2009. június 9., kedd

Varrógépet cseréltem

Egy ideje szemezgettem már másik varrógéppel, na nem mintha a meglévővel komoly gond lett volna, csak valahogy mégis azt éreztem, valami másra van szükségem, hogy tökéletesnek érezzem a varrásaimat. Főleg a leendőket... :-) Szóval igazi indokom nem volt rá, egyszerűen csak másikra vágytam, mert az elsőt elég hirtelen felindulásból vettem és nem lett a szívem csücske. A márkanév maradt ugyanaz, mert szépen dolgozik és megbízhatóan, arról meg nem is beszélve, hogy a japánok készítik, én megbízom bennük. Karácsony előtt volt a legnagyobb kísértés, mert akkor elég busás jutalmat kaptam a cégtől, igaz nem nagyon értettem mire fel, de azért jól esett és akkor majdnem meg is vettem egy félig ipari gépet, de mire a boltba értem szerencsére elfogyott. Azt mondták, majd április környékén érkezik az új szállítmány... majdnem, kb. két hete hívtak, hogy megérkezett, és még a tavalyi áron adják egy rövid ideig. Be is mentem a bolta, alaposan szemügyre vettem, de valahogy nem voltam benne biztos, hogy nekem egy ekkora masinára szükségem van, így sok-sok kérdéssel a fejemben hazamentem és aludtam rá egyet-kettőt. A felső anyagtovábbítás nagyon vonzott, de úgy döntöttem, hogy ha Erikának bevált az anyagtovábbítós talp, akkor én is megelégszem vele és különben is, mikor tavaly voltam nála kipróbálni a gépet, már akkor beleszerettem. Szóval a Janome 4800 mellett döntöttem és egyelőre imádom! :-))) Komolyabb munkába még nem fogtam vele, csak két anyagot szegtem körbe overlock öltéssel, de egy álom varrni ezzel a géppel. És persze ismerkedünk is egymással, mert sok mindent picit másképp kell csinálni rajta, mint a mechanikuson, de annyira jó, hogy kiírja melyik öltéshez milyen talpat használjak (így nem fordulhat elő, hogy eltöröm a talpat vagy a tűt), van benne szálelvarrás, lehet szabályozni a sebességet és még sorolhatnám.
Egyelőre még nincs saját képem róla, de majd mindeképpen készítek róla munka közben, addig is csak úgy mutatóba egy:


Most már biztos, hogy a másik géptől (Janome 1560) megválok összes tartozékával és a begyűjtött plusz talpakkal együtt, mert nem kompatibilis a két gép ilyen tekintetben. Szeptemberben jár le a 3 év garancia, de biztos vagyok benne, hogy nagyon hosszú ideig fogja még szolgálni a tulajdonosát. Akit érdekel a dolog jelentkezzen itt vagy hagyjon üzenetet a postaládámban.

11 gondolat:

Csilla böködéje írta...

Anita!! TE DRÁGA!! Tegnap majdnem nekimentem az előttem kocogó autónak-miközben araszoltam hazafelé) mert a kapott ajándékomat nézegettem. Nagyon nagyon köszönöm. Mindent. Minden darabját. Egyszerűen tökéletes és csodálatos. Ha Te esetleg lefényképezted akkor örülnék ha ellophatnám, mert nálunk fényképezőgép gondok vannak:-(
Nem is tudod milyen örömet szereztél. Ez a minta és rajta a nevem:-DD Ez valami olyasmi amit még a dédunokáim is őrizni fognak.
Nagyon nagyon köszönöm.

Gép ügyben : Mennyiért adod el? Megkérdezhetem?

Sok puszi és KÖSZÍÍÍÍÍÍÍÍÍ Csilla

Csilla böködéje írta...

Ja igen. A stílus a színek az OLLÓ mind mind olyan amit eddig csak álmodtam. És tűtartóm sem volt (ilyen) eddig. Csodás Csodás Csodás

Anita írta...

Tudod ezekért a sorokért éri meg igazán ez a PIF, na meg a csere ajándékért is, de ez is annyira jó érzés, hogy tetszik amit készítettem. :-))))
Képem van, csak az otthoni gépen, majd viheted nyugodtan, este felteszem. És még egyszer nagyon szívesen! Na meg dejódejódejó...

Közben írtam a varrógép típusát is, meg mindjárt csinálok hozzá valami linket. 35 ezerre gondoltam.

bruercsi írta...

Gratulálok a döntésedhez! Én még mindig csak jót tudok mondani róla! Képzeld, még mindig az első tűjével varrok! Pedig már varrtam mindent vele! Múltkor elvittem egy kis felül vizsgálatra, és azt mondták, hogy köszöni Janomi-cska, jól van! Igazi japán erőmű! :)
Hajrá! Lássuk a műveket!! :))

Anita írta...

Erika, köszönöm! Ehhez nagyon hozzájárult az is, hogy nálad kipróbálhattam. :-) Amint készül vele valami, mutatom majd.

Névtelen írta...

Gratulálok az új varrógéphez! Kívánom, hogy sok szép dolgot varrj vele nagy örömmel! :D

Csilla böködéje írta...

Köszi nagyon csábító ajánlat, de kibántam magamat.Most rendeltem kötős fonalat, aztán nyaralni is kellene egy kicsit. Húúú pedig az enyém meg most ment tönkre és nagyon hiányzik.

Anita írta...

Csilla, ha nem lesz más jelentkező, de mégis összegyűlik a rávaló, szívesen kötök veled üzletet. :-)

Csilla böködéje írta...

:-D Jó akkor majd meglátjuk. ne miattam semmiképpen se tartogasd.

Timici írta...

gratulálok az új gépedhez! használd sokáig, és készítsz vele szebbnél szebb dolgokat:o)

Anita írta...

Majd igyekszem. :-)) Meg mailt is küldök, csak nem tudom, mikor.