2009. július 22., szerda

Foltvárró tanfolyam - második nap

Még mindig élvezem a foltvarrást, főleg, hogy tegnap elkezdtük használni a varrógépet, és mivel nagyon jól haladtunk mind a hárman, még a végén le is tűztük az egyik mintát. Először kicsit tartottam tőle, hogy rossz anyagokat válogattam össze, hogy nem fognak jól mutatni egymás mellett, de a végeredmény meggyőzött az ellenkezőjéről, elégedett vagyok mind a kettővel, bár megjegyzem a kunyhó minta jobban tetszik.
És kaptunk egy darab rávasalható közbélést is, hát az valami álompuha, és nagyon jó vele dolgozni, nem is értem, eddig hogyan boldogultam a tiszta műszálassal (elárulom, sokkal nehezebben :-)) Tegnap a marketing része is minimális volt a foglalkozásnak, szóval most már csak egy dolog zavar, állati meleg van!

És akkor a műveim:

Bíróság lépcsői, ezt már le is tűztem, ha minden igaz, ma elkészítjük a szegését is.

Kunyhó, ez még csak vasalva van, tűzésre készen áll, nekem jobban tetszik. :-) Lehet, hogy egyszer készítek ilyen mintából ágytakarót vagy piknikplédet...

12 gondolat:

Timici írta...

szerintem jók együtt az anyagok , amiket válogattál, a kunyhó nekem is jobban tetszik, mint minta:o)
érdekesen van letűzve a bírósági lépcső, Piroska mondta, hogy így csináljátok?
az anyagokat egyébként előre vágva kapjátok vagy Nektek kell csinálni azt is?

Anita írta...

A többiek a kunyhót tűzték, és mivel már nem olyan túl sok idő volt, így nekem is ezt javasolta Piroska. Szóval igen, bár azért jó lenne tudni, hogy igazóbál hogyan kell tűzni. Néha az érzésem, mintha úgy kezelne minket, mint akik mindent tudnak, de persze nem ezért megyek egy ilyen tanfolyamra, hanem azért, hogy tanuljak.
Az anyagokat magunknak kell beszerezni és levágni is, de még szerencse, hogy nem vágtam fel az előzetes kiírás szerint, mert teljesen másképp kellett felvágni a csíkokat, úgy értem más szélességben.

Timici írta...

a kunyhónál érteném ezt a körbe-körbe tűzésvonalat, de a lépcsőnél, pont a lépcső vonalát nem adja ki, ami ugye a minta neve és lényege lenne, ezért csodálkoztam, de persze úgy tűz az ember ahogy csak akar, akár szabad gépi tűzéssel is csinálhattad volna kacskaringókkal;o)
Én kedvelem a hagyományos patchworkot, szeretem ezeket az alap motívumokat, szóval tuti nem vagyok elég trendi a mostani időkben:D
a tanfolyamon akkor már csak varrtok? mondjuk így több idő marad, de pl. a gyorstechnikáknál az előkészítés is fontos, no majd figyelem miket mutatsz:o)
mi a következő áldozat?

Anita írta...

Hát igen, én is csodálkoztam, hogy nem igazán adja ki a mintát, azért majd ma rákérdezek, hogy hogyan kellett volna tűzni egyébként... lehet, hogy célszerűbb lett volna varrásvonalon.

A tanfolyamon elméletileg csak varrunk, de én az anyagokat is ott vágom, mutassák már meg azt is, hogyan kell csinálni. ;)

Mai áldozat a csillag lesz, bár Piroska nagyon emlegette tegnap a kalapos Zsuzsit és a drezdai tányért, de az elméletileg csak holnap jönne. Ja és kozmetikai táska lesz az utolsó eleme ennek a kurzusnak. Holnapra betömörítek két órát is, kíváncsi vagyok, mennyire tudok majd a végére jutni az órákon.

Timici írta...

én a lépcsőt vagy varrásvonalon vagy talpszélesen tűztem volna le a lépcső vonalában:o) kezdek lassan kedvet kapni a varráshoz;o)

vágás: vágólapon vágtok körkéssel gondolom vagy nem? itt a lényeg szerintem az anyag rögzítése és hogy egy vágással vág el, ne nyeszeteld, de ez meg gyakorlással tutira menni fog

csillag, az nagyon jó, a nagykalapos Zsuzsit egyszer készítettem el, nekem elég volt belőle annyi:D
drezdai tányért még nem csináltam, csak terveztem, majd muti azt is

a végén a blokkokból nem akarsz egy nagyot varrni emlékbe a tanfolyamról???

a neszi milyen technikával lesz? én crazyből csináltam anno:o)

Anita írta...

Közben én is nézegettem, a lépcső vonalában jobb lett volna, de ez most már mindegy. :-)

Hát tulajdonképpen csak én vágok vágólapon körkéssel, mert a többiek előre felvagdossák az anyagokat. Kismamák és ráaérnek délelőtt is foglalkozni vele valamennyit, én meg örülök, hogy hazaesek este és ki bírok kelni az ágyból reggel. Szóval ennyit a vágásról... majd ma megint gyakorolhatok, ez már érdekesebb lesz, mert eddig csak csíkok kellettek.

Szerintem nem varrok egy nagyot, nem hinném, hogy passzolni fognak teljesen egymáshoz, inkább egyesével készítek majd belőlük valamit. Igen, Zsuzsi macerás, állítólag a drezdai tányér egyszerűbb, majd nyilatkozom. :-)
A neszire meg szeminol technikát írnak...

Dora írta...

Nagyon tetszik mindkettő!

A beszélgetésetekből meg egy büdös kukkot sem értettem :-D

Anita írta...

Nálam most a csillag a nyerő, meg a szeminol táska, amit ma délelőtt csináltunk, csak még egyikről sem volt időm képet készíteni, igaz, nincs is kész még egyik sem. :-)

Dóri, akkor valami gyorstalpalót kell tartanom neked, ilyen fontos dolgokhoz muszáj érteni. :DDDD

Timici írta...

jajj pedig olya kíváncsi vagyok, muti, muti, muti!!!:o)

Anita írta...

Hulla vagyok, ha holnap indulásig belefér, akkor fotózok.

Miaanya írta...

Nagyon jók ezek is.
Köszönöm a cikket! A meseboltban milyen sablon kapható (papír vagy műanyag)? Szétnéztem az oldalon, de nem találtam, igaz csak nagy vonalakban kerestem.
Izgalmas tanfolyam, én is nagyon várom a képeket:)

Anita írta...

Szívesen, ha már rátaláltam, tuti jobban le van írva, mint ahogy én elmagyaráznám. :-) A Meseboltban műagyag sablonok vannak, ami mellett nyugodtan tudod vágni körkéssel az anyagot, és ha jól emlékszem, egyáltalán nem olcsó, mert valahol 1000 forint körül volt egy sablon. Aki sok ilyet csinálna, annak tuti megéri, de engem még eddig nem fogott meg ez a minta, lehet, hogy rossz anyagokat válogattam össze hozzá, mert nagyon nem tetszik a végeredmény. A csillagmintért, meg a kunyhóért, na meg az utolsó szeminolért viszont odavagyok, annyira jól mutatnak! :-))) Majd jövök a képekkel.