2010. március 28., vasárnap

Anyagot festettünk :)

Sokat vacilláltam, hogy hová is menjek a hétvégén: Klaudiához Sopronba a süteménybirodalomba és találkozzak a Sárkány lányokkal vagy legalábbis egy részükkel, vagy pedig anyagot fessek a foltvarrós lányokkal Újpesten. Végül az anyagfestés mellett döntöttem, mert ennél tűnt valószínűbbnek az ismételhetetlenség, Klaudiánál ugyanis két hónap múlva ismét találkozhatunk, ha minden igaz. :)

Nagy előkészületeket szerencsére nem kívánt az esemény, fél 11-re értem a helyszínre, Mariann Piroska és Bea is pár perc múlva megérkeztek. A csapatunk egy része sajnos nem tudott eljönni, de voltak helyettük mások, így is remekül szórakoztunk, a végén még a fiúk (Mariann barátnőjének fiai) is beálltak festegetni meg mindenfélét kipróbáltak. Nagyon el voltunk kényeztetve, mert kaptunk anyagot, amit nyugodtan festegethettünk, ebédre melegszendvicset készítettek a lányok és szomjoltókból sem volt hiány. Talán Beával beszélgettem a legtöbbet, és ha más nem is, de az már szinte biztos, hogy vele néhány hét múlva találkozom, mert segíteni neki blogot alkotni. Benézett a foglalkozásra az intézmény vezetője is, és felajánlotta, hogy amennyiben szabad a kért időpontra a terem ahol most is voltunk, nagyon szívesen lát minket máskor is, szóval alakíthatunk saját varrókört. :) Csak varrógépet kell vinni, de szerintem ezzel nem lesz gond és szerintem újakat is szívesen látunk majd, mert ezek a technikák nem egymásra épülnek vagyis nincs olyan, hogy kezdő vagy haladó, vagy ilyesmi.

De jöjjenek az anyagok és a technikák. A mikrós változat nekem nagyon bejött, bár igazság szerint ott nem lehetne rögtön látni az eredményt, mert a melegítés után száraz dunsztban kell kihűlnie az anyagnak, ezt természetesen tegnap nem vártuk meg. :) Szóval ezek mind mikrós technikával készültek, a festéhez Columbus ruhafestéket használtunk. Rengeteg színben kapható és egyáltalán nem drága, csak találjon még az ember háztartási boltot valahol...

Ezek itt ketten gyűréssel készültek türkizkék, középzöld és lila színeket használva:


Rajta kötöttem egy csomót, de a színek ugyanazok, mint az előbb:


Erre két csomó is került, plusz egy kis barnával bolondítottam meg a kéket és a lilát:


Itt hajtogattunk először aztán mártogattunk négy féle színbe, ami annyira azért nem látszik, főleg, hogy a négy szín a fekete, a napsárga, a négerbarna és a csau-csau volt:


És amelyik a legjobban tetszik (ezért még az uram is odavolt), a hagyományos átkötözős batikolós technika és itt főztük az anyagot először napsárga, majd narancssárga, piros és végül bordó festékben:


A fényképezőgépet természetesen otthon felejtettem, pedig érdekes lett volna a többikét és is lefotózni, mert mind ugyanazt csináltuk, de ahányan voltunk, annyiféle minta és színvilág látott napvilágot. Nagyon élveztem, úgyhogy a hétvégén ha megyünk mamáékhoz lenyúlok régi semmiresemjó fazekat néhány régi lepedő kíséretében és indulhat a háziüzem, mert most ugyan még találomra festettem mindent, de jó lenne ha ez menne kicsit tudatosabban is, ahhoz pedig gyakorlás szükséges.

5 gondolat:

bruercsi írta...

Nagyon szépeket festettél, a napocskás nekem is a szívem csücske, de tul.képpen mind szuper!!!!

Dóra írta...

Ez az utolsó tényleg csodaszép!

Dora írta...

Naná, hogy nekem is az utolsó a kedvencem :-D

Piroseper írta...

Anyagfestés Újpesten? Ha lesz legközelebb ilyen alkalom (persze ha nem zártkörű), akkor csatlakozhatnék? Nagyon érdekelne és jó lenne ellesni a titkos trükköket a témában. :)

Anita írta...

Köszi lányok, bár az egész a véletlen műve, na meg a miénk Piroskával. :)

Dora, el is felejtettem megmutatni őket, mikor nálunk voltál.

Fanni, szívesen látunk szerintem, nem tudok róla, hogy zártkörű lenne. :) Esetleg a varráshoz is csatlakozhatsz majd, ha lesz kedved, bár még fogalmam sincs, mikor lesz legközelebb ilyen alkalom. De szólok!