2011. július 19., kedd

Mirabilia SAL - Butterfly Fairy (3)

Megküzdöttem a hajával, így most már "csak" a gyöngyök hiányoznak róla. Alábecsültem szemre a mennyiséget, mert rajta is lesz 405 darab összesen... meggondolandó, hogy csináljam meg most, vagy hagyjam a végére az utolsó nővel együtt. A Lady of the Mist tényleg szerény ilyen szempontból a maga 62 darabjával, viszont neki van színváltós fonala, alig várom már, hogy kipróbálhassam, hogyan fognak kijönni a rózsák a ruháján és a hajában. 

De vissza a Pillangótündérre, még mindig nagyon tetszik, örülök, hogy lecseréltem és hogy ekkora lökést adott ennek az egésznek az elkészítéséhez. Egy szóval: imádom! :)

 

2011. július 15., péntek

Végre befejeztem! :)

Nagy lelkesedéssel vágtam a fejszémet a kötésbe, de nem mondom, hogy akkora és örök szerelem lesz, mint a hímzés. Vannak már öltések, amik egészen jól mennek, a lekötés azonban még mindig nem az én műfajom... hiába tettem nagyobb tűre a kendőt, ugyanúgy összehúzta a kendő alját. 
Ismét a Traveling Woman-t kötöttem meg, jó sok idő alatt, kicsit több, mint egy év kellett hozzá. Na igen, van akinek elegendő lenne erre egy-két nap is. 
Nem tudom, hogy velem van-e a probléma, vagy a mintából adódik, hogy nem sikerül háromszög alakúra a kendő; ezt a legutóbbit leginkább egy denevérszárnyhoz tudnám hasonlítani (bár meg kell jegyezzem, hogy határozottan jobb formája van, mint az előzőnek).

Ilyen lett ő, denevér:




Egyébként a blokkolás még hátra van, csak szárazon gyorsan kitűztem, hogy mennyire lehet majd cakkozni az alját. Nem sok reményt fűzök hozzá, ezen a részén a dolognak még an mit csiszolni. Emellett pedig a sok színfolt között kicsit elveszik a minta, de ennek ellenére jó kis könnyű nyári vállkendő lesz belőle, télen pedig a nyakam köré tudom majd tekerni, a fekete kabátot kifejezetten jól fel fog dobni. Most hirtelen bekerült a terveim közé ebből a fonalból egy Rita féle horgolt sapka is, azt is nagyon szeretem, amit tőle kaptam, szerintem jól mutatnának együtt. Mire szükség lesz rá, akár el is készülhet...

2011. július 7., csütörtök

Mirabilia SAL - Butterfly Fairy (2)

A pillangótündér is halad, most a hajánál lassultam be egy kicsit, mert az nagyon számolós a ruhájához és a többi részéhez képest. Gyöngyök már csak a legvégén kerülnek majd rá az utolsó nőcivel együtt, de biztos vagyok benne, hogy sokat fog dobni rajta.
Szerettem volna korábban is fázisképet készíteni, hogy mennyire haladtam hetenként, de ez valahogy mindig elmaradt. Talán majd a következőnél...

Dimensions - Butterfly Vignette (3)

Haladgatok a pillangókkal, a hímzés részének már több, mint a fele kész, ha azt vesszük, hogy a bal felső sarok szinte csak félöltés. Szóval még két virág, egy nagy és egy kis pillangó van hátra, na meg a kontúr... azzal is elszütymögök majd egy darabig, azt hiszem.
Sokszor sajnos csúnyák az x-eim, nekem legalábbis nem mindegyik tetszik, mert a 18-as aida nem a kedvencem és ez valamiért olyan puha a keményítés ellenére. Sőt, már próbálkoztam extra keményítéssel is itthon, de nem igazán használt neki, egyszerűen összeesik az anyag a kezemben - rámára tenni meg nem tudom, mivel olyan ügyes voltam, hogy jól a szélére került a minta.

Majdnem három hét alatt idáig jutottam az előző állapothoz képest:


2011. július 5., kedd

Kíváncsi voltam...

