2009. október 7., szerda

Traveling Woman (1)

És végül, de nem utolsó sorban következzen a kendőm, amit mostanában kötögetek (szegény esőcseppeset félretettem, mert nagyon szörnyű néhány sora a mintának és folyton elrontom, de azért majd az is elkészül egyszer... már csak 5x kell ismételnem az A chartot).

Sajnos már olyan méreteket ölt, hogy nem lehet rendesen kifeszítve fotózni, de majd blokkolás után az is meglesz, vagy ha lefejtettem a tűről. El sem hiszem, hogy hamarosan lesz egy saját készítésű kendőm. :-) Nagyon szeretem kötni, mert a fonal is olyan jó puha és színeit is szeretem, ráadásul nincs benne középszem, mióta a csipkerészt elértem, ez az egyik legjobb benne.




A zöld fonal egy hajszál híjján kevés lett, csak egy icipici maradt belőle, a vajszín pedig már biztos, hogy kevés lesz, mert az első sor minta egyedül megevett 15 grammot az 50-ből. Tehát azt még szereznem kell valamikor a közeljövőben.

14 gondolat:

Timici írta...

jajj de szuper lesz!!!
ugye milyen jó érzés, hogy saját kendőt kötsz magadnak;o) ügyes vagy!:o)
nekem nagyon bejött ez a minta, szerintem kötök majd egyet egyszínűből is, a Tied is nagyon tetszik, hogy a csipkés rész más színből van;o)

Barbi írta...

Nagyon jól haladsz vele! :D

Anita írta...

Tényleg jól lehet vele haladni még a vonaton is. :-)

Ez a saját kendő kötés pedig tényleg nagyszerű! A minta nekem is nagyon tetszik, majd lehet kipróblom az egyik színátmenetes fonalamon is. :-)

Névtelen írta...

Jól néz ki! Az enyém is pont itt tart már vagy 3-4 napja :)

Dorottya írta...

Ügyes vagy!
Szépen haladgatsz...

Anita írta...

Hihi, a haladgatok tényleg találó szó. :-) Persze csak az a kérdés, hogy kihez viszonyítom a tempómat... mert magamhoz képest, gyors vagyok, mint a villám.

Klaudia, te is ezt (is) kötöd?

Kérdés, a két fonallal a kendő közepén mit csináljak? Azokat a szálakat is csak bújtassam be? Nem lóghatnak ott sokáig, ha kész a kendő ugyebár.

Névtelen írta...

Igen, én is ezt kötöm abból a kék melírosból, és nekem is az első csipkeminta van meg. Neked kijött a szélén a minta? Mert én valamit elbarmoltam, úgyhogy a két szélén kreatívan egyedi, és még most sem tudom mit kellene a következő chart-nál máshogy csinálnom:(
A logó szálakra meg majd Dorottya mond valami okosat, ő tapasztaltabb e téren :)

Timici írta...

szálakat szépen fűzögesd bele a szélszemekbe;o)
Klaudia, mi nem jött ki a szélén? hátha tudok segíteni:o)

Anita írta...

Hát nem tudom, a minta rossz-e vagy én rontottam le valamit, de nekem sem jött ki a plusz 3 szem a 12. sorban, nekem csak 13 szem maradt az első mintáig, én lekötöttem úgy, igaz nem tudom, mi lesz a következő sorban.
Timi, te hogy voltál ezzel?

Timici írta...

öööö, ezt most nem értem:S
nekem nem volt gondom a mintával, amikor befejeztem a sáltestet megvolt rendesen a 14szem X 13(én nagyobbra csináltam) +1+4=187szem és így a csipke minta is szépen kijött.
nem tudom miért kellene a 12.sorban plusz 3 szem...:S a chartA 12.sora a visszája, ahol csak 1-1szemet szaporítunk a 2szélén, a többi szemet úgy kötjük, ahogy mutatkoznak
szóban talán könnyebb volna:o)

Anita írta...

A minta szerint az A chart 12. sorában 15 szemet kellene lekötni a két szélszem és a ráhajtás után az első sima szemig, de nekem ott csak 13 szem van... na mindegy, vacsi után megpróbálom lekötni az A chart első sorát még egyszer, ha valami nem stimmel, majd okoskodok.

Dora írta...

Nagyon jó lesz! Remélem rájössz, hogy mi a bibi vele.

Névtelen írta...

Anita már elmondta, mi a bajom. Nekem sem jött ki az elejére a 15 szem.
Én 12* ismételtem +1, meg 3-3 szélszem. Hogy a közepén pont középre kerüljön a minta közepe, át kellett variálnom. Mert már a 2. sornál kezdett nem stimmelni. És a minta végén sem jött ki a 15 szem a következő mintához. most kezdem a második mintaegységet, kiváncsi leszek. Majd holnap tudósítok .)

Anita írta...

Nekem megy a második A chart a 13 szemmel ott a szélén, szóval a minta nem stimmel! :-)