2011. május 3., kedd

Vegyesvágott

Ma cincoghatok egy kicsit, mert a macska szabadságolta magát… hála azonban a mérhetetlen adminisztrációnak a magyar bürokrácia útvesztőiben, nem igazán jutott időm a cincogásra. Vagyis van munkám és a mai világban ez egyáltalán nem egy utolsó szempont, csak kérdés, hogy megéri-e ennyi energiát fektetni bizonyos dolgokba, amiket egyszerűbben is lehetne kivitelezni. Na ez az, amit nekem nem tisztem megítélni. :)

Tervezem már egy ideje, hogy írok a kirándulásainkról, de ahhoz kellenének fényképek, amik otthon vannak, otthon meg nincs időm vagy kedvem megírni hozzá a szöveget. De ha már így szóba került, a margóra azért feljegyezném, hogy még március idusán jártunk Boldogkőváralján, áprilisban voltunk Dobogókőn teás kiránduláson, és jártunk a Jáki tanösvényen is. A most vasárnapi Vértes teás kirándulás sajnos kimaradt, amit több szempontból is sajnálok: 1. megérkeztek a friss tavaszi teák, ezeket hozták a fiúk kóstolni, így erről lemaradtunk 2. nem volt olyan rossz idő, mint amilyennek reklámozták, így jó kis erdei sétát tehettünk volna. Viszont Andrist megkörnyékezte a nátha elég rendesen, így a pihenésre szavaztunk. A következő teás túrát is ki kell hagynunk, mert bár a Börzsönyt nagyon szeretjük és szívesen visszatérünk oda, egyszerre két helyen nem lehetünk és lássuk be, hülyén venné ki magát, ha pont a keresztszülők hiányoznának a keresztelőről. Tervben van még bicikli túra Vácra, de ehhez még keressük a megfelelő időpontot, mert a jelenlegi állás szerint nem igazán van teljesen szabad hétvégénk június közepéig.

Hát igen, keresztszülők leszünk! Felkértek, mi pedig elvállaltuk. :) Készülök egy kis meglepetéssel, de egyéb iránt gőzöm sincs, hogy ilyenkor mi a keresztszülők feladata a szertartásos dolgokon kívül. Majd puhatolózom valahogy…

A miértre megvan a nagyon egyszerű válasz, vagyis mert még nem jött el az ideje. Igyekszem nem türelmetlen lenni és talán a legutóbbi nőgyógyász látogatást adta meg lökést, hogy átessek a holtponton, így most számomra elődleges cél, hogy minden rendben legyen odabent, aztán majd sorban jöhet a többi is. Kaptam hozzá bogyókat meg kenceficét, remélem mindegyiknek lesz hatása… pontosabban meglesz a kívánt hatása, mert egyebet már tapasztalok (pattanások, éjszakai hőhullám és szívdobogás érzés, szúró petefészek fájdalom, has puffadás). Hétfőn megyek kontrollra, akkor ellenőrzi a doki a bogyó hatását és persze néhány kérdést is szeretnék neki feltenni. Tehát elsődleges szempont a ciklus rendezettsége és tünetmentesítés, aztán ha akar jön a baba is biztosan.   

A folytonos útkeresésnek talán kezd értelme lenni, valami nagyon-nagyon halványan kezd körvonalazódni. Idővel azért bízom benne, hogy tisztulni fog a kép. Persze a házat sem a tető építésével kell kezdeni, én pedig azt hiszem, lefektettem az alapokat, amire szépen lassan lehet majd építeni. Mária szerint elég sokáig fogok élni ahhoz, hogy minden feladatot teljesítsek és még áldást is kaptam hozzá fentről. Meg még sok egyéb okosságnak is birtokába jutottam, de ez már más lapra tartozik.

Múlt héten jártam fogorvosnál is fogkő-eltávolítás ürügyén. Éppen pont rám fért már, mert az ínyem kezdte megsínyleni a dolgot… legközelebbi esedékesség fél év múlva vagy ha jön a baba. Azért rákérdezett a doki, hogy nem lehet, hogy mégis jön csak nem tudok róla, mert az ínyemet kismamásnak látja. Egy nőgyógyászati uh előtt azért mégis érdekesebben hangzana ugyanez a kérdés, hogy biztosan nincs baba. De ha kell, ennek is eljön majd az ideje, addig pedig haladok a kijelölt ösvényen tovább.

Kipróbáltam a Zumba Lady-t, és nagyon tetszett! Mondjuk nincs ezen mit csodálkozni, hiszen latin táncok és a hastánc vegyítéséből jött ez létre és hát mindkettő a gyengém. :) Egy nagy baj van vele, hogy egymást követik a hastánc órával, pedig szívesen mennék többször is táncolni egy héten, de a gladiátorról van szó, így no comment. Ha valaki tud szabad termet ilyen célra Fóton, az jelentkezzen!

0 gondolat: