2011. április 28., csütörtök

Keretezőnél jártam

Kedden nagy túrára vállalkoztam, annak ellenére, hogy itthon vagyok szabadságon bemerészkedtem a város kellős közepébe az elkészült képeimért. Közben tettem egy kis kitérőt is az egyik kiadó felé és szert tettem két kis zsákmányra. :) Az egyik a Tilda legújabb kötete - bár nincs benne sok újdonság, én imádom, ahogy párosítja a színeket és az anyagokat -, másik pedig egy zokniból készült állatkás darab.

De vissza a keretezőhöz... két képet egyből meg is talált a hölgy, az egyik azonban még csak nem is rémlett neki, bár azt tudta, hogy a keretet levágta hozzá. Néhány perc múlva megjelent a tulajdonosnő a tündéremmel a kezében, így még meg kellett várnom, amíg beteszik a keretbe és hátlapozzák. Nekem nagyon tetszik a végeredmény, bár nem volt egyszerű hazacipelni.

Igyekeztem színhű és élethű képeket készíteni, de még mindig nem az én mesterségem ez és nem is hinném, hogy lesz valaha is... magamhoz képest viszont egészen jól sikerültek.

 A sziromtündérem, immár a nappalink falát díszíti.

 A kis téli Dimenions kép is megkapta végleges alakját, bár őt most elteszem pihenni egy kicsit.

És végül Nora Corbett O betűje, hamarosan új otthonra talál majd.

A keretezőtől azért hazafelé sem volt egyenes az út, Andris vett fel az Árpád-hídnál és néztünk kandallót. Minél többet tudok erről a témáról, egyre inkább az az érzésem, hogy ehhez szakembert kell fogadnunk, ami szintén nem egyszerű feladat. Leghamarabb azt kellene kideríteni, hogy mekkora a kéményünk, mert ettől függ, hogy milyen kandallót vehetünk hozzá. Kinyomoztam a kéményseprő eléhetőségét is, nem volt egyszerű feladat, jó lenne, ha megnéznék a kéményt, bár az egyre inkább biztos, hogy bélelnünk kell majd valami új szabvány szerint.
Túrafelszereléseinket is bővítettük kicsit, aztán szereztünk mulcsot a kert csinosításához. Sajnos néhány év elteltével elkerülhetetlen az a beruházás, mert megkopik az állomány akármennyire is odafigyel rá az ember. Arra is rá kellett jönnöm, hogy a geotextíliának vannak nem túl előnyös tulajdonságai is, mint pl. a növények java része ott marad, ahová beültették őket... pedig már néhány növényt szívesen átültettem volna, mert túl közel került egy másikhoz, vagy éppen a másik oldalon jobban teszene, de erre csak addig van esély, amíg nem növeszt túlságosan nagy gyökereket a növény, különben szét kell szabdalni a fóliát és akkor meg mi érteleme? A gaz így is kinő alóla, vannak ilyen kis ádázak!

7 gondolat:

Dora írta...

Csodásak! És milyen jó ez az ovális paszi is!

Anita írta...

Átjössz megnézni őket? :) Az oválisba teljesen beleszerettem, az A betűmet át is fogom variálni ovális paszisra, az Easter Fairy-t pedig ovális keretbe is szeretném (bár a keret árban a duplája lesz).

Edit írta...

Csodásak a keretezett képeid. Mindegyik nagyon jól el van találva.
(Csak így zárójelben jegyzem meg, most irigyellek...)

Magdi írta...

Nagyon szépek lettek! A kedvencem még mindig a tündérkés, remélem az enyém is ilyen szép lesz!

Névtelen írta...

Anita, gyönyörűek lettek a képek! :)

Anita írta...

Köszönöm Nektek! :)

Magdi, a tiéd is biztosan szép lesz.

Dóra írta...

Szerintem annyira szép lett mindhárom! Nagyon jól eltaláltad!
Tök jó, hoigy az O betűnek ovális lett a kerete!