2009. július 21., kedd

Foltvárró tanfolyam - első helyzetjelentés

Nos tegnap megkezdődött az intenzív foltvarró tanfolyamunk, szinte családias a légkör, mert az öt jelentkezőből csak hárman vágtunk végül bele, minden esetre szerintem nagyon jó kis csapat van alakulóban. :-) Szinte teljesen egyidősek vagyunk a lányokkal, annyi a különbség csak, hogy én vagyok az egyedüli gyerekmentes, mondták is a lányok, hogy majd megtudom, mekkora áldás ez, ha kézimunkázni szeret(ne) az ember. Egy dolog nem tetszett, az üzletvezető fickó is jelen volt a tanfolyamon és egyfolytában marketingelte a termékeiket, hátha elcsábulunk és jó sok mindent bevásorolunk, mert a foltvárrás is kezd egyre jobban elterjedni Magyarországon is, és egyre több kis ketyerét lehet hozzá kapni, ami megkönnyíti a munkát.

Azt hiszem, minden tanfolyamon a nagymama virágoskertje az első minta, amit elkészítenek a leendő foltvárrás rajongók, ezt pedig nem géppel, hanem kézi öltésekkel varrjuk össze. Én nagyon élveztem az elkészítését, a jojóért már kevésbé voltam oda, de természetesen erre is van már szuper herkentyű, amivel pillanatok alatt el lehet készíteni a kis díszt.

Ezek kerültek ki az én kezeim közül (a végleges sorsuk még bizonytalan egyelőre):


Nagyon várom a mai órát, kunyhót és bírósági lépcsőt fogunk eszkábálni. :-)

10 gondolat:

unikat írta...

Irigyellek ezért a tanfolyamért!
Nagyon ügyes vagy!

bruercsi írta...

Jó is a tanfolyam! Mesebolt?
Ki tanít?

Anita írta...

Igen, Mesebolt, de a hölgy nevét nem írtam fel sajnos. Majd ma próbálkozom, de egyébként rajztanár Monoron, ez segít esetleg?

bruercsi írta...

Ó, igen!! Pásztor Piroska. Engem is Ő tanított! Kérlek, add át üdvözletemet!

Anita írta...

Igen, ő az, most már jegyzem. :-) Mindenképpen megmondom neki!

Timici írta...

nagyon izgi, én is ezzel kezdtem a tanulást anno:o)
a kunyhó és a bírósági lépcső nekem jobban bejön, kíváncsi vagyok Neked hogy fog tetszeni
szerintem a hobbyk általában olyanok, hogy jó sok ketyerét lehet venni hozzájuk, ha szeretnéd, hogy megkönnyítse a munkádat és sok szépet alkoss:o)))

Delfike írta...

Váááoooo,irigyellek a sok energiáért amit bele tudsz fektetni ezekbe a gyönyörű alkotásokba.

Miaanya írta...

Én rögtön beleszerettem ebbe a mintába amikor annó először megláttam. Rögtön eldöntöttem én egyszer csinálok egy ilyen takarót. Azt persze kifelejtettem a gondolatmenetből hogy hagyadik életemben:DD
Nagyon szépek az öltéseid nem is látszanak. Mi van benne merevítésnek, vagy egyáltalán hogyan készül, mert az álmodozáson túl még nem jutottam;D

Márti írta...

Óóó milyen szépek!!! Szuper egy ilyen tanfolyam - csak ideje lenne több az ember lányának!!! ;)

Anita írta...

Erika, Piroska puszil téged is meg Dorkát is. :-)

Mia, megvan ennek a technikája, majd egyszer lehet, hogy megírom levélben, mert akkor miből élnének a tanfolyamosok. ;))))

Márti, köszi, már készen van a következő adag, egy bírósági lépcső és egy kunyhó is, és olyan gyorsan haladtunk, hogy a tűzést is elészítettük, holnap meg ha minden igaz be is szegjük. :-) Nagyon örülök ennek a kis csoportnak! Az idő hiányában én is szenvedek, pedig nálam még apróságok sincsenek...