2010. április 27., kedd

Barátság...

"Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. S azért a találkozás csak viszontlátás. Amikor pedig az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt."

Hamvas Béla

2010. április 24., szombat

Len Évinek

Legutóbb két kendőt is kaptam Dorától és ha már itt voltak, gyorsan meghímeztem mindkettőt, így most július 15-ig nyugodtan lógathatom a lábamat. (Bár ha jól hallottam, tegnap utánpótlás érkezett...)

Jó néhány hete már elkészültem a mintával, csak a nevemet kellett ma gyorsan ráhímeznem, mielőtt gyoran továbbadtam mindkettőt Dorottyának. :) Most viszont mutatom a len növénykét, amit szintén szerettem hímezni, mint az összes többit. Ajánlom a képet Évinek sok szeretettel, mivel neki készült ez a példány.


És íme az egész kendő egyben, már nagyon jól néz ki, csupán négy növényke hiányzik róla:

2010. április 16., péntek

Orchidáim

Viki képein felbuzdulva (és kérésére) én is lefotóztam az éppen virágzó orchideáimat ebben a szépséges napsütésben. Imádom őket! :)



A tavaly elvirágzás után nem száradt el teljesen a szára, így nem vágtam vissza, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy egészen fent hajtani kezdett. Az első három virágot nem bírta kinevelni, de azóta tápoldatozom és mit ne mondjak, meghálálja. Tegnap kezdett el kinyílni az első virága.


Ezt a rózsaszínest és többszárast anyukámtól kaptam a születésnapomra, mert már nagyon régen vágytam egy ilyenre. Vagyis ő már két hónapja virágzik itt nálam, remélem, ez még sokáig fog tartani. (Aki jól figyel, az fél pillantást vethet a kertünkre is az ablakon keresztül, oda már nincs időm ma kimenni fotózni, de ígérem, pótolom.)


Ez a lilácska pedig ismerős lehet már néhányatoknak, őt is mutattam korábban, mikor beszereztem. Az első oldalhajtása nem nevelt virágokat, de a második igen! Annyira jó volt nézni, ahogy fejlődnek a rügyek és a hajtások, amikből végül virágok lettek.

Traveling Woman II.

Természetesen valami újat el is kellett gyorsan kezdenem, nehogy véletlenül megkezdett kötés nélkül maradjak, az esőcseppes kendőt ugyanis már annyiszor elrontottam, azt sem tudtam, most hányadik sornál tartottam volna és egyáltalán jó-e a szemszám, ezért percek alatt visszabontottam és újból nekifutottam az utazós hölgynek. :) Már csak 9 sor van vissza a set up chart-ból, amit itt rém egyszerű megkötni, még számolni sem kell hozzá, így haladok, mint a villám a vonaton.

Terveim szerint hamar végezni fogok vele, most viszont még csak itt tartok:


Traveling Woman kész :)

Múlt héten szombaton sikerült befejeznem életem első csipkekendőjét, már ha ezt lehet csipkének nevezni. Na meg kendőnek, mert azt azért hozzá kell tenne, hogy szerintem egyáltalán nem hasonlít a különböző blogokon látott szebbnél-szebb példányokhoz, ráadásul nem is jó oldalon háromszögesedik, DE AZ ENYÉM! :)))))


A blokkolás sem igazán volt eredményes, hiszen műszálas fonalból készült, ennek ellenére nagyon jó puha és meleg!

2010. április 6., kedd

Netbook ajánlat

Lányok, érdekelne valakit egy ilyen kis netbook?


Részletes leírásért kattints a képre!

Neki bordó előlapja van pluszban és egy hordozótáskát is adok hozzá. Szuper kis masina, útitársnak is ideális! Kb. 1 éves, problémamentesen működik, jó állapotban van. Irányára a táskával együtt 55000 forint.

Újabb lejtő? :)

Tegnap nálunk járt Dora, eredetileg hastánc koreográfiákat akartunk gyakorolni, de ez megint a holnapi órára marad, mert nem annyira éreztük magunkat alkalmasnak a rázásokhoz. Így maradtunk a kötésnél és közben mindenféle hímzésről beszélgettünk, na jó kicsit a kötésről is. :) Ő nagyon jól haladt, én kevésbé, de nekem még nem megy a kötés közben dumálás akármennyire is könnyű a minta. Szóval arra az elhatározásra jutottam, hogy befejezem a Traveling Woman kendőmet, hogy legalább egy saját kész kendőm legyen és még tudjam is hordani, mert azért elég meleg lesz ebből a fonalból és mindjárt itt a meleg, amikor meg már szükség sem lesz rá. Haladtam is vele tegnap egészen jól, 8 sort sikeresen megkötöttem így már csak 3 maradt plusz a befejezés. Nagyon várom már, de hogy mikor lesz rá időm... a héten nem valami sok.

Szóval beszéltünk mindenféle hímzésről is, de leginkább a nagyokról és már többször feltette Andris is a kérdést, hogy ha már egyszer van varrókeretem, akkor miért is nem használom. Mivel van hozzá most már anyagom, nem sok választ el tőle, hogy én is belekezdjek egy HEAD mintába, méghozzá a következőbe:

Eddig egyedül egyetlen aprócska dolog kerülte el a figyelmemet, hogy a fehérnek látszó részek mind kreinkkel lennének a minta szerint hímezve, még a hölgy karja és arca is, ha jól láttam a mintán. Látszik, hogy komolyabban nem merültem bele a témába, de most nagyon lelkes lettem és annyira kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog magával ragadni ez a nagy hímzés. Ráadásul nem is olyan kicsi a minta, mert 400x728 öltés. Minden esetre annyira tetszik, annyira én vagyok, hogy ezt az egyet mindenképpen szeretném meghímezni, remélhetőleg lesz rá elég időm.

Ha lesz valami érdemleges majd mutatom, de egyelőre Kreinik beszerző körútra kell indulnom, mert már első lapon is van belőle jó néhány x...