Mialatt az ember lánya próbálkozik a más állapot elérésével sok elvetemültségre képes... sosem gondoltam, hogy ez egyszer be fog következni, mindig is azt hittem, hogy leendő gyermekem apjának elég lesz rám néznie és máris növekedésnek indul valami odabent. Ehhez képest most ott tartok, hogy a mai kontrollon már az inszeminációt emlegett a doktor úr, ha a nyár végéig várat magára a baba. Annyira, de annyira szeretném ezt elkerülni. Annyira boldog lennék, ha végre az lh teszt mellett a terhességi teszten is láthatnék két kis csíkot! Azt hiszem, kezdek megint kétségbe esni, pedig ezt sokkal jobb lenne elkerülni. Ha a rengeteg meditációban és egyebekben látott kép végre valósággál válna...

De vissza az eredeti témához, ugyanis patikák és drogériák polcain fellelhető ovulációs teszteket már végigpróbáltam - a törpemikroszkóp kivételével, arra ugyanis hatással van a bogyó, amit szedek, ezért nem lenne értelme -, így az intenet útvesztője következett. A témában jártasak már biztosan tudják, hogy vannak ilyen tesztek fillérekért és vagyonokért egyaránt, nos a filléresből előző hónapban kifogytam, most gondoltam, kipróbálom a piacon kapható legdrágábbat. Digitális kijelzővel rendelkezik, de mikor kihúzzuk a tesztcsíkot a kütyüből, akkor látható a hagyományos tesztfelület is. Üres kör jelzi a negatív, szmájli pedig a pozitív eredményt. Nagy meglepetésemre ma a szmájlival találkoztam, az eredményt a doktor úr is megerősítette, közeleg a tüszőrepedésem, megkaptuk a házi feladatot. ;) Újabb próbálkozások egy új élet teremtésére... bárcsak lehetne ezt egy kicsit kötetlenebbül, mindenféle orvosi beavatkozás és asszisztáció nélkül.

2011. július 4., hétfő

Keresztelő képekben

Néhány kép tegnapról csak az emlékek kedvéért...


A maci és boldog tulajdonosa :)

 
Vízkeresztségben...
 
Családi kör

2011. július 3., vasárnap

Keresztelőre

A hímzés részével már nagyon-nagyon régen elkészültem, de a doboz festése, bélelése, díszítése igencsak elhúzódott... a lényeg azonban, hogy időben elkészült. Vagyis tegnap. :) Ma ugyanis keresztszülők lettünk, Vilike most már hivatalosan is keresztfiunkká avanzsált. Nagyon jól viselte a procedúrát, bár 5 percnél többet ritkán töltött bármelyikünk ölében az anyukáját kivéve. A pap vagy ki a csoda - nem tudom, hogy hívják ezt a tisztséget katolikuséknál, mert nem vagyok benne biztos, hogy pap volt, mert a misét nem ő tartotta - jó hosszúra nyújtotta a mondókáját, helyben meg is tartotta az oktatást, amit a keresztelő előtt elmulasztottunk. És a szokásos locsoláson kívül még többször keresztet is rajzoltak a homlokára, nekem ez furcsa volt a református egyház puritánságához képest. A pap mondanivalója egyébként egész megszívelelendő volt a misén, de ha már templomba megyek hitet gyakorolni, akkor maradok annál, ahol a keresztséget kaptam.
No de vissza az ajándékokhoz, készítettem még gyorsan egy kis macit is pihe-puha polár anyagból és hozzájárultunk az etetőszék beszerzéséhez is (annyi funkciója van, hogy még megjegyezni is nehéz, de szerintem használni a legnehezebb, vagy csak én vagyok béna ezekhez a zárakhoz).




Könnyedén kitalálható, hogy az ihlet maga Barbitól származik, de igyekeztem sajátosság tenni amennyire csak lehet. A maci már most Vilike kedvence lett, a szalagot percek alatt kibogozt a nyakában, de idővel remélem, a doboz is igazi kincsesládájává válik majd.