2009. június 29., hétfő

Mi is történt a hétvégén?

Hirtelen jött az ötlet, hogy utazzunk anyukámékhoz a hétvégén, nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet volt, mert még mindig csak szédelgek itt, mint egy holdkóros a fáradtságtól egyszerűen nem bírok eleget aludni a prágai kiruccanás óta, másrészt megint annyi ennivaló volt és ráadásul finomak, aminek alig lehet ellenállni, szóval jóval többet ettem a kelleténél.
Még péntek délután elindultunk, én nagyon gyorsan végeztem a kozmetikusnál, mert rettenetesen rosszul viseltem a szálankénti szemöldökszedést, a fazonomat meg egyenesen ki is hagyta kérésemre, nem voltam valami top állapotban már akkor sem. Szerencsére anyáéknál nem esett az eső, így nekivágtunk a szalonnasütésnek, később mikor az öcsémék megjöttek, volt még baconba tekert virsli is, a zsírok kenyér pedig úgy készült, hogy előtte megkentük juhtúróval és került rá egy kis hagyma is. Persze későn feküdtünk le a saját megszokottunkhoz képest, mert beszélgettünk jó néhány dologról.
Szombaton én jóformán ellébecoltam a délelőttöt, Andris beadta a kocsit egy alapos takarításra, voltak anyával festéket választani, meg valamiket venni is, aztán gipszkarton szereztek be miközben én hímezgettem a teraszon. A zenei aláfestés nem volt valami kellemes, az öcsém barátnője epillált 2 óra hosszán keresztül, nem is értem, hogy nem robbant még fel a készülék a sok folyamatos működéstől. :-) Ennek eredményeképpen tetőtől talpig olyan csupasz lett, mint egy csiga... ha neki ez jó, ő tudja. Az ebéd egy könnyű kis tészta volt (diós-hagymás szélesmetélt), de nem is vágytunk komolyabbra, mert reggeltől ettünk szinte egyfolytában. Aztán épp csak végeztünk az ebéddel, már indulhattunk is a koncertre Aggtelekre... minél közelebb kerültünk a kedvem annál kevesebb volt hozzá, ráadásul egyre nyűgösebb is lettem, majd leragadtak a szemeim, legszívesebben ágynak dőltem volna. Ott szobroztunk egy fél órát jól fölöltözve a bejárat előtt, mert bíztunk benne, hogy időben beengednek, ez minden esetre nagy hiba volt, és addigra úgy felhúzott az emberek birka szelleme, hogy már a barlang sem érdekelt különösebben, folyamatosan csak lökdöstek jobbról-balról az emberek. Mit ne mondjak, örülök, hogy felöltöztem, mert elég hűvös volt a 10-15 fokban ücsörögni kb. egy órán keresztül, és még csöpögött is rám a víz. Na meg még a koncert sem kárpótolt, mert a számok amiket játszottak szépek voltak ugyan, de annyira túl volt hangosítva, hogy az már élvezhetetlen volt. Furák voltak az együttes tagjai is, mert beszéltek ugyan, de a mondatok valahogy nem álltak össze, mintha kimaradtak volna szavak, vagy nem is tudom, hogyan lehetne ezt jól megfogalmazni. Beszéltek, de nem értetted, hogy mi a mondanivalójuk. Maradjunk annyiban, hogy érdekes volt... a barlangba azért majd egyszer szeretnék visszamenni, mert a koncertterem is gyönyörű volt, de semmiképpen nem ebben a nyári melegben, mert szörnyű ahogy fejbe tudja vágni az ember a meleg, mikor kilép a barlangból, inkább ősszel tudnám elképezlni, amikor kint is hasonló idő van, mint benn a barlangban.
Még valamikor szombaton megkezdtem az íróasztalomban lévő dolgok kiválogatását, elég sok minden a kukában végezte, de valahol így is van ez rendjén, elvégre már 6 éve elköltöztem otthonról és nem hiányoztak, akkor miért pont mostantól lenne rájuk szükség. A fényképeket és pár hímzéshez hasznosítható holmit azért eltettem. :-) Sőt találtam egy hímzést is, egy aranyos kis csigát ábrázol (előbb vagy utóbb teszek fel róla képet is), azt még nem tudom, mi lesz a sorsa.
Vasárnap minden felesleges holmi kihurcoltunk a festendő szobákból, aztán következett a bútortologatás meg a lefóliázás, nem kis munka volt, igaz ebben én már nem nagyon vettem részt. A szobák új ajtót kaptak, ha minden igaz zöld színű lesz a szobám fala, pontos árnyalatra már nem emlékszem, és parketta lesz padlószőnyeg helyett, meg lesz rendes karnis, ami nem esik a falból és új függöny is lesz. Persze arra a havi egy-két éjszakára akár mindegy is lehetne, de remélem, egy fokkal jobban fogja tükrözni az új kialakítás, hogy mire is használjuk valójában. A tesómék a nagy pakolás idejére persze eltűntek, így tovább húzódott a dolog a kelleténél és csak 4 óra körül tudtunk elindulni a tervezett 2 helyett. Azért még bele kellett otthon férnie egy fűnyírásnak, meg egy jó adag mosogatásnak, de aztán megkezdük jól megérdemelt pihenésünket és reggel tudtam volna még aludni, alig értem el a vonatot...

6 gondolat:

Dora írta...

Na, akkor látom te is jól lefáradtál a hétvégén :) Bár én néha nagyon nagyon nagyon cserélnék ilyen programokkal, egyetlen oknál fogva, hogy nem lábatlankodnak kis gyerekek az útban :)

Sajnálom azért hogy az aggteleki koncert nem volt annyira jó, én nem tudom pontosan min voltam ott, de nekem is ez rémlik hogy valami iszonyat hangos volt az egész, nem lehetett úgy már élvezni. LEgalábbis nekem sem.

De te legalább himeztél a hétvégén :)

Anita írta...

Prága óta egyszerűen képtelen vagyok kipihenni magam, pedig már épp egyenesben volta előtte. :-)

Azért te meg jól haladták a kendőddel a hétvégén, majd tessék mutatni! :-) Az én hímzésem azért nem volt olyan hatalmas volumen, csak a kenyérpirító került gyöngyözésre kész állapotba. Pedig tervben volt a TT fairy gyöngyözése is, de az elmaradt.

A koncertet meg nem is értem, miért hangosították túl ennyire, azt mondták már vagy negyedjére jöttek ide játszani, tudniuk kellett volna... de lehet, ők ezt gondolják jónak.

Miaanya írta...

Aggtelekre én is szívesen visszamennék. Nyolc-kilenc év voltunk egyszer és nagyon tetszett!

Valikaa írta...

Kukkants be hozzám! :)

Dora írta...

Nézz be hozzám! :)

Anita írta...

Köszönöm lányok, benéztem. :-)))