2010. január 31., vasárnap

Foltvarró tanfolyam III.

Két héttel ezelőtt elkezdtük a foltvarró tanfolyamunk harmadik felvonását Piroska vezetésével. Az első órán csak ketten voltunk, tegnapra azért már megszaporodott a létszám és hatan el tudtak jönni a hétből, szóval lehetett lesni a többiek alakuló munkáit is időközben.

Első alkalommal angol papírravarrásos technikát tanultunk ismét, amivel csodaszép képeket vagy egyebeket lehet alkotni, ha rendkívül türelmes az ember. Egy fával nyitottuk a sort, az egészet kézzel varrtuk, nem is volt idő az órán befejezni még az összevarrást sem, nem még a tűzést. A tűzést sajnos nem volt kedvem kézzel csinálni, pedig sokkal szebb lett volna a végeredmény, de most már legalább ezt is tudom. :) Egyelőre a tervem vele, hogy táskát készítek belőle, nem nagy darabot, csak amibe telefon és tárca belefér, mert ebédelni nem szeretek a pakolósommal menni.

Jelenleg ilyen állapotban leledzik:



Tegnap a szakadó hóesésben nekivágtunk Budapestnek, merthogy nekem tanfolyamom van, nem maradhatunk otthon!!! :) Andris kirakott az Áprád-hídnál aztán ment az anyukájáékhoz, én meg irány a Mesebolt, ahol a crazy technika rejtelmeibe vezetett be minket Piroska. Bár helyenként azért nem bántam volna, ha kicsit több útmutatást ad, a végén azért csak kikeredett egy kis össze-visszaság. Eredetileg ezt is kézzel kellene varrni, de hogy gyorsabban végezzünk és használhassuk a masinákat, varrógéppel varrtunk. Egy hangyányival elszámoltam magam az anyagokat illetően, így aztán ezt is csak itthon tudtam befejezni, pontosabban megvarrni, mert a hímzéses díszítés még hiányzik róla. Reményeim szerint még feldobja majd egy kicsit... és hogy mi lesz belőle? Gondolom egyszer majd ehhez is jön az ihlet.

Hímzés nélkül így fest az én crazy-m:

4 gondolat:

Dóra írta...

De jók, nagyon ügyes vagy!

Piroseper írta...

Hűha!
Szóval ilyesmik várnak rám is a magasabb szintű tanfolyamokon. (már ha eljutok odáig). Nagyon szupik lettek! :)
Visszanéztem a régebbi tanfolyamos munkákat is, és nagyon jók! :)
Az első órára fekete-fehér kockás anyagot vittem és szürkét... (éljenek a vidám színek) szóval nemsokára nagyi kockás kertjét is elkészítem. :)
Ezek szerint Piroskánál ez a házi feladatosdi kimarad? (Ebben különbözik?) Persze tudom, h a házi dolgot talán túl komolyan veszem, de örülök, hogy van egy egy konkrét dolog amibe bele tudok fogni.

Dorottya írta...

Nagyon jók!!!
Úúúúgy irigylem a türelmedet!!!
Nekem nincs türelmem sem géppel, sem kézzel varrni...pedig nagyon tetszenek a foltvarrásos dolgok. :-(

Anita írta...

Köszi lányok!

Fanni, nem nagy ördöngösség a haladó tanfolyam, csak másféle technikákat tanul az ember, semmi bonyolult nincs benne a kezdőhöz képest. :) És ha egyszer bekerültél, szerintem csináld végig, mert utána megint nem lesz könnyű visszakerülni, ez egészen biztos.
Hát igen, Piroskánál nem nagyon szokott házi feladat lenni, pedig nem lenne rossz egy kis motiváció. :)

Dorottya, pedig nincs is nagy különbség a hímzés és a varrás között! ;) Kb. ugyanannyi türelem kell hozzá, ha elrontod, itt is nyugodtan lehet bontani. :DDDD
Kapsz egy meglepit akkor tőlem a névnapodra, csak később, mert nem leszek addig készen. Ez olyan lesz, mint a karácsonyi. ;)