2010. október 16., szombat

Készülök a karácsonyra...

Talán már két éve is van, hogy begyűjtöttem az anyagokat egy karácsonyi terítő készlethez, gondoltam ideje lenne végre belekezdeni, mégha idén nem is fejezem be. Van rá esély, ugyanis harangokat kell hímezni, számszerint 14-et... szívecskésből 5, a többi 3 féléből 3 darabot. Talán menni fog, egyelőre még nagy a lelkesedésem vele kapcsolatban, nagyon tetszenek együtt ezek a színek még akkor is, ha hihetetlenül nehezemre esik ezzel a vacak fémes fonallal hímezni. :)

Az asztalközéppel kezdtem, a futót hagytam későbbre, mert még nem döntöttem el, hogy azt a leírás szerint fogom-e hímezni (3 szálon 4 szállal hímezve és 2 szállal kontúrozva). Ugyanez az asztalközépnél nem volt kérdés, mert egyszerűen nem fért volna rá a minta ilyen osztással a 30 centi széles vászoncsíkra, így ennél maradt a 2x2 szál és 1 szálas kontúr. 

A minta középe és egy harang elkészült már, íme:

6 gondolat:

Dora írta...

Hm, hát azt hiszem, hogy ez nem nagy meglepetés, hogy ez nekem tetszik :-D Már csak a színe miatt is. De nem kis munka lesz ez bakker! Ennyi mindent erre a terítőre...

Anita írta...

Na igen. :) Majd drukkolhatsz, hogy elkészüljön... legkésőbb jövő karácsonyra.
Ja és két terítő lesz, egy futó, amin lesz a 10 harang, ez meg egy asztalközép, ezen csak négyen lesznek. Vagy összeségében gondoltad? Végül is tényleg nem kis munka lesz, egy minta (harang vagy csillag) kb. egy este az eddigiek alapján, na jó, a közepe lehet több volt.

Dora írta...

Ja, ja az összesre gondoltam, mire kész az egész szett. Meg hogy mondjuk 14x meghímezni ugyanazt... uh...

dviki írta...

Kíváncsi vagyok...biztos szép lesz, de tényleg, hogy Dórit ismételjem: "De nem kis munka lesz ez bakker!" :-DDDDD

Edit írta...

Szép lesz! Tetszik az anyag színe, és nagyon jól mennek hozzá a mintához használt fonalak. :)

Anita írta...

Jelentem, már majdnem készen vagyok a kisebbikkel, csak elfogyott a fémes fonalam... Még egy harang hiányzik és ez kész is. :) A futó lesz a hosszabb meló, de a vonaton elleszek vele azt hiszem.

Edit, igen, ezeket a Rico mintákat mindig olyan jól kitalálják, és csodás a végeredmény ha jól bírja az ember lánya az ismétlődő mintákat egy terítő esetén.