2009. november 9., hétfő

Christmas Elf Fairy (5)

Haladok a tündérkémmel, lassan már csak a szárnya van hátra és a gyöngyözés, amiből egyik sem lesz kevés. Nekiláttam a szőrözésnek is, de nekem ez a katasztrófával egyenlő! A tűbefűzéssel kezdődik az egész macera, aztán a szőrök egy helyre tömörülnek a szálsűrűség miatt, így helyenként jó kis bumlszi keletkezik, míg máshol csupasz a fonal. Nem lesz a kedvencem, de azért talán lesz majd valami látszatja a dolognak. Hogy rövid szállal kell dolgozni, az nem kifejezés! A 20 centi már simán gondokat okoz... ezt leszámítva még midig imádom. :)))


Sajnos már nem adja vissza olyan jól a kép összhatását a szkennelés, mert a fenyőfa is csodajól mutat a fényes fonallal és valamennyire csak bolyhos a mandzsettája és a sapija is. Már a keretről és a pasziról álmodozom...

17 gondolat:

Hajnoca írta...

Figyeltem ahogy készült.
nekem tetszik nagyon és örülök, hogy kitartó vagy.
De ... nekem valami hiányzik a képről.
Hol van a másik lába/csizmája?
Így olyan, mintha egylábú lenne.
Eredetileg sincs?

Már várom amikor teljesen kész leszel vele és megmutatod.

Anita írta...

Még nincs ám készen a kép, szóval lesz másik lába is, remélhetőleg ma délután elkészülök vele. :)))

Azt hiszem, elszöszölök még vele egy darabig, szóval lesznek még fázisfotók a teljesen kész állapotig is, úgyhogy jöhetsz nézelődni.

Timici írta...

nagyon jól néz, azért szerintem így is látni, hogy szőszös a mandzsetta;o)
nekem is van Whisper fonalam, most jól megijesztettél, hogy ilyen nehéz boldogulni vele:(

Anita írta...

Timi, ki tudja, lehet, hogy te szeretni fogod! :)))) Gyöngyözni sem szeret mindenkik... valami finomabb anyagon egybként szerintem ezzel a fonallal könnyebb lenne dolgozni, nem segít a natúr vászon neki, az biztos. Igaz a befűzés még akkor is macerás, de akkor azt könnyebb lenne elviselni.

Barbi írta...

Most nagyon-nagyon szép a blogod! Maradjooooon ilyen! :D
A tündér pedig szintén egyre szebb! :D

Kriszti írta...

Nagyon édes a tündéred, karácsonyi hangulatot ébresztett bennem:-)

Judit írta...

Elhiszem, hogy nehéz ezzel a fonallal dolgozni... de az eredmény...na,az gyönyörű lesz!!! :)))

Edit írta...

Figyelem a tündi alakulását, egészen gyorsan haladsz vele. És nagyon szép lesz a végeredmény! :)

Zsófi írta...

Remekül haladsz, várom nagyon a végét:)))

unikat írta...

Gyönyörűséges!
Nagyon gyorsan haladsz! S megéri szerintem a kis kínlódást is. Ugye?

parvati írta...

csodálatos ez a Tündér! Még mindig sóvárgok a hímzés után, de nekem nem megy...talán, ha már otthon leszek kérek még egy két órát tőled :)

Anita írta...

Köszönöm lányok midnenkinek! :)))

Barbi, elég sokat barkácsoltam a sablonon, úgyhogy most egy ideig marad a kedvedért. :DDD Pedig nagyon elszúrtam valamit a html kódban, de működik a blog, úgyhogy nem keresem tovább a hibát. :)

Judit, Marcsi, a végeredmény valóban megéri a plusz fáradtságot, de a befűzés továbbra is a halálom.

Szilvi, én benne vagyok, aztán majd meglátod hogy megy. Gondolj csak az én danur aszanam-ra... :)))

Dóra írta...

Nagyon szép a tündéred, látványosan halad. Egy vagy két szállal csinálod aszőrös fehért?

Hú, mennyi dolgot kereteztetsz. A Trick or Treat tündérre kíváncsi vagyok nagyon, én is szeretném befejezni és még idén elvinni kereteztetni.

Nya, most akkor megnézem a sablonodat is. Gáz vagyok, hogy nekem ezek fel sem tűnnek? Na jó, Klaudiánál azért kiszúrtama vidám fekete színt:-DD

Anita írta...

A szőrössel egy szállal kell hímezni, a két szál szerintem hálál lenne, mint a kreiniknél. :) Már csak a ruha alja van hátra belőle, azt egyik nap igyekszem gyorsan megcsinálni.

A TT tündérre én is nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz a keretben, annyit válogattam, hogy most nem tudnám megmondani, milyen színű paszit és keretet választottam hozzá végül.

A blogok új ruháját én is csak akkor veszem észre, ha megyek kommentet hagyni, mert a readerben a ruha ugye nem látszik.

Anita írta...

Ja a haladásról még annyit akartam írni, hogy őt szinte csak a vonaton hímzem, na meg ha valahol varákozni kell. Na jó, mostanában otthon is, mert ez van kéznél mióta befejeztem a borsmentát, de azt sem nevezném tetemes mennyiségnek, mert elég keveset vagyok otthon mostanában.

Dora írta...

De jó!
Na ha te nem szereted a szőrözést tuti én sem fogom :-D

Anita írta...

Erre csak annyit mondanék, hogy a láthatatlan fonnallal ezerszer jobb dolgozni, úgyhogy szerintem te is imádni fogod. ;)