2009. június 26., péntek

Őket hímeztem a héten

Érzésem szerint elég jól haladtam a hímzéseimmel, bár sokkal többet volt tű a kezemben, mint az utóbbi hetekben, ez többek között az esős időjárásnak volt köszönhető. És hála az esőnek, a füvünk nő, mint a gomba és már nincs is annyira kiszáradva... hiába, csak az eső az igazi neki, hiába locsolgatjuk (na azért arra jó a locsolás, hogy ne pusztuljon ki teljesen).

Kezdem még egy ősrégi darabbal, a pipaccsal, amivel már régen kész vagyok és be is kereteztem, és jó ideje már itt lóg az irodámban a falon, csak alapvetően nem hurcolok magammal fényképezőgépet dolgozni. :-)





Haladgatok a Mary-vel is, bár azt hittem, gyorsabban be fogom fejezni ezt az utolsó részt, a tető azonban kiszúrt velem, minden esetre közeledek a cél felé. Pedig az utóbbi időben rettenetesen zsúfolt a vonat, mivel a járatok felét kivették a nyári szünet idejére takarékosság címszó alatt. Utasok ettől még vannak, sőt sokan is vannak, az a MÁV-ot meg egyáltalán nem érdekli, hogy hogyan jut be dolgozni az ember reggel nyolcra, meg hogy délután is csak óránként indulnak vonatok, mit számít ez nekik. Szóval nem érek be nyolcra és mivel nem akarok egy órán keresztül a Nyugatiban dekkolni, még kettő előtt el kell mennem, hogy elérjem a vonatot és odaérjek a kozmetikushoz, aztán meg indulni tudjunk anyáékhoz. Na de itt a Mary:




És akkor jöjjenek, akiket este és délután hímeztem a héten, talán most már könnyebb lesz eltalálni, hogy melyik-melyik. Bár a pirítósost Viki már kitalálta, csak a pontos nevet nem tudta szerintem. :-) Na és a másiktól sem jártok már messze, itt egy konkrétabb kép, ami alapján már talán könnyebb a felismerés...




Szóval tényleg a konyhát fogja díszíteni és ilyen lesz nagy korában:

5 gondolat:

Valikaa írta...

Nagyon szép lett a pipacs!
Így együtt látva a 3 virágot már kezdem bánni hogy csak a másik 2 készletét vettem meg :(
A Mill Hilles képecske nagyon aranyos lesz :)
A tündérről viszont még mindig nem tudom ki :) Én nem ismerem őket.

Miaanya írta...

De szép lett a pipacsod!
Nagyon jól mutatnak így hárman.
Most már én is tudom mi készül;)
Már vártam mikor kezdesz bele a tündérkébe, nagyon várom hogyan alakul.

Anita írta...

A pipacs nekem is az egyik kedvencem, mert annyira szép így kihímezve, szinte kiemelkedik az egész az anyagból. Valika, majd írok mélt, ha nem felejtem el...
A kenyérpiritó nekem is nagyon tetszi, már csak a gyöngyözés van hátra. :-)
A tündérke nem egy nagy titok ám, szerepel a 2009-es terveim között, még tavaly névnapomra kaptam a mintát mindenestől az uramtól. :-) Épp ideje vol elkezdenem, és nagyon szeretem!
Mia, nyugodtan rákérdezhetsz ám. ;)

Kriszti írta...

Látom a Te tűid sem pihentek. Nagyon jó a 3 virágos sorozatod, de a toast is szuper. Nem ismertem ezt a mintát. Majd meglesem, hogy alakul Nálad. Sajnos a jelenlegi konyhánkban még egy pici képnek sincs hely, pedig ezt el tudnám képzelni a falon.

Anita írta...

A múlt héten tényleg sokat hímeztem, erről a hétről ez már nem lesz elmondható, de hát vannak más fontos dolgok is a világon, nem igaz? :)))
A pirítósos nagyon tetszik, már csak gyöngyöznöm kell és kész. Lesz még két társa is, várom őket, mert is jó volt öltögetni, ráadásul elég haladósnak bizonyult a kicsike. A keretezéstől tartok picit, nem lenne szabad sokáig halogatnom, mert nagy összeget fognak mondani egyszerre...