2009. október 26., hétfő

Kenyérsütő

Kutakodtam egy kicsit kenyérsütő ügyben... sajnos nem lehet már ehhez a típusú készülékhez alkatrészeket kapni, szóval szépen búcsút inthetünk neki. Nem mondanám, hogy terveztünk mostanában pénzt kiadni a kenyérsütőre, de lehet, hogy mégis kénytelenek leszünk a zsebünkbe nyúlni, ráadásul elég mélyen. Rájöttem, hogy minőségi terméket kell vásárolni, mert különben hamar dobhatjuk ki az olcsót és vehetünk helyette másikat, és itt merül fel a kérdés, hogy akkor melyik termék a drágább? Az anyáéké lassan 10 éve kifogástalanul működik, igaz nem is használják olyan gyakran, mint mi, de a 10 év az mégis csak 10 év!

Nem lesz egyszerű a választás, az biztos, hogy alaposan körbe kell nézni, csak az a kár, hogy az üzletben nem lehet kipróbálni. De ha már kenyeret eszünk, legalább tudjam, mi van benne.

2 gondolat:

dviki írta...

Ha jól emlékszem, akkor nekünk is olyan kenyérsütő gépünk van, mint nektek. A miénk még bírja, igaz én nem sütök vele mindennap.
Anyuéké is nemrég ment tönkre, az első jó pár évig bírta a napi rutint. ;)
Na de a lényeg, valamikor régebben olvasgattam egy kenyérsütőgépes fórumot és ott többen is azt mondták, hogy kicsit ledöbbentek, mikor a tönkrement üstöt szerették volna pótolni, mert szinte ugyanannyi az ára, mint egy komplett gépnek. :O

Anita írta...

Én is erre tippeltem, hogy legalább annyiba kerülne az üst része, ha pótolnánk, mintha új készüléket vennénk. Még nem tudom, mi lesz a végszó, szétnézünk néhány helyen, aztán valószínűleg megpróbálkozunk egy középkategóriással. Ugyanilyen olcsót nem akarok venni, mert annak ugyanez lesz valószínűleg a sorsa.
Majd beszámolok. :)