2013. február 6., szerda

Csempe dilemma

Útban hazafelé beugrottam a festékboltba és bár már zárófélben voltak, Alíz gyorsan mutatott nekem csempéket a röviden felvázolt elképzeléseim alapján. Az a baj, hogy mindegyik burkolólap szép náluk és elég nehéz választani általában, de amint megláttam ezt a virágmintás kékeset, azonnal tudtam, hogy ő kell nekem.

Jogos lehet a kérdés, hogy akkor most hol itt a dilemma. Nos, a dilemma abból adódik, hogy azért ez a csempe nem a nagyon olcsó kategóriába tartozik és ha egy sor virágost teszünk a falra a többi egyszínű, akkor 3 doboz kell belőle, de ha két sor virágos kerül a falra szintén két sor egyszínűvel, akkor szinte darabra elég a 2 doboz. Bár egyébként csak halkan jegyzem meg, valamiért az az érzésem, hogy ennek a hobbiszobának a költségvetés egyébként már réges-régen túlszárnyalta a tervezettet, szóval nem ezen az egy dobozon fog múlni a mintázat kiválasztása (kaptam hozzá halk támogatást is).

Íme a szívemcsücske csempe-kombináció dilemmája:



A színüket a kép nem igazán adja vissza, de a helyben készített telefonos fényképpel sem lennék beljebb, úgyhogy a célnak megfelel így is. Ja és volt még hozzá virágkék színű csempe is, de aztán úgy döntötem marad a világos és a fal lesz ilyen szépsége kék.
Az illesztések persze nem tökéletesek és nem látszik az sem, hogy az első sor fölött közvetlenül fognak elhelyezkedni a konnektorok, a második verzió esetében belelógnak a virágmintába, ez nem tudom, mennyire lenne zavaró.

Szerintetek? :-)

9 gondolat:

Dorottya írta...

Nekem az egy soros virágos tetszik!!!
:-)

Tündérke írta...

Csatlakozom, nekem is az egysoros tetszik jobban.

Judit írta...

Egysoros nekem is. :)

bruercsi írta...

Egyértelműen az egysoros változat tetszik. Hacsak nem variálod meg a 2 sorost némi cikk-cakk megoldással...de ez csak kipakolva adná a lényeget...szóval eddig az egysoros a nyerő! :)

Anita írta...

Köszi lányok!

Igazából nem is tudom, miért volt opció a két soros. Na de majd ha megérkezik a csempe, akkor még úgyis kirakom majd, hogy miként lesz az igazi.

A cikk-cakk nekem is megfordult a fejemben, de azzal nem volt kedvem tegnap este a paint-ben játszani. De azt hiszem, az eredeti elképzelés lesz a befutó. :)

Laucica írta...

Szerintem egy sorban szép!

Anita írta...

Jelentem, az egy sor nyert és már a falon is van a bútorokkal és képekkel együtt, csak a fotózásig nem jutottam, mert a méteres koszból vakartuk ki a hétvégén a lakást. Most már csak apróságok vannak hátra szerencsére, de egyik sem létszükséglet.

Unknown írta...

Szia! :)

Most találtam rá az oldaladra és nagyon tetszik ez a csempe! Emlékszel rá, hogy hol vetted illetve hogy ki a gyártója?

Köszönöm szépen!

Dóri

Anita írta...

Szia!
Fóton vettem a Nor-Color festékboktban, de a gyártót és a mintát nem tudom sajnos.