2011. szeptember 23., péntek

Mirabilia - Miss New Year's Fairy (5)

Néhány perccel ezelőtt elkészült az újévi tündérem is, hiszen ha már gyöngyöztem, nem hagytam ki őt sem a sorból. Az óráját még elmulasztottam átállítani, de ami késik, nem múlik...

Most egy darabig szüneteltetem a tündéreket, kicsit másféléket fogok hímezni, de egészen biztosan visszatérek még hozzájuk. Addig is, itt van ő!




2011. szeptember 22., csütörtök

Mirabilia SAL - készen

Itt a vége fuss el véle... nagyon-nagyon örülök és kicsit szomorú is vagyok, hogy befejeztem ezt a képet, de vigasztal a gondolat, hogy fogok még Mirabilia-t vagyis Nora Corbett által tervezett tündért/angyalt/nőt hímezni. Imádom mindegyiket és olyan jó érzés kézbe venni és simagatni őket, meg a napfényben játszani a csillogásukkal! :) Már csak azon izgulok, hogy sikerüljön megfelelő keretet választani hozzá, csak még gyűjtök egy kis rávalót, azt hiszem. Ja és előtte megkérdezem Mónikát, hogy mikor lesz ő bent az üzletben, mert sokkal jobban szeretek vele keretet választani.

Sok-sok féle fonal, megszámlálhatatlanul sok gyöngy teszi őket különegessé!


Lányok, itt is nagyon köszönöm nektek, hogy együtt hímezhettem veletek és részt vehettem ebben a közös munkában.

Mirabilia SAL - Lady of the Mist (3)

Természetesen őt is gyöngyöztem, egészen felöltöztették ezek a szürkés kis golyócskák. Ő volt az utolsó a sorban, már ami a hímzés részét érinti, na meg őt választottam be utolsónak, gyöngy is rajta van a legkevesebb, de nem szeretném semmiképpen sem ennyire lehúzni szegényt. Legalább olyan szép, mint a többiek.


Eleinte aggódtam, hogy a színátmentes fonal sok helyen ugyanolyan, mint az egyszínű, de a rózsák így is kiadják az alakjukat, így már nem zavar annyira.

Mirabilia SAL - Butterfly Fairy (4)

Nem akartam őket egy közös bejegyzésbe tenni, ha már egyszer külön-külön írtam eddig mindegyikőjükről, szóval most Mirabilia SAL következik egy néhány bejegyzésen keresztül... csak gondoltam, előre szólok (akit nem érdekel kihagyhatja, akinek tetszik, az pedig nézelődhet).

Szóval hirtelen felindulásból tegnap gyöngyöztem és gyöngyöztem és gyöngyöztem, ennek eredménye képpen pedig elkészült a pillangótündér részlete is. Még mindig nagyon tetszik, de nem tudnék választani most hogy mind készen van. Hímezni őt volt a legegyszerűbb, gyöngyözni is csak a mennyiség miatt tartot sokáig, na meg a láthatatlan "fonal" gubancolgatása miatt, de ez már az én saram, mert sokszor túl hosszúra hagytam. Ez szerencsére a végeredményen nem látszik!

2011. szeptember 20., kedd

Mirabilia SAL - Lady of The Mist (2)

Sort kerítettem idő közben az utolsó nénim hímzésére is, úgyhogy most már csak a gyöngyözés van hátra rajta és a Butterfly Fairy-n (perceken belül megyek és teszem a keretre és neki is állok, úgyis olyan csúnya idő van, nincs kedvem a kertbe menni).

Picit féltem a két szálas kontúrozástól, de nem lett elütő a többitől szerencsére. Tetszik ez a nőszemély is, nem tudnék választani közülük, ha arra kerülne a sor... a következő képen már felgyöngyözve és teljes pompájukban mutatom őket, aztán mennek az üveg mögé remélhetőleg a hozzájuk illő keretben.

Nyaralni voltunk

Azt hiszem, nyugodtan hívhatjuk nyaralásnak és nem csak azért, mert az idén még ilyen hosszú ideig nem voltunk pihenni sehol, hanem mert tényleg nyári meleg volt a múlt héten. Megint nem jutottunk el Svájcig, csak a szomszédba, de ismét megállapítottuk, hogy az Alpok bárhol gyönyörű (erről képek később, mert majdnem 500-at csináltunk, szóval van miből válogatni).

Amit most hirtelen szeretnék megmutatni, az a hangulatos szoba két lámpaernyője... természetesen egyből kiszúrtam, hogy keresztszemekkel öltögették a mintákat és annak ellenére, hogy sok napon keresztül gyönyű idő volt, mégis utlsó reggelre maradt a fényképzés, így nem tudtuk elkerülni a vakuzást. A lényeg azért így is jól látszik, nekem nagyon tetszettek! Bár Andris megjegyezte, hogy ugye nem akarok otthonra ilyet, nem is tudom... nem hiszem, hogy illene a lakásba, akár másféle mintával is. Szóval kicsi a valószínűsége. :)


 
Nem a lámpáknak köszönhetően ugyan, de nagyon jól éreztük magunkat és úgy elrepült az egy hét, hogy szinte észre sem vettük, már jöhettünk is haza. Folyt. köv.

2011. szeptember 9., péntek

Mirabilia - Miss New Year's Fairy (4)

Múlt héten befejeztem a hímzés részét, most már a gyöngyözésre vár (hamarosan gyöngyözni fogok éjjel nappal, mert a Lady of the Mist is közeledik a befejezéshez, pontosabban újra nekiálltam a hímzésének a sok bontás után). 

Sajnos megint nem sikerült elég jó képet készítenem, pedig imádom, ahogy a nap sugarai játszadoznak a fémes fonalakkal... na majd legközelebb.


Az óramutató jelzésén és újrahímzésén pedig még gondolkozom, mert valahogy szerintem nem 11:58 percet mutat, ami pedig mégis csak autentikusabb lenne, ha már az újév tündéréről van szó. Arról meg már nem is beszélve, hogy a mutatókat csak egy szállal kellett volna ölteni a kettő helyett. :)