2012. március 4., vasárnap

Szappanoztam

Már majdnem egy hónap eltelt, mióta részt vettem a nyeremény-szappanozáson. Jó kis csapat gyűlt össze, bár elég vegyes volt a társaság, ami a korcsoportokat illeti, ennek ellenére azt hiszem, jót szórakoztunk a szappanok készítése és az elméleti tudás elsajátítása közben. Azt hiszem, magába szippantott a szappankészítés...

Ezek itt a készült szappanok, méghozzá hideg eljárással főzöttek. Még nincsenek  4 hetesek, úgyhogy várni kell az érésükre sajnos, kipróbálni ezért még nem volt alkalmam őket, de már nagyon kíváncsi vagyok, legfőképpen a sajátomra.


És akkor a szappanok balról jobbra felülről alulra: citromos-citromfüves, levendulás-indigós, aloés-zabpehelylistes-spirulinás (csak a spirulinás rész), holt tengeri iszapos, tejes-körömvirágos (rózsaszín rész vörös agyag), mézes-méhviaszos-virágporos, diós-fahéjas, aloás-zabpehelylisztes, mézes-méhviaszos-virágporos (gélesedett).

Várom, hogy teljesen sajátot is készíthessek.

2 gondolat:

Anette kincsei írta...

Nagyon szépek!!! Ahogy így felsoroltad őket, szinte még az illatukat is érzem... :-) Milyen eljárással készültek? Van vmi linked?

Anita írta...

Anette, Vikiéknél voltam kezdő szappankészítő tanfolyamon, itt:
http://creativiky.hu/

Mint ahogy írtam hideg eljárással készítettük őket.