2009. július 20., hétfő

Veresegyházán jártunk

Tegnap este néhányszor eszembe jutott, hogy mit is csináltam a hétvégén, és először semmi nem ugrott be a péntekkel és a szombattal kapcsolatban, aztán rájöttem, hogy hímeztem. :-))) Na meg aztán figyeltük a nagy vihart, ami sajnos a fiatal nyírfánk törzsét tőből kicsavarta (nincs még minden veszve, mert a két mellékága elég rugalmas volt ahhoz, hogy megmaradjanak), és a paradicsomokat is karózni kellene, ez most már világos. A kertről kb. ennyi, pedig lenne munka benne bőven, de ebben a melegben valahogy nem sok kedvem van a növények babusgatásához, közben meg még a szúnyogok is támadnak tizesével. Egy-két virág azért mindig virágzik, ha lesz lelkierőm körbesétálni a fotómasinával, majd hozok képet is. Pénteken délutánra jegeskávét terveztünk Dorottyával, de sajnos el kellett halasztanunk bizonytalan ideig, így maradt helyette a hímzés, ami kis rész bontást is magában foglalt, na nem ám amiatt, hogy elnéztem a mintát, nem két szál helyett egy helyen háromba böktem az x-et. Lehet, hogy el kellene mennem szemészetre? Bár ritkán szokott ilyesmi előfordulni velem, ennél a mintánál valahogy mégis gyakrabban... az algír szemeknél viszont lehet az a gond, hogy a 3 szál annyira összehúzza az anyagot, hogy nem is látok egy szálat. A sok-sok hímzésnek viszont meglett az eredménye, már majdnem elkészültem a felső sor ablakkal az RR kendőmön, egyedül a kontúr hiányzik a középső egy részén, meg még oldalt a feliratok, de az már apróság. :-) Legrosszabb hímezni a kis négyzeteket a növények nevei alatt, valahogy nekem nagyon nem esik kézre, viszont nagyon jól mutat. Kép majd lesz a mostani állásról is egyszer, de odáig már nem vetemedtem. A Mary-vel is jól állok, már szinte csak zöldek vannak hátra a 3. lapról, szóval előbb-utóbb az is csak készen lesz végre. :-) A többiek éppen pihennek, de nagyon rá kellene vennem magam a Trick or Treat fairy gyöngyözésére, mert így nem leszek készen vele a következő találkozóig, ami vészesen közeleg.

És hogy a tárgyra térjek... ;) Igyekszünk a túrás pajtásokkal viszonylag gyakran programot tervezni, de valahogy a teljes társaság sosem akar összejönni, mondanom sem, hogy már tudjuk, ki a leggyengébb láncszem. Mióta Dóra balján egy focistát tud maga mellett, nem igazán élveztük a társaságát, de valószínűleg ők sem élvezhetik a miénket, mert valami idióta kifogással jönnek elő, amikor rákérdezünk, hogy jönnek-e velünk vagy sem és szerintem 10 év múlvára sem tudna egy olyan időpontot mondani, mi neki megfelelne a velünk való találkozásra. Hát ennyi, ezt muszáj voltam leírni, de már nem sok híjja van, hogy vele is tudassam a véleményemet, mert ez engem felháborít, hogy folyton csak hiteget minket. Viszont Dani és Zsolt benne volt a medvés buliban, úgyhogy kis csúszással (Zsoltnak fél percen múlott, hogy elréje a 9 órás vonatot, sajnos a kalauz kegyetlen volt, a vonat pedig az orra előtt kisiklott a Nyugatiból) mindketten megérkeztek Fótra, ahonnan kocsival mentünk tovább Veresegyházára. Először a medvéket látogattuk meg, számomra elég lehangoló volt a látvány, meg aztán nem is értettem, mit keresünk ott mi, csak felnőttek, szinte mindenki gyerekkel/unokával jött ketrecbe zárt állatokat nézni. Szerintem a medvék nem voltak valami boldogok, napi fő mulatságuk, hogy a gyerekek hosszú fakanálon mézet nyújtanak be nekik a kerítésen keresztül. Jut is eszembe, Dóri, Andris mondta, hogy kérdezzelek meg titeket is, hogy eseteleg szeretnétek-e jönni, mondatam neki, hogy ahhoz most kicsit messze vagytok... ;) A medvék mellett voltak más érdekes medvék is, ahogy Dani fogalmazott, ezek voltak pl. a vadmalacok, farkasok, őzek és hirdették a rénszarvast is, de azzal nem találkoztunk. Volt egy dilis farkas is, annak már a szemén is látszott, hogy valami nem stimmel vele és egyfolytában csak ugyanazokat a nyolcasokat rótta fülét, farkát behúzva. Minden esetre a gyerekek nagyon élvezték, akik arra jártak, na meg az őzikék nekem is nagyon tetszettek.


