2010. április 24., szombat

Len Évinek

Legutóbb két kendőt is kaptam Dorától és ha már itt voltak, gyorsan meghímeztem mindkettőt, így most július 15-ig nyugodtan lógathatom a lábamat. (Bár ha jól hallottam, tegnap utánpótlás érkezett...)

Jó néhány hete már elkészültem a mintával, csak a nevemet kellett ma gyorsan ráhímeznem, mielőtt gyoran továbbadtam mindkettőt Dorottyának. :) Most viszont mutatom a len növénykét, amit szintén szerettem hímezni, mint az összes többit. Ajánlom a képet Évinek sok szeretettel, mivel neki készült ez a példány.


És íme az egész kendő egyben, már nagyon jól néz ki, csupán négy növényke hiányzik róla:

11 gondolat:

unikat írta...

Csodás már most is. Szép ez a kék minta!

Dorottya írta...

Szerintem is csodás.....
A hímzés...az hogy nálam van, már kevésbé! ;-)

H. Mária írta...

Húha! Ez nagyon szép! Én is nagyon szeretek hímezni, kereszt szemezni, subázni, horgolni, kötni stb. stb.Tetszenek ezek a minták. Hová lesz téve? Én inkább olyanokat részesítek előnybe, amiket be lehet keretezni és falra tenni. Nekem nem lehetne egy ilyen gyönyörűséget az asztalra tenni. 7 gyerek mellett (na 9 van, de a két nagy már nem rendetlenkedik) nem biztonságos. Ez csodás. Kérdezhetem, hogy a fonákján az anyagnak hogyan néz ki? Kérhetnélek, hogy ha megírod a választ a blogomba jeleznéd, mert olyan sok helyre írok, hogy sajnos elfelejtek visszamenni oda, ahová kérdést teszek fel. És ez nagyon érdekelne engemet. :)

Dora írta...

Jaj, de jó, hogy már csak 4 hiányzik belőle! Lassan ennek is vége lesz ;)

Anita írta...

Marcsi, szeretjük mi is nagyon ezt a mintát! :)

Dorottya, visszahozzam? Nálam is állhat még egy kicsit, ha gondold... ;)

Dora, egyszer biztosan, de ha így haladunk, a mieinkkel ki tudja, mi lesz...

Mária, az enyémből szatyor lesz, a többiek nem tudom, mit kezdenek vele, valószínűleg sokaknál keretezett képként fogja végezni. :) Anyagfonákot nem tudok mutatni, mert már nincs nálam a kendő, de engem ez szokott a legkevésbé érdekelni, hogy milyen is a hátulja, úgysem fogja azt soha senki nézegetni.

H. Mária írta...

Csak azért kérdeztem, mert akik asztalterítőt készítenek, azok nagyon ügyelnek, hogy a hátulja is úgy nézzem ki, mint az eleje. :) Köszönöm az ötletet. De itt kell az e-mail követést beütni, vagy nálam? :)

Anita írta...

Engem terítő esetén sem foglalkoztatna különösebben, inkább csak az eldolgozás, hogy biztosan ne induljon bomlásnak.

Bejelölni mindig annál a bejegyzésnél kell, ahol érdekel, hogy mit szólnak hozzá a többiek. A saját blogodon a beállításoknál lehet ilyesmit csinálni és akkor kapod a blogodhoz írt összes megjegyzést.

Soleil írta...

Anita, köszönöm!!! Nagyon szép a kendőm, milyen jó ránézni:-D Jó, hogy ilyen szorgos voltál, így engem is ösztönzöl, hogy bökögessek:-D

Anita írta...

Évi, mindkettőnek örülök! :)

Dóra írta...

Annyira szép lett ez a növény is! És nekedmár csak négy van vissza. Szerintem hozzám a lenes kendő nem fog befutni szülés előtt, azért remélem, hogy majd mikorra aktuális lesz már könnyedén fogok hímezgetni ésnem csúszok el vele. Karcsinál 6 hét totális tűmentesség volt, utána is csak napi egy-fél szállal tudtam haladni...

Anita írta...

Dóra, köszi! Szerintem ne aggódj emiatt, ahogy elnézem lesznek még itt komolyabb csúszások, mint a tiéd és neked van nyomós indokod is. :)