2010. január 4., hétfő

Alkottam 2009-ben is

Készülök már jó ideje erre a bejegyzésre, de akkora zűrzavar volt bennem és körülöttem, hogy jó ideig hanyagoltam a blogolást és a hímzést is. Most viszont kezd mindenféle kedvem visszatérni, mint az előző bejegyzésekből is látszik, így összegzem gyorsan a tavalyi évet válogatások formájában. Olyan sok képem gyűlt össze, hogy egy montázsba nem is tudtam besűríteni, ezért témákra bontottam a műveimet.

Belefogtam a kötésbe, a kis próbasálam készült el még csak azóta, de a zöld-fehér kendőből sincs már sok hátra, lehet neki kellene veselkednem... nem is olyan nagy ördöngősség a csipkekendő kötés, csak idő kell ehhez is és türelem.



A foltvarrást is felvettem a kedvencek listájára, hamarosan indul a harmadik kör újabb technikákkal, már kíváncsian várom. Két varrógépet is szereztem idén, mindkettővel egy álom dolgozni, csak időm lenne több, hogy haladjak is a munkáimmal.



Nos ilyen, amikor a hímzést a varrással ötvözöm, vagy épp valami mütyürkét készítek hímzésből vagy foltmunkából...



Ők a kész, vagy éppen félkész hímzéseim, de itt ezek közül talán egydül a Petal Fairy nincs befejezve, illetve az RR kendőm indult útnak szeptemberben, a többiek mind elkészültek és valami végleges formára várnak, vagy már meg is kapták.



És végül, de nem utolsó sorban a keretezett képeim (itt egy kicsit csaltam, mert a BC Snappers nem itt szerepel, de az a kép nem sikerült valami fényesen, így nem azt választottam az összképhez), négy készült közülük ajándékba, a többi nálunk lóg a helyén a falakon. :)


Természesetesen 2010-re is rengeteg tervem van, de nem írok listát, mert úgyis folyton változik, túl sok értelme nem lenne... és ugyan vannak még függő munkáim, de az ujjaim már valami új után bizseregnek, hamarosan kiderül, ki lesz a következő áldozat.

6 gondolat:

Dora írta...

Hát nálad is akadt mindenféle :)
Szép csokor!

Tündérke írta...

Hű, micsoda gyűjtemény, hasonlót kívánok idénre is :-)

Dóra írta...

Hímzés, alkotás terén igazán jó kis éved volt. A foltvarró tanfolyamért meg folyton irigykedem.
Én egy csomó funkciót pl. nem ismerek a varrógépemen. Sokszor úgy csinálom a dolgokat, ahogy kényelmes, pedig lehet, hogy lenne rá valami spéci módszer...

Anita írta...

Remélem, idén hasonlóan jó évem lesz, ami az alkotást illeti, aztán meglátjuk, mit hoz az élet. Már nem bírtam tovább, és tegnap újba kezdtem. :)

Dóra, a foltvarrás nem nagy ördöngösség, csak akkor tűnik bonyolultnak, ha nem ismered a technikákat. Én magamtól sosem jönnék rá az egyes vagdosási és összevarrási módszerekre, de hát ezért vannak az okosok, hogy megmutassák.
A varrógépen lévő öltéseket meg leginkább te magad tudod elsajátítani, hogy mire valók, szerintem a rejtett öltés a legcselesebb, azt még nekem is gyakorolnom kell, egyébként a tanfolyamon leginkább csak egyenesvarrást használunk.

Zsófi írta...

De jó, hogy összegyűjtötted! Jó végignézni nagyon! Sok ilyen szépet idénre is!

Anita írta...

Nekem is izgalmas volt összeszedni, hogy mivel foglalkoztam tavaly. És bízom benne, hogy idén is hasonlót sikerül majd összehozni. :)
Ja és most már lassan eljön a dobozok ideje azt hiszem.