A medvék után átmentünk megnézni a tavakat, amelyet elméletileg tanösvény vesz körül, időnként azért láttunk erre utaló jeleket is. :-) A környék nagyon impozáns volt, a Pamut tó nekem különösen tetszett, legközelebb azt fogjuk körbejárni. Az időjárás pedig jól megtréfált bennünket, mert a nap végére jó kis piros foltokat szereztem az arcomra, még most is izzik rendesen a szemeim alatt.
A kellemes séta után pizza lájttal (fetás-paradicsomos lepény, Andris után szabadon) és pizzával jutalmaztuk magunkat, majd ez egészet a Jungle Juice nevű koktéllal koronáztuk. A társasozás elmaradt, de a fiúk jót beszélgettek az ebéd után, nekem meg maradt a hímzés ismét... este még besűrítettünk egy kis házimunkát és levágtam az anyagaimat a mai első foltvarró órámra, izgulok, hogy milyen lesz.



4 gondolat:

Dora írta...

Hát igen, a medveotthonba elsősorban gyerekkel mennek az emberek :)
Mi az a Jungle Juice, vagy keressek rá?
De jó, hogy te legalább sokat himezhettél :) irigy vagyok ;)
Mi van a kis ikrekkel? Mekkorák lettek? Mikor mehetnek haza?

Moklin írta...

Azért azt meg kell említeni, hogy a veresegyházi medvék menhelyen vannak, őket a mostani üzemeltetők "megmentették" rosszabb körülmények közül (volt akit háztól kis ketrecből, volt akit cirkuszból, vagy egyéb helyekről fogadtak örökbe). Valóban nem túl vidám a rácsok között mászkálni, ugyanakkor azért nincs rossz helyük - és folyamatosan fejlesztik is -, a rossznak tűnő körülmények ellenére is érdemes őket meglátogatni, mert a befolyó pénzekből kapnak enni. Illetve mindenkinek javaslom, hogy vigyen valami zöldséget-gyümölcsöt nekik, mert a mézet már tényleg unják. Bocs, de ezt mindenképpen el szerettem volna mondani, mert én csodálom, amit azokért a macikért tesznek a menhely üzemeltetői.

Anita írta...

Egyébként jöttetek volna a medvékhez?

A Jungle Juice-t meg még elfeljtettem leírni, ne keress rá, mert nem igazán lehet megtalálni én is a tesómtól kértem a receptet. Na majd megosztom. :-))) De a teljes mennyiséggel nagyon ütős, Andris nekem már enyhített verziót készít. Van benne egyébként narancslé, gin, pisang (banános likőr) meg peach tree (barackos likőr), nem tudom, melyik száll a fejembe, de nagyon ki tud készíteni.
Én meg irigy vagyok a kész csipkekendődre. :-))) De tényleg jó fárasztó lehetett a kiruccanás.

Az ikrek megszülettek csütörtökön, Boldizsár 2900g, Janka pedig 2300g, jól megnőttek mindketten 8 hónap alatt is. Kinga nagyon kimerült, Janka pedig tüdőgyulladással született, de ha miden jól megy, akkor a hét végére hazamehetnek. Az anyukával még nem tudtam beszélni, de remélem, a hétvégén be tudunk ugrani egy nagyon rövid látogatásra.

Anita írta...

Nóri (ugye jól tudom?), örülök, hogy írtál! És tényleg nincsenek rossz körülmények között, sőt, csak olyan boldogtalannak látszottak.
Persze én voltam a ludas, hogy nem olvastam jobban utána, miért is kerültek oda a medvék, de valahogy ott sem igazán esett erről szó, vagy csak elsiklottam felette...