2010. június 17., csütörtök

Palota és katedrális

Hála istennek már nem sokkal négy óra után befejeztük a mai megbeszélést, ami lényegében a tegnapiak elismétlése volt szinte szó szerint, de nagyvonalakban mindenképpen. Kellően unatkoztam is, de azért figyeltem, hátha elcsípek valami újat, gondolom mondanom sem kell, hogy nem igazán sikerült. A többi munkacsoport ülésein elhangzottakat annyira lerövidítették, hogy már lassan a dióhéj is nagynak bizonyult a mondanivalóhoz. Sebaj, éljen a városnézés! :) Ráadásul szerencsénk volt, mivel végre valahára kisütött a nap, sokkal kellemesebb volt a séta, mint a szeles, nedves, hűvös időben. 
Az ír hölgyek ebéd után hazamentek, ketten maradtunk Annie-vel a tegnapi csapatból és eldöntöttük, hogy mindenképpen megnézzük a kastélyt. Ez a séta kevésbé volt szórakoztató hiányos angolságom révén, az élmény azt hiszem, mindenért kárpótolt. Mivel még vissza szeretnék jönni egyszer hosszabb időre Madridba, a palota belső termeit nem néztük meg, csak az udvarra mentünk be és a gyógyszertáron mentünk keresztül, ami gyakorlatilag egy állandó kiállítás a régi gyógyszerészeti üvegekből, kerámiákból és egyéb kellékekből. Aztán benéztünk a katedrálisba is, lenyűgöző látványban volt részünk! Az orgona hangjára is nagyon kíváncsi lettem volna, de ugye csak az én kedvemért nem szólaltják meg és mise ideje alatt egybébként sem látogatható a katedrális.




Viszonylag időben visszaértünk, de máris úgy elrepült az a két óra... észre sem venni itt mennyire múlik az idő, mert csak 10 körül kezd sötétedni, de be kell valljam, könnyen felvettem ezt a később fekszem, később kelek életvitelt. Ma azért igyekszem időben ágyba kerülni, mert holnap sokkal fárasztóbb nap elé nézek a 3 órás repüléssel az az azzal járó herce-hurcával együtt, plusz még délelőtt auditos és költségvetési kérdésekben is figyelnem kell, ami még magyarul is messze áll tőlem, nem még ékes angol nyelven. Délben lelépek bármennyire izgalmas is lesz a megbeszélés, mert időben szeretnék kijutni a reptérre. Összeszámoltam, lesz elég pénzem a taxira, szeirntem nem fogok vacakolni a metróval, ami legalább 45 perc és 2 átszállás, a taxi viszont közvetlenül visz és fél óránál nem tart sokkal tovább (kivéve dugó esetén), a másik különbség árban jelentkezik, ugyanis a metrójegy csak 2 euró, a taxi viszont 35 euróért visz ki a reptérre. Mivel előbb-utóbb mindkettőt visszakapom, azt hiszem, nem fogok kedvenc munkáltatómnak spórolni, így is én hitelezem meg nekik a holnapi konferenciaköltséget.
Tehát harcra fel, megkezdem a pakolást és öltögetek egy keveset, hátha előrébb jutok a megtépázott Rómámmal.

0 gondolat: