2009. augusztus 11., kedd

Mindenféle

Nem tudom, mi van velem mostanában, de egyszerűen képtelen vagyok kikelni reggel az ágyból mikor csörög az óra... pedig időben lefekeszem, hamar elalszom és egészen jól is alszom, mégis úgy érzem, hogy keveset. Persze mindig van kivétel, legalább hetente egyszer, mert időnként rémálmok üldöznek, máskor meg átragad rám Andris idegessége. Ilyen volt a tegnap éjszaka is, alig tudtunk elaludni, aztán meg forgolódtunk egész éjjel, ma természetesen Zágrábba kell utaznia és hát ilyenkor mindig nyugtalan. Na nem mondom, hogy kizárólag a kialvatlanságnak köszönhetően, de biztos vagyok benne, hogy ez is közre játszik, ma reggel ismét lekéstem a vonatot, pontosabban elértem volna, ha bekanyarodok az állomásra, de ezt a kocsisor végéről nem tudhattam, hogy vajon bent áll-e már a szembevonat... így begurultem az Árpád-hídig kocsival, de a szokásosnál is kevesebb volt a parkolóhely, a világ végéről kellett a metróig gyalogolnom. Remélem, hazafelé sikerül beelőznöm a vonatot, ha már hímezni nem tudok vezetés közben. :-)

A főnököm elengedett szabadságra, úgyhogy szeptember első két hetét távol a munkahelyemtől töltöm és ma reggel konstratáltam, hogy millió dolgom lesz abban az egy hétben, amíg egyedül leszek otthon. Tegnap felhívtam ugyanis a fogorvosom, szeptemberben nyitnak az új rendelővel Fóton, így majd ott csináltatom meg a fogaimat, most már tényleg belevágok nincs mese, mert egyre érzékenyebb két felső rágófogam. Aztán vissza kell mennem a nődokihoz is, hogy leellenőrizze a cisztámat, ami reményeim szerint elmúlt azóta. Régóta tervezek már egy ismételt biorezonanciás felmérést is, mert bár alapvetően jól érzem magam, az éves munkaegészségügyi vizsgálat elég nevetséges volt az idén. Az IKEÁ-ba is el szeretnék jutni, van néhány dolog, amit mindenképpen be kell szereznem haladéktalanul. :-) A hímzős és varrós terveimről meg már ne is beszéljek! De a nyaralásunkat is nagyon várom, megyünk és elvonulunk az Alpokba egy hétre...

Elkezdtem kötni, csak úgy... felszedtem 20 szemet, egy ideig változott a mennyisége, de most már elég hosszú ideje állandósult 23-ban. Keskeny és jó hosszú sál lesz belőle saját használatra, addig tervezem kötni, míg elfogy az egy gombóc fonal, most úgy 30 grammnál járok az 50-ből, de rájöttem, hogy ezt a vonaton a melegben nem igazán jó csinálni, így visszatértem a hímzésre.
A varrást kicsit félreraktam, túl intenzív volt az a foltvarró tanfolyam, de azt hiszem, lassan nekiállok az ott megkezdett dolgok befejezésének. Azt hiszem, kalapos Zsuzsiból táskát fogok készíteni, a csillagmintáből asztalközép lesz és tervezek hozzá egy kisebb méretű futót is három vagy négy blokkból, a kunyhóból és a bírósági lépcsőből tányéalátét lesz, a neszeszerbe már csak bele kell varrnom a zipzárt, és tervezek egy ollótokot készíteni a szabóollónak a maradék szeminolos anyagból. Ráadásul most kinéztem egy nagy egyszerű szoknyát a Burdából egy csini kis blúzt is, és ha még hordani akarom a blúzt, akkor bele kell húznom az anyagválasztásba és a szabás-varrásba is rendesen. Azonkívül a Klaudia hibája :)))) hogy már megint kezdek csábulni egy újabb gép felé, ami természetesen egy ötvenforintos tétel, kis semmiség, de attól tartok nélkülözhetetlen egy háztartásban (legalábbis az eladók szerint feltétlenül)... nem titkolom tovább, egy overlock és fedőző gépről van szó, kettő az egyben. Rengeteget nézelődtem ez ügyben az utóbbi néhány napban és most már kezdem érteni a különbséget a két öltésféle között. Megnézni tuti, hogy megfogom a boltban, csak legyenek már kész a villamossínek felújításával, mert nem igazán ragaszkodnék a villamospótló buszok használatához. Most ő álmaim tárgya:


Talán majd egyszer, hiszen nélküle nem élet az élet. :-) Most pedig megyek rendezgetem a papírjaimat és elintézek néhány ügyet, ami az utamba tévedt az utóbbi időben...

10 gondolat:

unikat írta...

Útálom a fogorvost.
A nyaralásért viszont irigyellek.

Anita írta...

A fogorvoshoz én is csak azért megyek, mert jóképű. :-)))
A nyaralást pedig nagyon várom, remélem legalább olyan jó lesz, mint tavaly.

Dorottya írta...

Ezt a pár forintos tételt én is szeretném 1x a magaménak tudni..... régóta vágyom már rá, a meglévő, sima "traktor" helyett...
A fogorvost átérzem.... :-(((

Névtelen írta...

Most mééér én? Már megint!!!! Különben is nálam blogszünet van, csöndben vagyok, nem is értem....:DDDDDD

Anita írta...

Dorottya, az a baj, hogy ez nem helyettesíti ám a traktort... :( és sajnos fordítva sem igaz, bár tisztázást azért meg lehet oldani a traktorral, legfejebb nem lesz annyira szép.

Na jó Klaudia részben felmentelek, mert már régóta szemezek egy ilyen vagy ilyesmi masinával, csak azt hittem, hogy ha van overlock program a gépemen, az majd helyettesíti ezt a kütyüt. Részben igen, de azért nem tökéletes, de talán el kellene kezdenem varrni. Holnap megyek feltéképezni, majd írok. :)

Melinda írta...

Szia!
Varrásügyben én még nagyon zöldfülű vagyok, de két hete vettem magamnak egy varrógépet, mert ősidők óta szeretnék megtanulni varrni, és hát ugye kölcsöngépen mégsem annyira igazi... A képen láttam hogy egy Singer gépet néztél ki Magadnak. Először én is úgy mentem be abba a bizonyos boltba (ahol most villamospótlók járnak :)), hogy én aztán csak Singert akarok és semmi mást, és ott azonnal lebeszéltek a Singer gépről, mert azt mondják hogy már nem a régi a minőség. És ráadásul egy másik üzletben is rákérdeztem, ott is ez volt a vélemény, állítólag a bele való tűt is vadászni kell. Bár lehet hogy az interlock gépekre ez nem igaz, mindenesetre én nem vettem Singert :)
A munkáid nagyon szépek és ha nem bánod rendszeresen olvasnám a blogot :))
Szép hétvégét!

Anita írta...

Szia Melinda!

Köszönöm a jótanácsot gép ügyben, közben ma voltam beszerző körúton anyag és varrógéptalp ügyben, kiosodtam ám rendesen. Szerencsére a varrógépcentrumban találtam egy kedves eladót, türelmesen elmagyaráz mindig mindent, meg látszi, hogy ért is hozzá - hozzáteszem neki ez a dolga. Singerről már korábban lebeszéltem magam, a képen látható csoda átszerelése egyik funkcióról a másikra 30 perc... szóval két külön gépem lesz majd egyszer, és azok jó minőségűek lesznek. :-)

Gyere és olvass nyugodtan!

Timici írta...

Anita, ha nem titok most akkor milyen overlockot, fedőzőt veszel???
Én most jutottam el oda, hogy nagyon szeretnék egy lockot, persze jó lenne ha fedőzni is tudna, de ne legyen a csillagos égben az ára:S ez elég elérhetőnek tűnt, de most elbizonytalanodtam. Mit mondott róla az eladó? köszi előre is:o)

Anita írta...

Timi, a márka felől még nem döntöttem, de tudom, hogy külön-külön fogom megvenni, mert nem sokkal kerül többe, mint ez az egybemasina, amit kinéztem és nagyon macerás átalakítani. Meg a Singert nem is nagyon tartják sokra a kereskedők, állítólag már nem ugyanaz a minőség... ezt nem tudhatom, mert pl. KicsiKató meg imádja az összes Singerét, nekem meg a Pfaff valahogy nem jött be, én Janome függő lettem.
Na szóval, a nem túl kedves pasas az egybegép helyett Jaguár lock-ot ajánlott és Janome fedőzőt, azt mondta ezek a legjobbak. A varrógépcentrumosok a lockból a Berninát ajánlották, a kategóriájában az a legjobb. Rákérdeztem a Brotherre is, mert hogy az is mindent tud, de azt nem szorgalmazta annyira. Szóval lock mellett még nem döntöttem, hogy mi lesz belőle, de nagyon tetszik a Bernina, csak sokkal húzósabb az ára, mint az akciós Brother-nek. Ha egyszer veszek fedőzőt, akkor Janome-t veszek. Szóval most a Bernina 700D felé hajlok, meg majd a Janome 1000CP felé.

Sok sikert a választáshoz, aztán majd jelentkezz, hogy mire sikerült végül beruháznod.

Timici írta...

Anita, nekem is a Bernina 700Dt nyomta a pasi;o) én alapból egy Toyota SL3335t szerettem volna, mert az most akciósan 70Eft, szemben a Berninával ami 100eFt felett van. Abban maradtunk, hogy a héten bemegyek és kipróbálom őket;o)
MOndjuk én nem fogom halálba hajtani, de azért szeretnék vmi megbízhatót:o)
a Pfaff nekem varrógépben bejön, de ha lockban nem annyira profi, akkor nem ragaszkodom hozzá, a fedőző szerintem nekem is egy késöbbi project lesz;o)
a Singer amúgy szerintem sem annyira jó márka már mint régen volt.
Ha megvan a kicsike beszámolok:o) köszi az infókat, puszka!T.