2009. október 29., csütörtök

A hastáncról

Rég írtam a hastáncról, bár nagyon élvezem csinálni! :-))) Rengeteget változtam a közel fél év alatt, mióta Orsihoz járok (hétfőn elárulta a hastáncos nevét is, de nem tudtam megjegyezni, és nem is igazán használja) szóval rengeteget lazult a csípőm, a vállam, lágyultak a mozdulataim, egyre jobban el tudom egymástól különíteni a testrészeimet és más-más ritmusban mozgatni őket. Ennek egyenes következménye, hogy egyre jobban élvezem a zenét is, noha az improvizáció még nem igazán megy, de talán lassacskán annak is ráérzek az ízére.

Már egy jó ideje Dora sajnos nem tud velünk tartani, de lassan talán ismét csatlakozik majd hozzánk, nekem már hiányzik. :) Közben gyarapodtunk két újabb csapattaggal, egyikőjük Móni velem egy idős és a Gyeviben dolgozik a Műveszeti suliban könyvelőként, a másikuk talán Zsuzsa, róla semmit nem tudunk szinte és legutóbbi órán még jött valaki, de neki meg főleg bajban vagyok a nevével (a vonaton már megismertem, szóval a névmemóriámat kellene kicsit erősíteni). Nekem már kissé sokan voltunk a teremben, időnként alig lehetett levegőt kapni, de ami még ennél is jobban zavart, hogy most már nagyon-nagyon sokadjára kezdtünk mindent az elejéről, nekem meg hiányzik a húzóerő. Egy fél pillanat erejéig elgondolkoztam rajta, hogy át kellene mennem a középhaladós csoportba, de fél 8-tól 9-ig tartana az az óra, ami nekem már egy kissé későn van, tutira nem lenne kedvem elindulni otthonról este hét körül. Szóval ez kilőve... Orsi azért igyekszik nekem külön feladatokat adni és olyan mozdulatokat tanítani, ami nekem is újdonságot jelent, de a teljesen kedzőket mégsem lehet rögtön a mélyvízbe dobni, úgyhogy most türelmesnek kell lennem. Csakhát nem tehetek róla, de nekem hiányzik egy jó kis dobos szám, amire kifulladásig lehet rázni magunkat... otthon ugyan betehetném a cd-t, amit kaptam, de az mégsem ugyanaz. Minden esetre bízom a szebb jövőben, jövő héten talán már javulni is fog a helyzet.




Ui: Csak egy icipici kitérő, tegnap este belekezdtem Dora RR kendőjébe, imádom hímezni, és nagyon tetszik, hogy pirosak vannak a kékek helyett! :))))

4 gondolat:

Wattacukor írta...

Juj, én is nagyon szeretem!! Salwa-nál kezdtem tanulni, aztán megszakítottam, mert baba jött. Nehezen mozogtam, nem is esett jól. Aztán újra jártam, de elköltöztünk. Itt is van oktatás helyben a faluban, a Tribelly együttes egyik tagja oktat. először anyagi, most meg baba okokból nem tudok járni. De nem adom fel, előbb-utóbb menni fogok újra! :)

Dora írta...

Hát nem tudom tényleg mikor lesz esélyem újra menni...
Én azért nem vagyok ennyire bizakodó, mint ahogy irod Anita :)

Anita írta...

Wattacukor, drukkolok, hogy minél előbb újra sikerüljön! Nagyon kíváncsi vagyok, én hogyan fogom bírni, ha egyszer jön a baba.

Dora, gondolod, túl bizakodó vagyok a visszatéréseddel kapcsolatban? De tényleg jó lenne, ha tudnál jönni. :-))))
Abban minden esetre nagyon bízom, hogy csak rövid ideig lesz unalmas az óra nagy része...

Dora írta...

Szerintem jövő héten még biztos hogy nem lesz belőle semmi. Egyrészt igy is egy csomó dolog elromlott a napunkba, hogy elkezdtük a bölcsit, nem akarok még rátenni lehetséges problémát okozó dolgokat. Szóval ha nagyjából rendben van a bölcsi, akkor lehet róla szó, hogy Botondot otthagyjam a tánc alatt is valami megőrzőben. Meg egyébként sem tudom, hogy jó-e, hogy egész nap bölcsiben van, aztán még egy helyre bedobjam. Ezt még úgy egyébként is ki kell találnom. A másik lehetőség meg az, hogy elmegy az apjával meg Kolossal az úszásra, de annak meg feltétele lenne, hogy 4ig maradhasson a bölcsibe, és ott még ugyebár nem tartunk. 1 óra körül eddig még mindig el kellett jönnünk.