2009. augusztus 28., péntek

Kötögetéseim

Vagy ezer felé aprózódom a kézimunka terén, mert mindegyiket szeretem csinálni. Jelenleg a kötés olyan, hogy nem igazán lehet hozzámszólni közben, mert tuti elrontom a mintát... na nem a sál egy sima, egy fordított soraira gondoltam.

Szóval gyakrolás képpen nekikezdtem egy ilyen vékonyka sálnak, a hossza viszont méretes lesz valahol 1,5-2 m között. Gyakorlásnak tökéletes és még tetszik is, tuti fogom hordani. :)


Aztán tegnapelőtt este feltekergettem az uruguay-i fonalamat, amiből eredetileg nem ezt a színt szerettem volna, de majd lesz olyanom is. Remélem, a színkavalkád ellenére jól fognak majd látszani az esőcseppek a mintában, most még nem tudom felfedezni őket, igaz az első chartból is hátra van még két sor. Viszont most már semmi sem ment meg attól, hogy saját kötésű kendőm legyen, akármilyen legyen is a végeredmény elsőre. :-) És sajnos a fonal tényleg fog, ha jól emlékszem, zöld nyomokat láttam a kötőtűn, amik meg isteniek, Erikának köszönhetem őket.



És hogy milyen színeim lesznek még? Baby rose, Santino, Blue knots, Lust és Beige. Az biztos, hogy a kékből Laminariát szeretnék, a többi meg majd még kialakul...

2 gondolat:

Dora írta...

Hm, kiváncsi leszek, hogy ugyanabból a szinből majd hogy mutat a két kendő :) A tiéden egyenlőre nagyobb blokkok egyszinűek.

Anita írta...

Még nagyon az elején tartok, kb. 30 sor és szerintem nincs több 60 szemnél a tűn most, de annyira szeretném már látni azokat az esőcseppeket! :-)
Na megy ugye más a minta, más szálfeszeséggel kötünk, szóval érdemes lesz majd összenézni két kendőt.