2009. július 7., kedd

Hétfő, kedd, patchwork

Tegnap lógattam a lábam, mert ugye jól megérdemelt szabadnapomat töltöttem a brüsszeli kiutazás után. Lett volna ugyan mit csinálnom otthon, de semmi kedvem nem volt a pakoláshoz, és végül az unokatesómat sem látogattam meg, mint terveztem, mert a tűző napsütésben nem hiányzott jó pár óra vezetés Biatorbágyra meg vissza. Így aztán gondoltam egyet és felhívtam Dórit, hogy mi lenne, ha átmennék... mivel rábólintott, a délutánt náluk töltöttem, na meg még este együtt mentünk hastáncolni is. Jó sokat dumáltunk, egy kicsit hímeztünk (én minimálisat haladtam a tündérkémmel), mesét olvastunk a fiúkkal, meguzsonnáztattam Botondot - ezt Dóri jól ki is használta, mindenfélét csinált közben -, sőt még a kertben is matattunk egy keveset. Azért délelőtt még pakoltam egy keveset, az összes újságot, amiről úgy ítéltem meg, hogy soha az életben nem fogom elolvasni, na azokat mind összegyűjtöttem egy nagy kupacba, most már csak össze kellene kötözni és levinni őket egy szinttel lejebb, aztán majd vihetik a szomszéd gyerekek, ha legközelebb papírgyűjtés lesz.
A hastánc nagyon jól esett, Orsi kivételesen megpróbált rávenni minket, hogy ne csak mozdulatokat utánozzunk egymás után, hanem tényleg táncoljunk is (jól háttal állított minket a tükörnek), ennek következtében nem csak kellemesen elfáradtam, de fel is töltődtem energiával, amivel este aztánt nem is igazán tudtam mit kezdeni. Van még mit lazulnom, most épp a vállmozdulatok a gyengéim, és lágyítani sem ártana a kézmozdulatokon, de határozottan látszik a javulásom azt hiszem. :-)

Ma viszont sajnos már jönnöm kellett dolgozni, bár nem vagyunk éppen túlterhelve ebben a nyári időszakban hála istennek. Az ebéd szünetet kihasználva így el is ugrottam a Kálvin térre a Mesebolthoz, hogy beiratkozzam az intenzív foltvarró tanfolyamra. Izgatottan várom a kezdést, délután fél öttől fél nyolcig tartanak majd a foglalkozások, csak azt nem tudom még, hogy a péntekkel mi lesz, mert aznap este Nagyvázsonyban van jelenésünk a Dumavölgy fesztiválon. Na majd ez is megoldódik, biztos vagyok benne. Azt hiszem, hamarosan az anyagokat is össze kell hozzá szednem, jó kis mennyiségre lesz szükségem, ahogy nézegettem a tananyagot. Azt hiszem, ki is használom, hogy Zsuzsánál a Tűvarázsban nyári akció van. :-) Alig tudtam megállni, hogy ott a Meseboltban is ne vegyek valamit, de sajnos nem volt valami sok időm a válogatásra, ezért inkább eljöttem üres kézzel. Július 20-án tehát kezdődik az őrület... csak azt sajnálom, hogy két hét szünetem is lesz a hastáncban, mert 20-án ugye varrogatok, majd a rákövetkező héten hastánc tábor lesz, így az óra elmarad, na majd valamit kitalálok. Most minden esetre izgatottan várom a tanfolyamot!

5 gondolat:

Tündérke írta...

Hű, irigyellek a tanfolyamért, én is nagyon szeretném megtanulni a patchworközést... De az még a távoli jövő halvány zenéje :-)

Anita írta...

Én is nagyon kíváncsi vagyok, mert izgat, hogy hogyan is van ez az egész technika... remélem, jól fogom viselni az intenzív tanfolyamot. :)

Névtelen írta...

Jó lesz ez a tanfolyam, majd megszervezed :) Aztán ha valami jó kis trükköt tanulsz, ne felejtsd el megosztani velünk!

Anita írta...

Azt felejtettem még ki, hogy az anyagokat is hipp-hopp be kell szereznem egyszerre, mert itt nem lesz idő két hétig gondolkozni a következő óriág, hogy milyen is legyen... szóval egyik nap be kell vetnem maga a közeli méter áru boltba.

Dóra írta...

Hát a tanfolyamért én is irigykedem!!! Biztos nagyon jó lesz! Majd mesélj és mutogass mindent!!!