2009. szeptember 17., csütörtök

Tea, bor, édesség

A nyaralásos beszámolóig még mindig nem jutottam el, ennek fő oka, hogy lusta vagyok kiválogatni a sok-sok képet, amit Andris készített, és végül, de nem utolsó sorban nagyon úgy tűnik, hogy a nátha kezd ledönteni a lábamról. De nem panaszkodni jöttem, hanem ajánlani, némi közük azért nekik is a nyaraláshoz. :-)

Kezdem a teával, mert őt csak úgy megláttam a boltban és gondoltam, kipróbálom. Nem szoktam PW teát inni, mert nem igazán kedvelem, ugyanis folyton telenyomják aromákkal a kis filtereket, ahelyett, hogy egy kis gyümölcsöt tennének bele, nem hiszem, hogy olyan sokkal többe kerülne. Viszont ezek az új dobozok magukra vonták a figyelmemet... a föld volt a legszimpatikusabb, mert szeretem a mézbokrot és a fahéjt, a kasvirág meg mindig jól jön. Ez a három dolog van mindössze a filterben, de hihetetlenül kellemes aromájú tea született belőle, most délelőttönként azt kortyolgatom. Hozzáteszem, kicsit vígasztal is ebben az esős időben. Próbáljátok ki akár a földet, akár a vizet, akár a tüzet, akár a levegőt! Szerintem megéri.



Ha külföldön járunk, mindig igyekszünk kipróbálni vagy hazacsempészni egy kis különlegességet, így volt ez ez alkalommal is. A csoki most nem aratott akkora sikert - bár néhány táblára így is szert tettünk - a narancsos Mozart likőrt meg Andris nem engedte berakni a kosárba, ezért kiegyeztünk egy ribizliborban. Azt kell mondjam megérte, mert ez egy olyan vörösbor, amit szívesen kortyolgatok esténként.


A végére pedig itt egy édesség, a Heiße Liebe azaz a forró szerelem. Mi tavaly nyáron estünk vele szerelmbe miközben az Ossiacher tavon hajókáztunk, szerintem egyáltalán nem meglepő annak, aki szereti a vaníliafagyit és a málnát...


Bónuszként pedig itt a recept is (a fagyi és az öntet mennyiségét bártan lehet variálni, attól függően, ki mit szeret jobban):

250 g málna,
40 g porcukor,
1 teáskanál citromlé,
1 evőkanál narancslikőr,
1 liter vaníliafagyi,
2 dl habtejszín,
ostya.

A málnát, a porcukrot, a citromlevet és a narancslikőrt egy edénybe tesszük, összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk. Ezután lassú tűzön összemelegítjük, óvatosan felforraljuk. A vaníliafagyit előhűtött kelyhekbe szedjük és ráöntjük a forró málna mártást, majd ízlés szerint tejszínhabbal és ostyával díszítjük.

3 gondolat:

dviki írta...

Ezeket a teákat ismerem és már ittam is! Nekem a "víz" ami ízlik (nemhiába Halak vagyok;) ), mert én egy teát (és leginkább zöldet) inkább magában vagy ici-pici citrommal szeretem. :)

Anita írta...

Én inkább most hanulat szerint választottam, nem csillagjegy szerint, mert ugye mint vízöntőnek a levegőt illett volna kiszemelnem.
A zöld tea nálam is nagy kedvenc, én viszont teljesen üresen iszom, hogy élvezhessem a külnöböző ízeket. Ja és a fehér is bármikor jöhet. :)))

dviki írta...

Tényleg a fehéret el is felejtettem! Szintén kedvenc! ;)