2009. július 4., szombat

Megjártam Brüsszelt ismét

Szó szerint... az egész ott kezdődött, hogy Prága óta nem tudtam rendesen kialudni magam, meg egyébként is ideges voltam az utazás miatt, tehát eleve fáradtan indultam neki az útnak, bár a kiruccanás Dórinál azért jelentősen dobott a kedélyállapotomon, kár hogy olyan hamar vége lett a napnak. Délután 3-ra jött értem a minibusz, és villám gyorsan eltelt a majd egy óra, mert olvastam közben (Julie Garwood: A jutalom), nem is hittem volna, hogy ismét ennyire le fog kötni az olvasás. A check-in és a biztonsági ellenőrzés gond nélkül zajlott, a meglepetés kb. fél óra múlva érkezett, a brüsszeli járat beszálló kapujához stockholmi utasokat csődítették oda, ki is derült, hogy kb. 40 perccel elhalasztották a gép indulását, végül lett abból egy óra is, de már nagyon elegem volt. Ezt még csak tetézte, hogy nem akartam egy vagyont taxira költeni, viszont rossz állomáson szálltam le a vonatról, tehát már megint jól eltévedtem Brüsszelben. Annyira gyűlölöm azt a várost, hogy azt nehéz lenne szavakba önteni. Fél 11 már el foglaltam a szobámat, ahol 30 fokos melegben tölthettem az éjszakát, légkondi sehol és az ablaknyitással sem mentem semmire. A reggelinél még egy vacak zöldség sem volt, szóval legfeljebb 2 csillagot adnék ennek a vacaknak, nem még négyet, a környékről meg nem is beszélve, mert reggel újabb fél órát kellett metróznom úgy, hogy tudtam, hol kell átszállnom és leszállnom. Bár érdekes módon ott senki nem lökött meg, nem rugdosta a bőröndömet Budapesttel ellentétben, annak ellenére, hogy ott is sokan voltak. Ja és a környék, hát mit ne mondjak, elég védtelennek éreztem magam egy rakás rossz kinézetű török, fekete férfi és mindenféle csadoros nő között a bőröndömet huzigálva. Utólag rájöttem, hogy lógtam a metrón első este, de legalább így másnap volt jegyem, mert automata nem fogadta be az érméket valamilyen oknál fogva.
A körülményeknek köszönhetően "frissen, üdén és kipihenten" ébredtem, és vágtam neki a meetingnek, aminek a 250 oldalas anyagából jó ha 10-et elolvastam, de mint kiderült, ennyi is bőven elegendő volt. Közben megérekezett a kollégám is, aki a reggeli géppel jött, ő is hozzám hasonló kipihent állapotban volt... szerencsére nem futattak az előadók holmi magas röptű gondolatokat, a kérdések sem voltak komolyak, így mindent értettem és még a jegyzetelés is elég jól sikerült, a többit meg úgyis megküldik az emlékeztetőben. A levélváltások alapján nem gondoltam volna, de remekül kijöttünk Gáborral, aki nagy szerencsémre fel volt szerelkezve fájdalomcsillapítóval, mert mire az ebédhez érkeztünk már elviselhetetlenül fájt a fejem. Tiszta szerencse, hogy ilyen jól elvoltunk, mert hazafelé is késett a gép majdnem két órát, így ma háromnegyed 1-kor már ki is szállhattam a taxiból a házunk előtt. Ja és ugyan most lett volna időnk szétnézni kicsit a városban, de mégsem láttunk sok mindent, viszont az egyik utcán legalább 5x végigmentünk - hol felfelé, hol lefelé - és az egyik parkban is voltunk vagy 3x. :))) Pedig egy után már térképünk is volt, de nem sokat jelentett, mert ennek ellenére rossz irányba indultunk, na istenem. Nem tudom, miért gondultuk, ha a reptér irányába indulunk, akkor a központban kötünk ki, ami az ellenkező irányban volt legalábbis a táblajelzések szerint. A pisilő kisfiú megtekintését tehát elhalasztottuk szeptember 24-re, a következő ilyen összejövetel ugyanis akkor lesz.
Ma reggel próbáltam volna tovább aludni, persze nem sikerült, ezért csak tengtem-lengtem egész nap, még szerencse, hogy szombatonként Andris rokonai összegyűlnek Csomádon és várnak minket ebédre, így semmi dolgom nem volt ma... pontosabban lett volna, de nem volt hozzá energiám. Sőt a hétfőt is megkaptam a főnökömtől, ami nagyon jól fog jönni, mert ez a szombat szinte kiesett az életemből. A Petal Fairy-met jól megutaztattam, már látta Brüsszelt, de nem tettem bele egy x-et sem, még a netbookot sem vettem elő, mert a szállodában már hulla voltam, másnap meg nem volt ingyen wi-fi. Viszont ma a nagy semmittevés közepette befejeztem a kenyérpirítómat, és alakítottam a tündérkén is, majd egyszer fotózok és mutatom. Összességében azért nem volt olyan rossz, de magamtól nem neveznék be még egy ilyen utazásra, ha csak a társaság kedvéért nem. ;)

Meg azt még kihagytam, hogy mikor máskor, de hívtak Brüsszelben telefonon a Meseboltból (mert hogy jelentkeztem foltvarró tanfolymra), hogy indítanak egy intenzív nyári kurzust július 20-24-ig és lesz délutáni is. Szóval azt hiszem, jelentkezem.
Ja és van ám timetable az utazásaimhoz... szeptember 24. Brüsszel, október 7-8. Stockholm, novemberben ismét Brüsszel, meg még szeptember-október környékén tuti lesz másik Brüsszel is, de azokra talán még nincs pontos határidő. Kíváncsi vagyok, mennyi ülésre repülhetek majd el, mennyire valósulnak meg a vágyaim terveim szerint. Ja és szeptemberben két hét szabadságot is tervezek, tehát valamelyik csodás ülséről tuti lemaradok remélhetőleg. :-) Már a szállást is lefoglaltuk, megyünk vissza oda, ahol tavaly voltunk, jó lesz nekünk az Alpokban...

4 gondolat:

Valikaa írta...

Húú nem semmi mozgalmas napjaid voltak!
Várom majd a képeket, biztos nagyon aranyos lett a kenyérpirító :)

Miaanya írta...

Így már biztos meg van a km-ed;)

Dora írta...

Hm, hát nem sikerült akkor valami fényesre ez a kiruccanás.
Azért a kenyérpiritót várom nagyon, hogy mutasd!

Anita írta...

Jön a kenyérpirító hamarosan, csak jobban sikerült a délelőttünk, mint eredetileg terveztem, most meg nagyon lóg az eső lába...