2011. február 9., szerda

Mirabilia SAL - Enchanted Mermaid (1)

És ha már elővettem a fényképezőgépet és ilyen gyönyörűen süt a nap, akkor lencsevégre kaptam a készülődő sellőt is. A ruhájától ennek a falnak megyek, de már nincs sok belőle (mármint az x-ekből) hátra, mert valahová annak a 600 gyöngynek is el kell férnie. Jut is eszembe, valaki varrt már fel olyan kis virágokat, mint ami ehhez is kell? Laposak és egyetlen lyuk van a közepükön, hogyan lehet ezt értelmesen az anyagra varázsolni? Ha valakinak van ötlete írjon nyugodtan! :)


Imádom, ahogy megcsillan a napfény a fémes fonalakon és legfőképpen a különleges alakú gyöngyökön... attól tartok, magukkal ragadtak ezek a nőszemélyek pedig most nem is ezzel szerettem volna folytatni, hanem a tulipános terítőmet kellene befejezni, de ahogy elővettem majdnem elment tőle a kedvem. Borzasztóan rondák az x-eim rajta és össze-vissza állnak a felső száraik, messziről ez persze nem fog látszani remélhetőleg, de mégis olyan lehangoló most közelről a látvány. És még 12 egyforma tulipán van hátra, viszonylag kis minta jó sok színnel és kontúrral, csak azért is igyekszem majd megküzedeni vele.

3 gondolat:

Timici írta...

naaaagyon szépek már most, szuperek rajta a gyöngyök:o)
Virággal kapcs.: az nem lehet hogy egy gyöngyöt is kell varrni a közepébe? mert az ugye megtartaná a virágot, csak egy tipp:o)
tulipános terítő:nekem egy karácsonyi van, amit ezer éve kezdtem el és akkor még nem úgy hímeztem az X-eket, mint most/// \\\, hanem pont fordítva\\\///, tehát ha most folytatnám akkor a többi mind az ellenkező irányba állna, nekem ezért nincs kedvem hozzá, mert fordítva már nem tudom hímzeni nem áll rá a kezem, az viszont zavarna ha a többi más lenne, maradna a bontás, de ahhoz meg lelkierőm nincs:(

Anita írta...

Timi, még jó, hogy elolvastam az utasítást... tényleg egy gyöngyöt is kell varrani a közepébe, csak mivel nem jelölték, ezért erre nem gondoltam.

A terítőnek már több, mint a fele készen van, szóval én neki nem állok bontani, az biztos, mert akkor sosem lesz ilyen terítőm. A karácsonyit szerencsére befejeztem annak idején. :) Viszont ezzel a tulipános, nem is tudom... az a legnagyobb bajom, hogy tényleg egyik x jobbra dől, a másik meg balra mindenféle logika nélkül, fogalmam sincs, hogy fog mutatni mellett, ha elkezdek sokkal egyenletesebben hímezni. Na majd kiderül.

Dora írta...

Na látom Timi megválaszolta. Nekem volt ilyen, mindig volt a közepében eddig gyöngy. De egyébként a szívecskét pl a Day Nymph kezébe is felvarrtam. Láthatatlan szállal, mint egy gombot szokás.