2009. augusztus 21., péntek

Csak varrtam és varrtam és varrtam...

Két napja egyfolytában varrok, természetesen meg is van az eredménye, de egyik sincs már nálam, minden a büszke és remélhetőleg boldog tulajdonosoknál landolt ma délután.

Tegnap anyukámék nálunk aludtak, mert jöttek megcsodálni a tűzijátékot, ma pedig elmentünk családilag babalátogatóba az unokatesómékhoz. Anyukám egész délelőtt főzött, lett is két óra (ennek majd egyszer lehet, hogy leírom a történetét, de most majd kiesik a billentyűzet a kezemből, annyire fáradt vagyok, ezért igyekszem rövid lenni), mire odaérkeztünk, szerencsére nem halt éhen addig a család. :-) Készült leves, előétel, kétféle második fogás és a végére két desszert, plusz gyümölcs és különböző tartós aprósütik, alig fért be a csomagtartóba... Szóval az egész varrás apropója a látogatás volt, először nem is terveztem csak a két kifogókendőt a babáknak, aztán csak befejeztem a gyergyói mintákból eszkábált tűkönyvet, na meg még gyorsan megvarrtam a karácsony óta tervezett "édes" táskát is, ezeket az unokatesóim kapták, mert mindkettőjüknek holnap van a szültésnapja 7 év korkülönbséggel.
Az ikrek tündériek, kivéve, mikor sírnak... állandóan éhesek, Kinga mást sem csinál, csak eteti őket, szerencsére van hozzá elég teje. A szülők nem túl sokat alszanak, valamelyik pici miatt mindig kelni kell éjszaka, de már talán jobb a helyzet, mint mikor hazajöttek a kórházból. Jó volt látni őket azért még így fáradtan is! :-)))

Most pedig a képek:



Tűkönyv Kingának ollóval és ollóőrrel, hátha egyszer majd lesz ideje hímezni megint.



Táska Zsuzsinak, párszor bontottam is, mire ez lett a végeredmény.



Kapucnis törölköző az ikreknek.

7 gondolat:

TJ írta...

Anita,
nagyon jokat vartal: a kifogok es a taska is csucs. Jaj, es ha meg lenne fiam tuti Boldizsar lenne, de nem tervezem...Jut eszembe minden tiszteletem az unokatesodnak : ikrek,nagy orom, de extra szivas is.

unikat írta...

Aztamindenit!
Ennyi szépséget!
S az a tűkönyv!
De ügyes vagy!

Jucus írta...

Micsoda szépségek kerülnek ki a kezeid alól! A tűkönyv is meg az a táska is meg a baba törölközők is!

Meghívhatlak egy "bloglimonádéra"?:o)

dviki írta...

Anita, ezek nagyon jók lettek!!! :)

Anita írta...

Köszi lányok mindenkinek! :-)

TJ, az ikrek tényleg extra öröm és extra gond is egyben, én egyszerre csak egyet szeretnék...

Jucus, köszi a limonádét, bár a lényegét nem igazán értem.

Ida13 írta...

Az ikrek csak az első két évben gond, aztá sokkal kifizetődőbb anyagilag és időben is.

Szépeket varrogatsz. Nekem nagyon tetszenek a keresztszemeseid.

Anita írta...

Ida, köszönöm!