2010. április 16., péntek

Orchidáim

Viki képein felbuzdulva (és kérésére) én is lefotóztam az éppen virágzó orchideáimat ebben a szépséges napsütésben. Imádom őket! :)



A tavaly elvirágzás után nem száradt el teljesen a szára, így nem vágtam vissza, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy egészen fent hajtani kezdett. Az első három virágot nem bírta kinevelni, de azóta tápoldatozom és mit ne mondjak, meghálálja. Tegnap kezdett el kinyílni az első virága.


Ezt a rózsaszínest és többszárast anyukámtól kaptam a születésnapomra, mert már nagyon régen vágytam egy ilyenre. Vagyis ő már két hónapja virágzik itt nálam, remélem, ez még sokáig fog tartani. (Aki jól figyel, az fél pillantást vethet a kertünkre is az ablakon keresztül, oda már nincs időm ma kimenni fotózni, de ígérem, pótolom.)


Ez a lilácska pedig ismerős lehet már néhányatoknak, őt is mutattam korábban, mikor beszereztem. Az első oldalhajtása nem nevelt virágokat, de a második igen! Annyira jó volt nézni, ahogy fejlődnek a rügyek és a hajtások, amikből végül virágok lettek.

7 gondolat:

dviki írta...

Anita, ezek gyönyörűek!!! :) A kétszáras eszméletlen...mennyi virága van! Irigy vagyok és kész! :)
Az utolsó milyen orchidea, nem tudod véletlenül a nevét? Csak, hogy tudjam legközelebb milyet vegyek magamnak. :DDD

Anita írta...

Köszi! :) Látom már, ez is egy betegség, ha beléjük szeretsz, egyiknek sem tudsz ellenálni...

Sajnos nem tudom, mi a neve, de úgyis mindig virágoznak a boltban, szóval nem lesz olyan nehéz kiválasztani. Általában barkácsáruházban csapok le rájuk.

dviki írta...

Na, akkor majd nyitva tartom a szemem. ;)
Én is ott szoktam venni, ki lehet fogni nagyon szépeket és jó áron! Például a "nagyfejűm" Tesco-s vásárlás és csak 1200 ft volt. ;)

Timici írta...

csodásak a virágaid!!! majd én is fotózom az enyémeket;o) belestem ám a kertedbe is rögtön;o) Imádok mások kertjét(is) nézegetni:o))) Nálunk most nyílik a magnólia és még virágzik az aranyvessző

Viki, az utolsó az dendrobium. Van nekem is, álladóan hozza az új hajtásokat, de virágokat soha:( Anita a Te virágod milyen fekvésű ablakban van és hogyan tápozod? olyan jó lenne ha az enyém is virágozna, már nem is emlékszem milyen színű virágai vannak:S

Hajnoca írta...

A Dendro nagyon szereti a párás helyet. Nővéremnek a fürdőben van.
Nekem mondjuk Ny-i ablakban van, de a vízforralóhoz közel és úgy tűnik, hogy jó helyet találtam neki, mert alig fél éve ültettem szét a nővéremét és azt hittem nem fog nekem virágozni, de már legalább egy hete csodálom őket. :-)

Tecsóban most tuti lesz, mert jön anyák napja!!!
DE inkább bimbósakat vegyetek és ne álljon a vízben már megvételkor sem. Ha mégis akkor öntsétek le róla, mert megfulladnak tőle.
Az orchidea fán élő virág. Nem szereti a tocsogó vizet. ... a levelek tövében este egyáltalán ne legyen víz, mert kirohad a levél ... egy este alatt.!!!
Bocs, ha kioktatós lenne.

Anita írta...

Viki, nekem is van olyan, amit hasonló összegért menekítettem ki a Sparból. :)

Timi, köszi neves segítséget! Az én virágiaim dél-keleti fekvésű ablakban vannak, a páratartalmat illetően azért vannak kétségeim. A tápoldatot nem olyan régen hoztam el anyától és anélkül is megindult náluk a virágzás. Egyébként azt írja a flakon, hogy 2-3 hetente ajánlott a tápozás.
Most pl. az irodaim is elkezdett hajtani gyökeret, levelet és talán szárat is, pedig ott aztán tényleg száraz a levegő és még tápot sem kap. Nem tudom, mitől függ az életben maradásuk. :)

unikat írta...

Gyönyörűek!