2010. január 4., hétfő

2010. első hímzése

Idén első hímzésem a gyógynövényes RR második növénykéje lett, még mindig nagyon élvezem ennek a mintának a hímzését. A kaspótól egy kicsit féltem, de szerencsére logikus volt a minta, így papír nélkül is ment a bökögetés java része és a kontúrnál is alig-alig kellett belenéznem a mintába. Dóra a fein-flobát választotta alapanyagnak, amire külön öröm hímezni, én legalábbis nagyon szeretem. :) Leegyeztettük, hogy már nem volt ideje beszegni az anyag szélét, így én ezt pótoltam neki, nehogy túl sok szál kihúzodjon az anyag szélén mire kicsit több, mint egy év múlva visszajut hozzá a kendő. Aztán közbejöttek a karácsonyi mindenfélék így végül csak elsején kezdtem neki a növénynek, ma délelőtt pedig az utolsó kontúrok és franciacsomók is rákerültek. Olyan szép lesz, ha mindegyik elkészül és a magyar növénynevek különösen tetszenek, nekem nem volt türelmem kisakkozni az egészet, pedig először én is tervbe vettem a magyarosítást, de nálam ez elmaradt.

Most viszont mutatom, milyen is lett a végeredmény:



9 gondolat:

Dora írta...

Tök jó ;)
Mindjárt ebéd, ráértem egy kicsit :-D

Anita írta...

Köszi :)
Jól emlékszem, hogy Dóra adott neked füzetet, mikor moziban voltunk? Remélem, még nem hoztam el tőled, ha igen...

Ja és ne hajtsd túl magad! ;)

dviki írta...

Húúú, tök jó! :))) Ezen az anyagon annyira klasszul látszik, hogy "kidomborodik" a hímzés! :) Nagyon tetszik, na! :)))

Az viszont nekem is kicsit "furcsa", hogy ezzel a világoszölddel nem is látszik a név.

dviki írta...

Azt el is felejtettem, hogy Dórának nem kellett volna "eltitkolni" ezt a magyarosítást ;)))))....én is azon nyomban lecsaptam volna rá! ;))))))

Anita írta...

Szerintem ezt a megvilágítás is teszi, oldalról sütött be délelőtt a nap az ablakon és hát ritkán van alkalmam ilyen szép időben fotózni mostanság. De tényleg jó az anyagra hímezni és a végeredmény is szép, ezt tény és való. :)

Hát igen, a nevet akár felesleges is volt odahímezni, nem látszik belőle semmi még szabad szemmel sem, de hát Dóra ezt kérte, így csináljuk.

A magyar feliratra én is lecsaptam volna, ha időben megtudom. :DDDD

Dóra írta...

Köszi itt is Anita. Már nem emlékszem pontosan, de talán egy pillangós RR-nél láttam, hogy a neveket fehérrel hímezték. Alig látszott az anyagon, de a gazdája gondolom amúgy is tudta ki melyiket hímezte. Ezért kértem halványzölddel a neveket, de ha visszaért és nagyon gáz, akkor lehet, hogy mégváltoztatok rajta.

A magyarosítás meg nem volt titkos, csak nagyon az utolsó pillanatban készült el. Még ráhímezni sem volt időm:(

Dora írta...

Nálam van :) Asszem legalábbis :-D Dóra mindenesetre odaadta, szóval valahol a lakásban kell lennie :-D

Anita írta...

Dóra, szívesen! :) A neveket sajnálom egy kicsit, de nem tudom, mennyire szeretnéd, ha érvényesülnének, szóval ha majd visszatért meglátod...

Azért a teljesen kész magyar feliratra kíváncsi vagyok, biztosan jó lesz.

Dora :))) akkor valahol meg kell lennie, még van majdnem két hét a határidőig. Legfeljebb azt később kapja meg Dorottya is.

Edit írta...

Nagyon szép! :)