2010. június 15., kedd

Madrid

Ha nem is túl könnyen, de megérkeztem Madridba. Az út csak annyiban volt kalandos, hogy majdnem 3 órás késéssel indult a gépünk, útközben még egy villám is elkapott bennünket, az már meg sem kottyant, hogy egy folytában dobálta a gépet a szél, ja és a biztonsági ellenőrzésnél kiszedték a hátizsákomat a sorból és az egészet kipakolták (persze a jelenlétemben, de akkor is!), amit egyáltalán nem értek. Főleg azt, hogy akkor minek világítják át, ha utána úgyis mindent kipakolnak?! Pedig tényleg semmi olyasmi nem volt nálam, amit ne vihetnék fel a gépre, mégis kivették a többi közül, megjegyzem nem voltam egyedül, legalább minden második kézi poggyász hasonlóan járt, ebből egynél volt olyan, hogy valami pipere cuccot nem lehetett volna beletenni. Szóval rendkívül magas hatásfokkal dolgoznak.
Ahogy elfoglaltam a szobát, gyorsan cserét is kértem, mert az a meglehetősen zajos sugárútra nézett ráadásul még büdös is volt, ezzel a másodikkal azonban teljesen elégedett vagyok. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy az internet kapcsolat benne foglaltatik-e az árban, vagy fizetni kell érte, minden esetre pénteken ez is kiderül.

Miután elfoglaltuk a szobát és röviden kifújtuk magunkat, nyakunkba vettük Bercivel a várost, harmadik kollégánk pedig maradt a sorozat első vagy második ülésén a szállodában. Sok mindent megnéztünk, nem is vettem elő mindenhol a gépet, de a palotához még mindenképpen szeretnék visszamenni, meg a parkokat belülről is megnézni, a Prado-ra is kiváncsi vagyok és még sorolhatnám, simán el tudnék egy egész hetet itt tölteni mindenféle konferenciák nélkül is, de most azzal kell sajnos beérnem. 

Izelitőül néhány kép, majd otthon igyekszem egy jobb variációt összeállitani, per pillanat erre futotta.


Az időjárás korántsem olyan döglesztő, mint itthon, sőt! A napsütés ellenére mire befejeztük a vacsorát szabályosan átfagytam a hűvös fuvallatoktól. Ettől függetlenül még mindig tetszik ez a város, olyan hangulatos, ami nagyvárosok esetében igencsak ritkán mondható el.

Ha túlélem a meetingeket még jelentkezem.

4 gondolat:

Dora írta...

De jó kis hely! Én is kipróbálnám!

Edit írta...

Nem tudom, olvasod-e meg idoben, de a Kiralyi Palota szerdankent ingyenes az EU allampolgarok szamara. Ha jol latom, du 6-ig van nyitva. Szerintem erdemes megnezni, ha belefer az idobe.

Anita írta...

Dora, Róma és Párizs között/után/előgtt? :D

Edit, köszönöm az infót, még időben olvastam csak sajnos fél 7-kor végeztünk a megbeszéléssel így esélyem sem volt. Majd ha legközelebb itt járok szerdán. :)

Unknown írta...

hogy imááááááááádtam:

http://zsizsunaploja.blogspot.com/2010/03/seta-retiroban.html

http://zsizsunaploja.blogspot.com/2010/03/csutortok-fel-2-tol-hajnali-4-ig.html

http://zsizsunaploja.blogspot.com/2010/03/fokuszban-meg-mindig-madrid.html

hááááát íííííííííígy :)