. három hét alatt van eredmény. Nem olyan vészes összeg és legalább nyugodtak lehetnénk, hogy minden rendben, vagy tudjuk milyen irányba menjünk, ha mégis gond lenne.

0 gondolat: