2009. szeptember 18., péntek

A nyaralásról

Azt hiszem, leginkább röviden és leginkább képekben... a náthám a tetőfokára hágott, a hegyek csodálatos környezetét, az oxigéndús levegő frissességét és az emberek nyugalmát úgysem lehet szavakkal átadni. A házigazdák ugyanolyan szívélyesek voltak, mint tavaly, mi pedig szerettünk volna még maradni, mint mindig, ha az Alpokba megyünk, teljesen mindegy, hogy télről vagy nyárról van szó.

Felhők a Bad Bleiberg-i völgy fölött


Panoráma kilátás a Gerlitzen-ről (most nagyon szépen látszott minden, nem úgy, mint tavaly).


A Villachi Alpesi Úton is készítettünk képeket, itt is sokkal jobb volt a kilátás a tavalyi ködnél - a nagy hegyet azonban nem másztuk meg ismét.



Ez a két kép a Millstätter tavon eltöltött hajókázás alkalmával készült.



Monostor és templom Millstatt-ban.



Panoráma képek a Reisseck tetején, gyönyörű volt ez a hely is, de elég nagy macerával járt oda feljutni, mert vagy 4x át kellett szállni a felvonó vonatban... viszont megérte és a végére még a nap is kisütött egy kicsit.


Panoráma a Goldeck-en, ez is egy nagyon gyönyörű hegy volt tele túraútvonalakkal, bármikor szívesen visszamennék.




Részletek a Goldeck-i kilátásból...


Egger Alm, a legkedvencebb alpesi rétünk.


Dreiländereck - azaz Hármashatár-csúcs - itt épp Szlovániába látni át.


Itt pedig a teljes panoráma a Dreiländereck-ről.


Házigazdáink szépen gondozott kertje és kilátás a Dobratsch-ra.


Itt pedig első éjszaka szálltunk meg útközben. Eddig csak a hévízi testvérét ismertük és azt is imádtuk, ezzel sem volt ez másképpen, csak ne kerülne dupla annyiba... majd ha nyerünk a lottón, visszamegyünk egy hétre. :)


10 gondolat:

TJ írta...

Gyononyoru szep meg mindig !!! Imadom/juk Karinthiat. Mi mindig a Faaker see mellett Schonleitenben szallunk meg - immar 4x - es onnan megyunk el kirandulgatni : Gerlitzen, Finkenstein etc.. Irigykedem. Biztos jo volt es tutik lettek a kepek!

Anita írta...

Mi is nagyon szeretjük Karintiát! :-))) A Faakersee nem volt ám messze a mi szállásunktól sem, de tavaly meg idén is Harley Davidson találkozó volt a tónál, ezért inkább kihagytuk. Ilyenkor szinte egész Karintia megőrül és tele van motorosokkal.

A Gerlitzenen csinátatok már képet az automata kamerával? Nekünk egészen jól sikerült.
Én meg most a meleg miatt irigykedem, ami nálatok van, egyfolytában a hideg ráz a nátha miatt. Remélem, tényleg csak nátha, de iszonyúan kikészít.

Dora írta...

Tényleg nagyon jó hely lehetett! Jók a képek!

Dorottya írta...

WOOOW!!!!
Az első kép!!!! Pontosan így érzem magam....
Különben meg irígykedek..... :-DDDDD
Nagyon jók lettek a képek!!!

TJ írta...

Anita,
csinaltunk es szenzaciosak lettek azok is:)
Mi vagy januarban vagy szeptember elejen voltunk es ugye akkor mar nincs a motoros talalkozo, mi csak mindig a hiret halljuk:D.

Neha 50 fok arnyekban + a Ramadan, most nem olyan jo am. En meg finom illatos oszi erdore vagyom itt, hideg az van a legkonditol is.

Cila Zzy írta...

Szia! Te vagy az az Akrucip, aki jelentkezett Colette játékára? Kérlek, jelezz, ha igen a ducikaducila.blogspot.com oldalon, vagy a ducikaducila@gmail.com mail címre. A továbbiakat szeretném megbeszélni.

Anita írta...

Dorottya, a nevemre veszlek és mehetünk vadászni az Alpokba, így nem kell bajlódni a felvonókkal sem talán. :-))) A célzás sem olyan fontos, elég, ha a hegycsúcsot belövöd valamennyire.

A képek Andris érdemei főként, a maradék nálunk megtekinthető, ha érdekel. :)

TJ, mi is szeptember elején voltunk mindkét alkalommal és sikerült kifognunk, nem is értem. :-)

Judit írta...

Nagyon szép hely!!!
Tetszenek a panoráma képeitek! :))
Jobbulást kívánok!

Csilla böködéje írta...

Anita csodás helyen jártatok! Fantasztikus élmény lehetett. Már a képek is hihetetlen nyugalmat árasztanak.Hát még milyen lehetett ott lenni?

Anita írta...

Csilla, nem tudom, a kérdés költői volt-e? :))) Mi imádunk ott lenni, mert leírhatatlan az a nyugalom, ami ott honol.