2011. október 25., kedd

Ami tegnap kimaradt

Merthogy volt még jó pár gondolat a fejemben, de most sem biztos, hogy minden eszembe fog jutni.

Gondoltam, hogy kellene néhány elterelő hadművelet, hogy kicsit máshol járjanak a gondolataim, mint az utódnemzésen és arra jutottam, hogy egy kandalló vagy szauna építés erre kiválóak lehetnek. Most, hogy elkezdtünk nézelődni egyre jobban azt érzem, ez igencsak pénztárca kérdése is lesz... viszont találtunk olyan kandallót, ami mindkettőnknek tetszik és illene a nappalinkba. Ez már haladás, a gond csak ott kezdődik, hogy a bele való kandallóbetét baromi drága (alsó hangon 200 ezer, de határ a csillagos ég, jelen esetben kb. 1 millió) és akkor még a felépítményről nem is beszéltünk, meg a munkáról, a tervezésről, stb.


Valami ehhez hasonlóra vágyunk, bár találtunk egy másikat, ami még jobban, de azt nem találtam meg interneten sajnos. Most talán jöhet az érdeklődés és kérdezősködés, hogy ki és mennyiért készítené el ezt nekünk, mert házibarkácsba azért nem merünk fogni. Szóval ez még bőven a jövő zenéje.


De azt hiszem, a szaunával is érdemes lenne még várnunk legalább a tavaszi építőipari vásárig, mert talán jelentős kedvezménnyel juthatnánk szép és igényes darabhoz... minden esetre lehet már most kérünk néhány ajánlatot erre is, az még nem kerül semmibe. Viszont ha várunk, elmegy egy tél szaunázás nélkül... hát, valamit valamiért.

Tegnap este meg is kaptam a hormoneredményeket, a TSH és az fT4 kivételével jónak is mondhatóak, nagyon-nagyon remélem, hogy lassanként magához fog térni a pajzsmirigyem és az alul-működésből visszaáll a normál működésre, mert éppen elég volt egy mesterséges hormont tömködni a szervezetembe. Ezek után nagyon kíváncsi leszek a hormonsor második felére, hogy csökkent-e az ösztrogén szintem és növekszik-e megfelelően a progeszteronom. 2-3 hét múlva ez is kiderül.

4 gondolat:

Unknown írta...

Én azon dilemmáztam annó, hogy cserépkályha vagy kandalló... a kandalló sokkal romantikusabb, ellenben ha az ember alternatív fűtésnek szánja, akkor nem árt elgondolkodni azon, hogy a cserépkályha mennyivel jobban tartja, illetve adja le a hőt. Így lett aztán egy kisebb üvegajtóm, amin élvezkedhetem a tűznek a látványát, addig az egy óráig, amíg át nem veszi a fűtés szerepét a parázs... Nem bántam meg, imádom :)
https://picasaweb.google.com/116833191942447235813/Cserepkalyha?authkey=Gv1sRgCOGzrZKk-6_3iwE#5187006107246542210

Anita írta...

Nálunk alapvetően a hangulat a cél, így fel sem merült a cserépkályha ötlete, így remélem, mi is elégedettek leszünk a választással. :)

Megkérdezhetem nálad ki volt a kályhaépítő mester? Gondolom kandallót is tud építeni, ha a cserépkályha megy neki.

Unknown írta...

Csak azért nem ajánlom, mert a feleségével alkottak nagyon jó párost, és időközben elváltak. Ahogy tudom, van munkája rendesen, évekre előre... Nekem barátilag vagy két hónapos csúszással sikerült megcsinálja. De ha gondolod (mert szakembernek nagyon szakember): Toldi Tamás, 74/489-663 (a mobilja nem tudom él-e még, oly rég hívtam...)

Anita írta...

Akkor lehet, hogy keresünk valakit inkább itt a közelben. Minden esetre köszönöm! :)